Close Menu
    What's Hot

    Danimarka: 16 Farklı Avrupa Birliği Projesi

    05/13/2026

    Fransa : Haziran’da 6 Gün Erasmus+ Projesi

    05/13/2026

    İlk Fırsat Programı

    05/13/2026

    AJet : Gençlere Özel Kıbrıs Biletleri %30 İndirimli

    05/12/2026

    İspanya , Mallorca : Ağustos’ta 9 Gün Gençlik Değişimi

    05/12/2026

    Yunanistan: Sahil Kasabasında Kısa Dönem Gönüllülük Projesi

    05/12/2026

    Hırvatistan : Yaz Dönemi 6 Gün Gençlik Değişimi

    05/11/2026

    Çin Pekin : 14 Gün Yaz Okulu Programı

    05/10/2026

    K.Makedonya , Struga: Ağustos’ta 7 Gün Erasmus+ Projesi

    05/10/2026

    Çekya , Blansko : Ağustos’ta 8 Gün Erasmus+ Projesi

    05/09/2026

    Subscribe to Updates

    Get the latest creative news from FooBar about art, design and business.

    What's Hot

    Danimarka: 16 Farklı Avrupa Birliği Projesi

    05/13/2026

    Fransa : Haziran’da 6 Gün Erasmus+ Projesi

    05/13/2026

    İlk Fırsat Programı

    05/13/2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Erasmusgram
    • Anasayfa
    • Hakkımızda
    • Blog
    • AB Projeleri
      • Staj Fırsatları
      • Erasmus+ Eğitim Kursu
      • Kısa Dönem Gönüllülük Projeleri
      • Gençlik Değişimi Projeleri
      • Uzun Dönem Gönüllülük Projeleri
    • Burslar
    • Etkinlikler
    • Ücretsiz Kurslar
    • SSS
    • İletişim
    Subscribe
    Erasmusgram
    You are at:Home»Tecrübe Aktarımları»Erasmus Deneyimleri»İngiltere , Bradford Üniversitesi’nde Erasmus yapmak
    Erasmus Deneyimleri

    İngiltere , Bradford Üniversitesi’nde Erasmus yapmak

    Merhaba Herkese ! Ben Neslihan Özkan. Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi 4.sınıf öğrencisiyim.
    Şu an 2020-2021 Güz Döneminde İngiltere’de Erasmus öğrenim yapmaktayım.7 Eylül 2020 tarihinde İngiltere’deki serüvenim başlamış oldu. Sizlere naçizane bu süreç içerisinde yaşadıklarımdan deneyimlerimden bahsetmek istiyorum.

    Erasmus yapmaya karar verdikten sonra Anadolu Üniversitesinin yapmış olduğu yabancı dil sınavına girdim.
    Her üniversiteye göre sınavın içeriği değişebiliyor. Anadolu Üniversitesi Writing Listening Grammar Speaking şeklinde değerlendirmekte. Sınavın kolay olduğunu söyleyemeyeceğim.

    Ama çalışırsanız halledilemeyecek bir sınav değil. Bu arada İngiltere’deki üniversitenin diğer üniversitelerden farklı olarak B2 İngilizce şartı vardı. Diğer bir deyişle puan olarak sınavdan 60 ve üstüne almanız gerekmektedir. Erasmus sınavına girip hibeli olarak gitmeye hak kazandıktan sonra sıra okul seçimi yapmama gelmişti.

    Üniversite sınavındaki gibi okul için liste yapıp puanımıza göre sıralanıyoruz. Erasmus yapmamın amaçlarından biri İngilizcemi geliştirmek olduğu için ilk sıraya İngiltere’yi yazmıştım ve çok şükür İngiltere geldi. Şu an İngiltere’de University of Bradford’da hukuk okumaktayım.

    İnsanların en çok merak ettiği konulardan biri de vize işlemleri oluyor. Çünkü İngiltere diğer ülkelere nazaran çok daha zor şartlara sahip. Ama bu gözünüzü korkutmasının çünkü İngiltere’deki üniversitenizden kabul mektubu aldığınız için reddedilme ihtimaliniz çok düşük. Ben hiçbir acentayla çalışmadım.

    Acenteya para vermeden hepsini internetten araştırarak hallettim. Bu konuda bana en çok yardımcı olan Necip Oğuz Bey’in kendi ismiyle olan youtube kanalı oldu. Kendisine çok teşekkür ederim. Videoları gerçekten çok faydalı.

    Biraz da maddi boyutundan bahsedelim. Erasmus Programı İngiltere için aylık 500 Euro hibe veriyor. İngilterenin para birimi Sterlin olduğu için diğer Avrupa ülkelerine göre maalesef burada yaşam daha pahalı. Ancak okuduğum Üniversite Bradford şehrinde olduğu için Londra’ya göre yaşaması çok daha kolay.

    Nerede kalıyorsun diye soracak olursanız okulun anlaşmalı olduğu bir yurtta kalmaktayım. Odaların hepsi tek kişilik şekilde toplam 9 kişi 3 katlı ev tarzı bir yurtta kalmaktayız. Odalarımız geniş ve kullanışlı. Aylık kira ücreti 312 Pound. Market alşverişine geldiğimizde Türkiye ile benzer. Sebzeler biraz daha pahalı. Eğer dışardan çok yemeyip evde hazırlamayı tercih ediyorsanız yemeğe çok paranız gitmeyecektir.

    Biraz da okulun eğitiminden bahsedeyim Yüz yüze eğitim alıyor musun dediğiniz duyar gibiyim çünkü!
    İngiltere’de tüm okullar açık ve herkes yüz yüze eğitim alıyor. Ben de her dersimden yüz yüze eğitim almaktayım. Burada International Human Rights Law ,Immigration and Asylum Law, Law of Evidence derslerini görüyorum. Hocalarımız ve hukuk eğitimi gerçekten çok kaliteli.

    Hukuk fakültesi olarak bir dönemde yaklaşık 25 kişi olduğumuz için hocalarla birebir iletişime geçme şansını elde ediyoruz. İngilizce konusuna gelecek olursak her yerde İngilizceye maruz kaldığınız ve herkesin İngilizce konuştuğu bir yerde kesinlikle İngilizceniz gelişecektir. Umarım size İngiltere’de Erasmus konusunda yardımcı olabilmişimdir.

    Sormak istediğiniz bir soru olursa bana @ozkannesli instagram hesabımdan ulaşabilirsiniz. Hayallerinizin gerçek olması dileğiyle sağlıcakla kalın !

    Neslihan Özkan

    erasmus deneyimleri ingilterede erasmus
    Previous ArticleYurtdışında Gönüllülük Yapmanın 10 Faydası
    Next Article Daha Sakin ve Daha Net Bir Zihin İçin Farkındalık Meditasyon Öğrenme Kursu ( ÜCRETSİZ )
    Erasmusgram
    • Website

    Related Posts

    Slovenya’da Ne Yenir?

    Slovenya’da Erasmus Yapmak için 5 Neden

    İtalya – Pavia’da Erasmus yapmak | Röportaj Konuğumuz: Betül

    Ara
    Hakkımızda – Erasmusgram

    Erasmusgram, Avrupa Birliği projeleri, Erasmus+ çatısı altında gönüllülük, burs ve staj fırsatları hakkında bilgilendirici içerikler sunan bir eğitim platformudur.Erasmusgram bilgilendirme amaçlı duyuru yapar. Kişilerin yerelde, ulusal ve uluslararası projeleri, yurt dışı staj fırsatlarını, seyahate dair fırsatlar ve notları, uygun bilet fırsatlarını, kariyer planlamanıza katkı sağlayacak fırsatları size ulaştıran platformdur..

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo
    Don't Miss

    Danimarka: 16 Farklı Avrupa Birliği Projesi

    AFS Interkultur, Avrupa Dayanışma Programında bir Lider Kuruluştur. Bazı harika projelerle birlikte çalışıyor ve onlara…

    Fransa : Haziran’da 6 Gün Erasmus+ Projesi

    05/13/2026

    İlk Fırsat Programı

    05/13/2026

    AJet : Gençlere Özel Kıbrıs Biletleri %30 İndirimli

    05/12/2026

    Subscribe to Updates

    Get the latest creative news from SmartMag about art & design.

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo
    About Us
    About Us

    Your source for the lifestyle news. This demo is crafted specifically to exhibit the use of the theme as a lifestyle site. Visit our main page for more demos.

    We're accepting new partnerships right now.

    Email Us: info@example.com
    Contact: +1-320-0123-451

    Facebook X (Twitter) Pinterest YouTube WhatsApp
    Our Picks

    Danimarka: 16 Farklı Avrupa Birliği Projesi

    05/13/2026

    Fransa : Haziran’da 6 Gün Erasmus+ Projesi

    05/13/2026

    İlk Fırsat Programı

    05/13/2026
    Most Popular

    Danimarka: 16 Farklı Avrupa Birliği Projesi

    05/13/2026

    Motivasyon Mektubu Nedir ? Nasıl Yazılmalıdır ?

    04/08/2020

    Google 126 Online Eğitimini Ücretsiz Erişime Açtı

    04/09/2020
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • İletişim
    • Hakkımızda
    © 2026 ThemeSphere. Designed by ThemeSphere.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.