Site icon Erasmusgram

TEV-Fransa Büyükelçiliği Yurt Dışı Fransa bursları

TEV ile Fransa Büyükelçiliğinin yaptığı anlaşmayla 2004’den beri devam eden Fransa’da yurt dışı eğitim bursu devam ediyor.

Bursların kapsadığı alanlar hangisidir?

Burslar tüm alanları kapsamaktadır.

 

 

TEV ile Fransa Büyükelçiliği, 2004 yılından bu yana Fransa’da yüksek lisans bursları sağlamaktadır. Fransa devlet üniversitelerinde yüksek lisans eğitimi süresi bir yıldır.

Detaylı Bilgiler ve Başvuru Koşulları:

 

Fransa’daki üniversitelerden Master 1 veya Master 2 programlarına kabul edilen ve burs için uygun görülen adaylar, bursları sadece bir yıl için alabilir. Burs ödemeleri 10 ay süresince devam eder ve bu süre yenilenemez.

 

 

Bursu kazanabilmek için adayların 2024-2025 Güz Dönemi’nde Fransa’da öğrenimlerine başlamış olmaları gerekmektedir. Yani adaylar, yüksek lisans programlarına başlamadan bir yıl önce bu bursa başvuru yapmış olmalıdır.

Her yıl 15 yeni bursiyer seçilmektedir. Fransa’daki devlet üniversitelerinin kayıt ücretlerinin (Frais d’Inscription) belirli bir kısmı Fransa Büyükelçiliği tarafından karşılanır (bu miktar yıldan yıla değişebilir).

 

Ancak, okul harçları burs kapsamı dışındadır. Bursiyerlere aylık belirli bir miktar burs ödemesi yapılır.

 

 

Ödeme işlemi TEV ve Fransa Büyükelçiliği adına Campus France tarafından gerçekleştirilir. Aylık toplam burs miktarı 882 Avro’dur; bunun 492 Avro’su TEV tarafından geri ödemeli olarak, 390 Avro’su ise Fransa Büyükelçiliği tarafından karşılıksız olarak sağlanır.

Programın eğitim dili göz önüne alındığında, Fransızca ve İngilizce için tercihen C1 ve minimum B2 dil seviyesi istenmektedir.

 

İngilizce eğitim alacak adaylar da belirli bir düzeyde Fransızca bilmek zorundadır. Fransızca bilmeyen adaylar, istedikleri takdirde yurt dışına gitmeden önce Fransız Kültür Merkezleri’nin kurslarına katılabilirler. Bu kurslar ücretlidir ve ücretler adaylara aittir.

 

BAŞVURU YAPACAK ADAYLAR İÇİN ARANAN ŞARTLAR

 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ve 1 Ocak itibariyle 35 yaş altında olmak

Not: Fransa vatandaşı olan kişiler veya  Türkiye-Fransa çifte vatandaşlığı bulunan kişiler başvuruda bulunamazlar.

Lisans GNO 4’lük sistemde 3 olmalıdır.

 

İngilizce (TOEFL IBT: 79-93, IELTS Academic: 6.5, TOEIC: 800, PTE Academic: 58-63) veya Fransızca* dil yeterliliği gerekmektedir.

 

Burs için seçilen kişiler vize ücretinden muaftır. Vize ücreti ödemeyeceklerdir.

 

Bursların geçerliliği devlet okulunda kayıt ücretinde muafiyet sağlar

Bursiyerlerin giderleri TEV ile Fransa Büyükelçiliği tarafından karşılanacaktır.

 

Resmi adresine erişmek için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version