Site icon Erasmusgram

Toucan Eklentisi: Okuduğunuz yazı içerisinde bilmediğiniz kelimeleri öğretiyor

Toucan, Google Chrome eklentisidir ve tamamiyle ücretsiz bir şekilde hizmet vermektedir.

Bu eklentinin özelliği ise Google Chrome  tarayıcınız ile internette okuyor olduğunuz makale içerisindeki kelimeleri öğrenmenizi, çevirisini yapmak istediğiniz dile çevrilmesini sağlamaktadır.

Yeni bir dili öğrenmenin süreci uzun ve program dahilinde çalışmak veya kursa gitmeniz gerekebilir. Artık günümüz dünyasında ilerleyen teknolojiyle günlük yaşamımıza entegre ederek  , günlük işlerimizin arasında dahil ederek öğrenmemizi ve zamandan kazanmamızı sağlıyor. Sürekli olarak yabancı dili öğrenmek yeni platfromlar olsa da Toucan   mutlaka incelemeniz gereken bir uygulamadır.

Toucan tamamiyle ücretsizdir ve tarayıcınızdan okuyor olduğunuz makalenin öne çıkan kelimelerini istediğiniz dile çevirmektedir. Metin içerisinde anlam bütünülüğünde bozulma olmadan orjinali olan kelimenin yerine çevirmek istediğiniz dildeki karşılığı olan kelime geliyor.

 

Örnek verelim ; We put the bags in the car and went to the airport cümlesini, İspanyolca  kelime bilginizi  geliştirmeniz için kullandığınız Toucan, “We put the bags in the car and went to the aeropuerto  cümlesi olarak çevirisini yapıyor. Cümlenin tamamiyle çevirisini yapmadan sadece kelime veya kelimeleri çeviriyor, size kelimeleri öğrenmeniz için yardım ediyor. Cümle içerisinde değiştirdiğiniz kelime üzerine geldiğiniz zaman o kelimenin orjinalini görebilirsiniz.

Toucan uygulamasını dilediğinizde aktif edebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz. Uygulama genel hatlarıyla gayet kullanışlıdır. Dil seçeneği şu an için kısıtlı. Sadece İngilizce makalelerinizi veya haberlerini  İspanyolca, Portekizce, Fransızca, Almanca ve İtalyanca dillerine çeviri yapıyor.  Diğer dilleri ise şimdilik desteklememektedir. Türkçe bir yazıda bulunan kelimeyi çevirmenizi mümkün kılmıyor fakat işinizi görecek durumda ve katkı sağlayacaktır.

Toucan uygulamasını incelemek için tıklayınız

Google Chrome uzantılar mağazası üzerinden  tarayıcınız için indirebilirsiniz indirebilirsiniz

Exit mobile version