Site icon Erasmusgram

Yurt Dışında Hırsızlığa Karşı Alınması Gereken 10 Önlem

Çantalarınızda Değerli Eşyaları Taşımaktan Kaçının

Mümkünse tablet, laptop, saat gibi değerli eşyalarınızı sırt veya el çantanızda taşımaktan kaçının. Bu eşyaları yanınızda götürmemek veya güvenilir bir otelde bırakmak en iyisi. Ancak otelinizin güvenli olduğundan eminseniz.

 

Bütün Paranızı veya Banka Kartlarınızı Tek Bir Yerde Saklamayın

Gideceğiniz ülkenin parasını yanınızda bulundurmanız gerekebilir, ancak hırsızlık durumuna karşı yanınızda çok fazla nakit bulundurmayın. Eğer nakit taşımanız gerekiyorsa, parayı çantanıza, cebinize ve elbiselerinizin çeşitli bölgelerine dağıtın. Banka kartlarınızı da farklı yerlere koyarak güvenliği artırın.

 

Pasaportunuzu Kıyafetinizin Gizli Bölmelerine Koyun

Eğer değerli eşyalarınız çalınırsa maddi kayıp yaşarsınız, ancak pasaportunuz çalınırsa seyahatiniz ciddi şekilde etkilenebilir. Bu nedenle pasaportunuzu gizli bölmelerde taşıyarak güvenliğinizi sağlayın.

 

Kalabalık Yerlerde Sırt Çantanızı Gözetim Altında Tutun ve Çantanızı Ters Takın

Hırsızlar genellikle kalabalık yerleri tercih eder, bu nedenle çantanızı kolaylıkla çalabilirler. Sırt çantanızı önünüzde taşıyarak ve ters takarak, çantanıza izinsiz erişimi zorlaştırabilirsiniz. Ayrıca oturduğunuz kafede çantanızı sandalyenin koluna takmaktan kaçının.

 

Güvensiz Görünen Yerlerde Dolaşmaktan Kaçının

Bir şehri keşfetmenin en iyi yolu yürüyerek gezme olabilir, ancak bilmediğiniz bir yerdeyseniz mümkünse güvensiz veya kalabalık olmayan bölgelere girmekten kaçının. Eğer gitmeniz gerekiyorsa, bu bölgelere karanlık çökmek üzereyken gidin.

 

Sırt Çantanıza Kilitleme Ekleyin

Özellikle turistik bölgelerde sırt çantası kullanıyorsanız, çantanıza bir kilit eklemek hırsızlığa karşı ek bir önlem sağlar. Bu, çantanızın habersiz açılmasını önleyecektir. Hırsız, kilitli çanta ile uğraşmak istemeyecektir.

Parayı Bozdururken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Paranızı bozdurmak istiyorsanız, güvenilir bir döviz bürosu seçmek önemlidir. Seyyar dövizcilerden kaçının, çünkü bu güvenli olmayabilir.

 

 

Alkol Tüketimine Dikkat Edin

Özellikle yalnız seyahat ediyorsanız alkol alımınızı kontrol altında tutun. “Sarhoş olmayın.” uyarısı, tamamen bilincinizi kaybetmiş bir durumda olmanızı değil, aksine dikkatli olmanızı önerir. Hırsızlık mağduru olmak için bilincinizi kaybetmeniz gerekmiyor. Alkol alındığında dikkatsizlik ve umursamazlık artabilir. Eşyalarınız çalınmasa bile kaybetme riski ortaya çıkabilir. Ayıkken fark edilebilecek bir tehlikeyi, hafif alkollüyken anlamak zor olabilir.

 

 

Verilerinizi Yedeklemeyi Unutmayın

Seyahate çıkmadan önce yanınızda bulunan cep telefonu, laptop gibi cihazınızı kaybettiğinizde kaybınızın maddi olarak değil içindeki verilerin kaybolmasına daha çok üzülürsünüz. Bu yüzden seyahate çıkmadan önce verilerinizi yedeklemeyi unutmayın

Ayrıca şunu belirtmek isteriz. Telefonunuz, bilgisayarınız veya kulaklığınızını kaybettiğiniz zaman Cihazımı Bul özelliğinin aktif olmasına dikkat edin.

 

Düzenli olarak konum bilgisi paylaşmak önemlidir.

 

Çoğu kişi zaten bu işlemi sosyal medya uygulamaları üzerinden gerçekleştiriyor; ancak konum bilgisini paylaşmayı tercih etmeyen bazı insanlar da bulunabilir. Bu öneri, özellikle lokasyon değişikliği yaptığınız günlerde, acil durumda size ulaşılması gereken kişilere bilgi vermenizi önerir. Bu sayede sizden haber alamadıklarında nereye ulaşmaları gerektiğini bilmeleri sağlanmış olur.

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version