Site icon Erasmusgram

Yurt Time Spor Projesi

Proje kapsamında gençler, kütüphane, genç ofis, eğitim asistanlığı gibi farklı yirmi altı iş alanında görev alabilirler.

Gençlik ve Spor Bakanlığının başlattığı “Yurt Time Spor Projesi,” KYK yurtlarında kalan öğrencilere ek gelir fırsatı sunan bir inisiyatiftir.

Bu proje, öğrencilerin yurt işleyişine katkı sağlamaları ve aynı zamanda ek kazanç elde etmeleri amacıyla tasarlanmıştır. Projeye katılan öğrenciler, günlük iki saatlik görevleriyle harçlıklarını karşılarken aynı zamanda spor faaliyetlerine katılma imkanına sahip olurlar.

 

Projede kabul edilen öğrenciler, göreve başlamadan önce beş dakikalık spor egzersizleri yaparak sporu yaşam biçimi haline getirirler.

 

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen bu uygulamada, her KYK yurdundan en fazla 10 öğrenci projeden yararlanabilir.

 

Öğrenciler, günde en fazla 2 saat, haftalık 8 saat ve aylık 32 saat çalışma yapabilirler. Asgari ücretteki artış, ödenecek ücreti artırır. Ayda 32 saat çalıştıklarında, 2.000 TL’ye kadar ücret alabilirler. Ödemeler her ayın 15’inde hesaplarına yatırılır.

Yurt Time Spor Projesinin Temel Amaçları:

Öğrencileri spor yapmaya teşvik etmek,

KYK yurtlarında kalan öğrencilere ek maddi destek sağlamak,

Öğrencileri yurt işleyişine dahil etmek.

Yurt Time Spor Projesi Hakkında Sık Sorulan Sorular:

 

Yurt Time Projesine Kabul Edildiğimde KYK Bursum Kesilir mi? Hayır, KYK yurt time projesinde çalışan ve ücret alan öğrencilerin KYK burs ve kredilerinde herhangi bir kesinti yapılmaz.

 

Yurt Time Projesi Dönemlik mi? Proje bir eğitim-öğretim dönemi içindir, ancak süre sınırlaması olmadığı için uzatma yapılabilir.

 

Bu projeye hazırlık ve 1.sınıf öğrencileri başvuru yapamıyor.

YURT TİME SPOR PROJESİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvurular e-Devlet üzerinden gerçekleştirilir ve son başvuru tarihi 27 Eylül 2023’tür.

 

Başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version