Site icon Erasmusgram

Romanya’nın başkenti Bükreş’te 3 Ay Gönüllülük Projesi

Proje kapsamında yol masrafları, konaklama, yerel ulaşım desteği,  yemek, sigorta karşılanacaktır. Gönüllü her ay cep harçlığı alacaktır. Gönüllü, proje boyunca Rumence dil desteği  alacaktır

Proje sonunda Youthpass sertifikası verilecektir. Youthpass uluslararası geçerliliği olan bir sertifikadır

Proje 3 ay sürecektir.

Yaş aralığı: 18-30 yaş arasında olan kişiler başvurabilir

Proje Tarihleri: 1 Haziran tarihinde başlayacaktır.

Proje nerede gerçekleştirilecektir: Bükreş, Romanya

Katılımcı Çağrısı – Solid.A.I.R. 2021! Avrupa Dayanışma Birliği Gönüllülük Programı

ACTOR size ESC gönüllüsü olma ve Romanya’da 3 ay geçirme şansı sunuyor!

PROJE HAKKINDA

1.ACTOR’un mevcut programları (okullarda Kültürel Çeşitlilik programı, pediatrik hastanelerde ve sosyal merkezlerde Klinik Animasyon programı ve bağış toplama kampanyaları ve COVID-19 durumu nedeniyle yönetilen sosyal nedenlerle meşgul olabilmek) , ayrıca çevrimiçi dersler ve etkinlikler), kendilerini sosyo-sivil, profesyonel ve kişisel düzeyde geliştirmelerine yardımcı olmak için farklı türden koordineli mesleki faaliyetleri denemek ve yönetmek.

2. Gönüllü katılım yoluyla takip etmek istedikleri kendi mesleki yönlerini aktif olarak tanımlamalı veya geliştirmeli ve sonunda işgücü piyasasına uyum sağlamaya hazır olmalıdır.

3. Kültürel kimliklerini paylaşarak ve farklı sosyal zorlukların varlığına ilişkin farkındalığa ulaşarak, çocuklar, dezavantajlı gençler ve eğitim paydaşları için stratejik eylemler oluşturarak yetkinliklerini geliştirmek ve AB değerlerini daha iyi anlamak.

KONAKLAMA, YİYECEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

– Şehirde (güney kesiminde) ulaşım tesislerinin yakınında (otobüsler, metro ve tramvaylar) ortak daireler – Daireler temel yaşam gereçleriyle (elektrikli süpürge, yemek pişirme malzemeleri, çarşaflar, buzdolabı ve fırın) tam donanımlı ve donatılmıştır. WIFI bağlantısı ile. – Her ay yemek ödeneği ve cep harçlığı (120 € + 90 €) – Gönüllüler, tüm metropol alanları için geçerli olan yerel ulaşım için aylık kartlara sahip olacaktır.

ETKİNLİK SIRASINDA EĞİTİM

eğitim dönemi: Romence dil kursu ve ACTOR’da sosyo-kültürel animasyon ve tiyatro hakkında temel eğitim – ex. psiko-pedagoji eğitimi, klinik animasyon, film yapımı / görünürlük, balon modelleme, origami, kukla / gölge tiyatrosu, yüz boyama, Forum Tiyatrosu vb.)

KATILIMCI PROFİLİ

Büyük ve zorlu bir Avrupa Başkentinde yaşama ve çalışma motivasyonu; – hastanelerde ve sosyal merkezlerde (aynı zamanda dezavantajlı olanlar) gençlerle ve çocuklarla çalışma motivasyonu – okullarda (ilkokullar ve anaokulları) çocuklarla çalışma motivasyonu – çevrimiçi çalışma motivasyonu – her türlü sanata ilgi (mutfak, müzik, dans, tiyatro, sanat ve el sanatları, vb.); – sosyal pazarlama, bağış toplama, psiko-pedagoji ve çocukluk eğitimine ilgi; – esneklik, uyarlanabilirlik ve coşku.

Solid.A.I.R. Bükreş’te gerçekleşen ve gençlere Sanat, Performans, Tiyatro, Yaygın Eğitim ile çalışma ve çocuklara kültürlerini öğretme konusunda deneyim kazanma şansı veren bir gönüllülük projesidir!

Proje Tarihleri: 01.06.2021 ile başlar

Gönüllü olarak aşağıdaki koşullara sahip olacaksınız:

Konaklama, Seyahat Biletleri, Yemek parası, Cep Para, Sigorta ve çok daha fazlası!

Proje% 100 Avrupa Dayanışma Birliği Programı tarafından finanse edilmektedir.

Seçim sürecinde kabul edilen gönüllülerle e-posta yoluyla iletişime geçilecektir.

Başvurular, yalnızca katılımcı istenen belgeleri sunarsa ve Avrupa Birliği ülkeleri vatandaşı ise geçerli olacaktır. Avrupa Birliği dışından başvuru sahipleri projeye ancak 90 günlük ücretsiz Romanya vizeleri varsa katılabilirler.

Başvuru için tıklayınız

 


Avrupa Dayanışma Programı (ESC) hakkında bilgi edinmek isterseniz ilgili yazımıza erişmek için tıklayınız 

Europass CV ile ilgili yazımıza erişmek için tıklayınız

Europass CV hakkında videomuzu izlemek için tıklayınız

Motivasyon mektubu ile ilgili yazımıza erişmek için tıklayınız

 

Exit mobile version