Site icon Erasmusgram

LinkedIn Etkili Kullanmak İçin 10 İpucu

LinkedIn Etkili Bir Şekilde Kullanmak İçin 10 İpucu

İş hayatımızı daha profesyonel hale getirip yeni işlere yelken açmak amacıyla Linkedln önemli bir uygulama olarak hayatımızda yer etmektedir. 

Linkedln etkili bir şekilde kullanmak için 10 ipucu kapsamında sunulan birden fazla ipucuyu sizinle paylaşacağız.

LinkedIn uygulaması hakkında birazcık bilgi vermek gerekirse özellikle profesyonel iş hayatı açısından deneyimleri ve buna bağlı olarak da yetenekleri de ön raflara çıkarmaya yarayan bir kariyer uygulamasıdır. 

 

Özellikle dünyada milyonlarca kullanıcısı olan Linkedln uygulaması tarafından nitelikli bir hesap oluşturabilmek açısından mutlaka dikkat etmeniz gereken noktalar bulunmaktadır. Bu yazımızda sizler için iyi bir Linkedln hesabı nasıl olur ne yapmanız gerektiği hakkında bazı detayları ele alacağız. 

İyi Bir Linkedln Hesabı İçin Yapmanız Gerekenler 

 

Bu nedenle Linkedl uygulamasını diğer sosyal medya uygulamaları ile bir tutmayarak aslında var olan bu uygulama da daha çok kişisel bilgilerinizi değil de iş hayatınızı yansıtan bir duruma sahip olun.

 

Özellikle burada profesyonel iş yaşamınıza dokunan durumları ele alarak bir profil oluşturmaya çalışın. 

Yukarda da bahsettiğimiz gibi bu işlemde de sosyal medyadan farklı olarak nitelik olarak özellikle eş, dost ve akraba açısından bağlantı oluşturmaktansa burada özellikle sizin çalıştığınız iş yerinde faaliyet gösteren aynı zamanda sektörel bazda donanımı olan ve etkin kişilerle bağlantı kurmak daha da önemlidir.

 

Burada özellikle sunulan aday aramaları açısından da iş ilanlarına bağlı olarak aynı zamanda bu kişilerin sundukları yeni iş imkanlarına da ulaşmış olacaksınız.

 

LinkedIn hesabı hazırlamak açısından burada özellikle sizi hayatı boyunca hiç görmemiş ve hiç tanımayan kişilere deneyimlerinizi ve yetkinlikleriniz sunduğunuz bir platformdur bu platformun sunduğu bu amaçlar doğrultusunda özellikler sundukları iş fırsatlarında sizleri inceleyerek sizin iş uygun olup olmadığınızı denetleyeceklerdir.

Özellikle sosyal medya hesaplarınıza harcadığınız çokça zamanınızı LinkedIn profiliniz için de harcamaya dikkat ediniz. Çünkü burada özellikle Linkedln ağını geliştirdiğiniz zaman burda özellikle bağlantı kurmak istediğiniz kişilere de kolay bir şekilde ulaşmanızı sağlayacak birçok nokta bulunmaktadır.

 

İş hayatınızı simgeleyecek LinkedIn profilinde özellikle yer alan profil fotoğraf sizinle ilgili oluşacak izlenimi doğrudan etkileyen bir durumdur. Bu nedenle Linkedl hesabında profil resminde giydiğiniz kıyafetten tutun da kullandığınız arka plana varana kadar bu açıdan iş verenler ya da insan kaynaklarının dikkat ettiği bir doğrultuda tercih edilmektedir. Yani profil resmini bu açıdan küçümsemeyin

 

 

Linkedln hesabında mutlaka iş sektöründe birden fazla firma ve çalışan bulmak mümkün. Bu nedenle sektörünüzde iş almak istediğiniz şirketlerin de profillerini mutlaka takibe alın.

Bu nedenle Linkedln profili oluştururken mutlaka şirket içinde yer alan herhangi bir bağlantılarınız varsa görebilir aynı zamanda buna bağlı olarak da iş fırsatları açısından da benzer şirketler hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

 

 

 

Linkedln hesabı oluşturduktan sonra bir diğer dikkat etmeniz gereken nokta ise mutlaka Linkedln mobil uygulamasını kullanmanızdır.

 

 

Çünkü LinkedIn mobil kullanımı sayesinde aynı zamanda yer ve zaman kısıtlamaları açısından çokça avantaj sahibi olabilirsiniz buna bağlı olarak aynı zamanda size gelen mesajları da bağlantı isteklerine de hızlı bir şekilde geri dönebilme şansına da sahip olacaksınız. 

 

 

Her Zaman Takipte Kalın.

Etkili bir Linkedln hesabına sahip olmanız açısından mutlaka yapılan paylaşımları takip etmeli aynı zamanda paylaşımları da sürekli olarak takip etmeniz şarttır.

 

 

Uygulama üzerinden aktif olan kişiler aynı zamanda burada ki mesajlara da daha hızlı bir şekilde geri dönüş yaparak uygulamayı da daha  etkin bir şekilde kullanmayı sağlar.

 

 

Bunun yanı sıra aynı zamanda LinkedIn’i kullanan kişilerin de sizi aday aramaları sırasında aynı zamanda burda ‘More Likely To Respond’ kısmında yer alan birçok açıdan konumlandırma da yapmaktadır. 

 

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version