Site icon Erasmusgram

Yurt dışında En Çok Para Kazandıran ve İş Fırsatı Sunan 10 Bölüm

Günümüzde yurt dışında en çok para kazandıran ve iş imkanı sağlayan birçok bölüm bulunmaktadır.

Yurtdışında en çok para kazandıran ve iş fırsatı sunan 10 bölüm hakkında merak edilen ve araştırılan bir çok şey bulunmaktadır.

Bu bölümlerden sizlere bahsedeceğiz

1-Psikoloji

Kişi davranışlarını ve bu davranışların altında yatan sebepleri incelerken, bu günümüz de bu alanda eğitim almak isteyen kişilerin sayısı oldukça çok olmaktadır.

Özellikle de Amerika ve Kanada’nın yanında Avusturya, Hollanda, İsviçre ve bunun gibi Avrupa ülkelerinde de son derece zengin lisans ve lisansüstü program çeşitlerine sahip psikoloji bölümü ile yurtdışında çok değişik ve farklı dallarda uzmanlaşma imkanı bulabilirsiniz.

Özellikle de son yıllarda klinik psikoloji alanında hangi psikolog yüksek kazanç elde edebilir. P

Psikolojik eğitim almakta olan öğrenci sayılarında çok büyük artış yaşanırken hukuktan oluşan endüstriden spora kadar iş imkanları çok fazla olmakta olup psikoloji bölümden yüksek kazanç sağlamaktadır. 

2-Endüstri Mühendisliği

Endüstri mühendisi nasıl olunur? Bu alanda çalışmak isteyen kişiler için minimum lisans eğitimini bitirmiş olmak gerekiyor. Endüstriyel mühendislik, sağlıktan işletmeye kadar uzanan hemen hemen her dalda çok fazla verimliliği artırmak için yetenek becerisine sahip mezunlara çok yüksek zengin iş imkanları sunulmaktadır.

3-Biyomedikal Mühendislik

Günümüzün en popüler meslekleri arasında yer alan biyomedikal mühendisliği de listemizde yerini alıyor. Tıp, teknoloji ve biyomedikal mühendisliği bir araya getirmekte ve bu fırsatlar ile dolu bir bölümdür. Biyomedikal mühendis mezunları çok yüksek kazanç alabilir.

Yurtdışında eğitim almış kişilerin daha çok tıp ve biyoloji alanında karşılaşılan problemlerin çözümü, yazılımların tasarımı ve cihazların geliştirilmesi konusunda uzmanlığı rahat yapabileceğiniz biyomedikal mühendislikten dolayı çarpıcı ve yüksek bir kariyer elde edebilir ve yüksek kazanç sağlayabilirler.

4-Matematik

Yurtdışında iş imkanlarını sağlayan çok yüksek bölümlerinden biri olmaktadır. Dünya çapında olan Oxford ve Harvard üniversitelerinde eğitim almış ve akademik kariyer başvurularında bulunmanız için harika ve eşsiz bir fırsat sunmaktadır.

Matematik mezunları hangi alanda iş bulabilir? Ayrıca matematikçiler; iklim bilim, animasyon, astronomi, robotik ve ilaç sanayi ve bunun gibi çok değişik ve farklı alanlarda çalışma imkanına sahip olmaktadır. Bu bölümleri bitirdikten sonra yüksek lisans yaptığınız takdirde çok yüksek kazançlar elde edebilirsiniz.

5-Bilgisayar Bilimleri

Son yıllarda teknoloji alanına çok fazla rağbet artmaktadır. Dijital çağın bilgisayar bilimleri bölümü bitirmiş kişilere çok fazla ihtiyaç artmaktadır.

Bilgisayar bilimleri mezunu hangi alanlarda iş imkanı bulabilir? Şayet sizde yapay zeka, bilgisayar sistemleri- ağları, sayısal analiz, veri tabanları sistemleri-ağları ve bunun gibi konulara ilgi duyuyorsanız Microsoft, Apple, Facebook, Google ve bunun gibi dünyanın en popüler firmalarında BT danışmanı, multimedya programcısı, veri tabanı yöneticisi, bilgi sistemleri yöneticisi yöneticisi olarak yükselmek ve kariyer yapmak isterseniz bu bölümü bitirmiş olmanız gerekir. 

6-Eczacılık

Dünyada en popüler iş imkanı sağlayan bölümlerin başında yer almaktadır. İlacın yapılmasından yani üretilmesi aşamasından bir çok konuda yurtdışında eğitim almış kişilerin eczacılık bölümünü bitirmiş olması gerekir.

Eczacılar hangi dallarda iş bulabilirler? Ayrıca hastanelerde araştırma ve geliştirme, üretim ve pazarlama alanlarında da çalışarak eczacılar çok yüksek kazançlar alabilir.

 

7-Tıp

Çok eskiye dayanan sağlık ve tıp bölümü mezun olan kişiler pek çok sağlık sektöründe çok yüksek kazançlar kazanabilirlerHangi tıp mezunu ne kadar maaş alır? Her sene Amerika, İngiltere, Almanya, Kanada, İsviçre ve bunun gibi ülkelerde pratisyen hekim, cerrah, odyolog, nörolog, fizyoterapist olmak için yüksek kalitede eğitim fırsatları olmaktadır. 

8-Avukat

Avukatlık mesleği de sağlık ve tıp alanlarında olduğu gibi tarihi Eski Yunan ve Roma’ya kadar uzanır. Avukatlar hukuk danışmalığı yapabilirler mi? Genellikle davalara bakmanın yanında hukuki konular da danışmanlık görevi yaparak dünyada çok popüler firmalarda çalışabilir hukuk mezunu kişiler yani avukatlar çok yüksek kazançlar elde edebilirler. 

9-Hava Trafik Kontrolü- ATC

Dünyanın en stresli ve zor meslekleri arasında yer alan bir meslek olmaktadır. Hava trafik kontrolü olmak için kaç yıl okumak gerekir? 4 yıllık lisans mezunu olmak gerekir. Uluslararası platformlarında çalışmayı ve ya yöneticilik konumunda olmayı istiyorsanız iyi bir İngilizce  eğitimi ve lisansüstü uzmanlık gerekmektedir. Bundan dolayı  hava trafik kontrolü ATC çok yüksek kazançlar elde edebilirsiniz.

 

 

10-Şef Aşçılık

Son yıllarda özelliklede mutfak sanatları ve gastronomi bölümü ve yemek yapmayı seven kişiler için süper bir meslektir. Yaşamlarının bir parçası haline getiren kişiler oldukça sık tercih edebilir. Şef aşçılığı için lisans ve master gerekli midir?  Bu meslek için  Amerika, Fransa ve İtalya gibi ülkelerin seçildiği ve her sene çok sayıda ki kişilerin şef aşçı olma hayallerine adım atmak için başvuru yaptıkları üniversitelerde lisans ve master programlarına katılarak ders alırlar. Bu alanda birçok yerde çok yüksek maaş alabilirsiniz.

 

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version