Site icon Erasmusgram

Yurtdışında Lisans / Yüksek Lisans Eğitimi Almanız İçin 12 Neden

1. Daha özgür birisi olun

Yurtdışında okumak, zorluklarla mücadele etmek ve deneme yanılma yoluyla öğrenmek demektir. Yurtdışındayken, kendi ülkenizde çocuk oyuncağı olabilecek, ancak yurtdışında zor olabilecek durumlarla karşılaşacaksınız. İster yabancı bir ülkede bürokraside ustalaşmış olun, ister dil engellerini aşmış olun, her durumda bağımsızlığınızı inşa edeceksiniz.

2. Dünyayı görme fırsatı elde edin! Farklı ülkelere seyahat edin

Yurtdışında eğitim almanızın ana nedenlerinden biri dünyayı görmek gezmek olasılığıdır. Yeni yerleri keşfetme ve ziyaret etme ve lisans/yüksek lisans derecenizi okuyacağınız ülkenin kültürüne dalma fırsatına sahip olacaksınız. Ayrıca komşu ülkeleri rahatlıkla ziyaret edebilirsiniz. Örneğin, Avrupa’da tren veya otobüs ile diğer ülkelere rahatça seyahat edebilirsiniz. Ucuz uçak kampanyalarıyla 1 Euro’ya bile bilet bulabilirsiniz.

3. Yeni ilgi alanları / hobiler keşfedin

Yurtdışındayken kendinizi hava koşulları, altyapı, zihniyet ve hatta sosyal ve eğitim sistemleri açısından kendi ülkenizden tamamen farklı bir ülkede bulabilirsiniz. Tüm bu farklılıklar sizin için büyük fırsatlar olabilir. Örneğin, ev sahibi ülkenizde insanların deli olduğu, ancak kendi ülkenizde kimsenin bilmediği tuhaf bir spor aktivitesi bulabilirsiniz.

4. Yerel dili öğrenin

Yurtdışına çıkmadan önce dil becerilerinizi tartın veya tamamen yeni bir dil öğrenin. Birkaç kelime öbeği, yeni çevrenizde dolaşmanıza ve kesinlikle yerel halktan sempati duymanıza yardımcı olacaktır. Yerel dili öğrenerek bütünleşmeye çalışmak, İngilizce öğretilen bir programa kaydolmuş olsanız bile, sizin ve eğitiminiz için büyük bir artı olacaktır

5. CV’nizi güçlendirin

Günümüzün küreselleşmiş dünyasında uluslararası iş ve eğitim deneyimi, uluslararası iş piyasasında fark edilmek  çok önemlidir. İK yöneticileri aslında yabancı deneyimler için özgeçmişleri tarıyor. Yurtdışında kalış sırasında toplanan somut olmayan beceriler genellikle bir işe girmede yardımcı olur. Yurtdışında eğitim alarak sadece kalabalığın arasından sıyrılmakla kalmayacak, aynı zamanda uluslararası iş piyasasında diğer başvuru sahiplerinin önüne geçeceksiniz.

6. İngilizce becerilerinizi geliştirin

İngilizce öğretilen bir eğitim programına hazırlanıyorsanız, dil yeterliliğinizi kanıtlamanız gerekecektir. Birçok üniversite, standartlaştırılmış IELTS gibi bir İngilizce testi gerektirir.

Bir İngilizce sertifikası edindikten ve ardından tamamen İngilizce öğretilen bir derece okuduktan sonra, İngilizce bilginizi ve becerilerinizi ileri bir düzeye çıkaracaksınız.

7.Uluslararası bir öğrenci ağına katılarak sosyalleşin!

Erasmus Öğrenci Ağı ve AIESEC gibi uluslararası öğrenci ağları çok çeşitli ağ oluşturma ve sosyalleşme fırsatları sunar. Bu ağlar aracılığıyla, yerel halkla daha kolay bağlantı kurabilecek, stajyerlik bulabilecek ve hatta gelecekteki bir iş bulabileceksiniz.

İster seyahat aktiviteleri için ister gönüllü olarak onlara katılın, benzer fikirlere sahip yeni insanlarla tanışma ve sosyal çevrenizi genişletme fırsatını hızlı bir şekilde bulacaksınız.

8. Özgüveninizi artırın

İlk başta yabancı bir ülkede yalnız yaşamaktan korkabilirsiniz, ancak kendinize güçlü olduğunuzu ve korkulacak bir şey olmadığını kanıtlayın.

Kendinize sadece iki yıl olduğunu ve göz açıp kapayıncaya kadar biteceğini söyleyin. Çok eğleneceksin ve birçok unutulmaz anı ile eve döneceksin. Yurtdışında yüksek lisans yapmak, güveninizi artıracaktır çünkü sadece korkularınızı fethetmekle kalmaz, aynı zamanda birçok bilgi ve deneyim de edindiniz.

9. Burslardan ve Finansal desteklerden Yararlanın

Finansman, genellikle lisans derecelerinden krediler aldıkları veya işgücünün dışında dört yıl geçirmiş olabileceklerinden, birçok potansiyel yüksek lisans öğrencisi için en büyük sorunlardan biridir.

Pek çok öğrenci ebeveynlerine bağımlı olmak istemiyor ve mezun olduktan sonra geri ödemeleri gerekecek daha fazla kredi almak istemiyor. Bu, birçok öğrencinin yurt içinde veya yurt dışında yüksek lisans eğitimine devam etmemesinin en önemli nedenlerinden biridir. Ancak, yüksek lisansınızı yurtdışında yapmaya karar verirseniz, özellikle uluslararası öğrenciler için mevcut burs, hibe ve mali yardımların bolluğundan yararlanabilirsiniz.

Ayrıca, yüksek lisans öğrencilerinin ücretsiz veya düşük bir maliyetle eğitim görmelerine izin veren birçok ülke vardır.

10. Yeni arkadaşlıklar edinin

Üniversiteye nereye giderseniz gidin, pek çok yeni insanla tanışacağınızdan ve sizinle aynı koşullarda olan yeni arkadaşlar edinebileceğinizden emin olabilirsiniz. Yurtdışında eğitim aldığınızda, her türden farklı kültürden insanlarla arkadaşlık kurmak ve diğer ülkeler ve gelenekler hakkında bilgi edinmek için eşsiz bir fırsatınız olur.

Hayat boyu süren arkadaşlıkların çoğu üniversitede başlar ve eğitiminiz sırasında birlikte yaşayabilir, öğrenebilir ve seyahat edebilirsiniz. Dünyanın farklı ülkelerindeki insanları tanımak da çok faydalı olabilir – özellikle mezun olduktan sonra!

11. Kendine inanmayı asla bırakma!

Uluslararası bir öğrenci olmanın, saydığımız maddelerden daha fazlası olduğunu unutma! Bunu keşfetmek için yurt dışında eğitim aldığında farkedip keşfedeceksin.

Öyleyse, dünya çapında bir Lisans ya da Yüksek Lisans derecesinde eğitimi aramaya başla! ve yurtdışında eğitim hayalini gerçekleştirmekten korkma!

12. Sivil Toplum Kuruluşlarında Gönüllü OL

Yurt dışında eğitim alırken yerel sivil toplum kuruluşlarına gönüllü olarak, toplumsal farkındalık projelerinde yer alarak sizin yerel ve ulusalda bütünleşmenizi ve kendinize çok fazla katkı sağlayacağını unutmayın!

Exit mobile version