Site icon Erasmusgram

Yurt Dışı En Popüler 16 İş İlanları Siteleri – İş Arama , İş Bulma

Yurt dışında çalışmak, iş bulmak çoğu kişinin hayali ve hayatına yurt dışında devam etmek istiyorsanız bu iş ilanlarının olduğu sitelere bakmanızı tavsiye ederiz. Avrupa ülkeleri, Amerika , Kanada, Avustralya yurt dışında kariyer için en çok tercih edilen destinasyonlardandır. Peki bu fırsatlara nasıl erişebilirsiniz. Bunların paylaşıldığı web siteleri hangileri? Bunları sizler için derledik.

Indeed.com

Ülkemizde özellikle son senelerde çok fazla kullanılan sitelerinden birisi. Bu site üzerinden açık iş ilanlarına erişebilirsiniz. Bu site üzerinden bulduğunuz iş ilanlarına CV’nizi  bırakabilirsiniz. İşveren sizin CV’nizi görüntülediği zaman size bildirim geliyor.

Glassdoor

Glassdoor sitesi üzerinden size uygun kriterler ile sorgulama yapma fırsatınız bulunuyor. Şirketler ile ilgili bilgilere erişebilirsiniz. Şirketlerin sunduğu sosyal haklar, maaş gibi detaylı bilgilere göz atabilirsiniz. 2008 senesinde kurulan bu sitenin veritabanında 1 milyon işveren bulunmaktadır. 60 milyon şirket analizine erişebilir. 10 milyon civarında iş ilanlarına erişebilirsiniz.

Jobspotting

İstediğiniz başlık ve anahtar kelimeler ile iş ararken kriterlerinizi belirleyerek filtreleyebilirsiniz. Dünyanın dört bir tarafındaki iş ilanlarına bu site üzerinden erişebilirsiniz.

CollegeRecruiter

Öğrenciler için ve yeni mezunların aradığı staj, part veya full time iş bulma siteleri arasında en çok tercih edilen sitelerden birisidir. Güncellemeler ile birlikte daha fazla fırsata erişme fırsatı da elde etmiş oluyorsunuz.

 

 

Cool Works

Yurt dışında staj arıyorsanız ve  Kanada veya Amerika düşünceniz var ise bu site çok işinize yarayacak.

Career Building

Career Building sitesine girdiğiniz zaman Avrupa’da en popüler şirketlerin iş ilanlarına erişim sağlayabilirsiniz. Sitede bulunan blog yazılarıyla  size yardımcı olacak tavsiyeleri de okuyabilir değerlendirebilirsiniz.

Linkup

Yurt dışından işçi ve elemanları arayan şirketlerin iş ilanlarını gösteren, yurt dışı iş arama bulma sitesidir. Yalnızca şirketlerin kendi web siteleri üzerinden yayınladıkları ilanları paylaşıyor. Yayınlanan ilanların çoğu özgündür. İlanlar direkt olarak şirketlerden gelmektedir.

Linkedin.com

Linkedin’i bilmeyenimiz çok azdır. Uluslararası arenada iş bulma imkanınızın fazla olduğu sitelerin başını çekiyor. Kurumsal olan çok fazla firma Linkedin kullanıyor. Paylaşımlar yapıyor. Profilinizi görüntüleyenleri, sizin için uygun olan ilanları bulabilir ve şirket yetkilileriyle bağlantı kurabilirsiniz.

Joblift’in amacı iş arama sitelerini birleştirmek bir araya gelmesini sağlamaktır. Olduğunuz konuma göre filtre yaparak arama yapabilirsiniz. Bu sayede sektörde detaylı bir şekilde listeye tek bir platform üzerinden erişmiş olacaksınız.

Bu web site iş arama siteleri arasında en büyük sitelerinden birisidir. Web site üzerinden  dünyadaki iş forumları, içerikler, şirket kariyer sayfaları ve iş arayan iş veren arasındaki bağlantıyı kurar, bağlantı sağlar.

 

 

Google For Jobs

Google birçok alanda hizmet vermekte ve başlattığı yeni hizmet ile iş arama, bulma ile ilgili girişim yaparak bu platformu oluşturdu. Sistem iş arama ve iş bulma motoru şeklinde çalışmakta, iş arayanlar için diğer arama motorlarından kaynakları çekerek listeliyor.

Google For Jobs sayfasına erişin ve arama kutusuna ilgi alanınız olan iş ile ilgili bilgiyi yazmanız yeterli olacaktır. Sistem size en uygun olan firmaların iş fırsatlarını sunacaktır.

Kolay bir ara yüzü olan bu site iş arama açısından gayet iyidir. Dünyadan çok fazla şirket ile çalıştıkları için çok fazla iş ilanı bulunmaktadır. Full veya part time iş fırsatlarına erişim sağlayabilirsiniz.

Monster.com sitesinden iş başvurunuzu yapabilir, iş ile ilgili yorumları okuyarak fikir edinebilirsiniz. Çalışma koşullarına erişebilirsiniz. Monster.com Avrupa’da en fazla kullanılan iş arama iş bulma sitelerindendir.

Dice.com

Teknoloji alanında çalışmayı düşünüyorsanız eğer bu site bu alanda en çok bilinen sitelerdendir. Bu site üzerinden Avrupa ve dünyadan çok fazla iş fırsatlarına erişim sağlayabilirsiniz.

Mediabistro.com

Geleneksel ve dijital medya sektörüyle ilgili bütün fırsatlara bu site üzerinden ulaşabilirsiniz. İstediğiniz işe kolay bir şekilde erişme fırsatı sunuyor.

 

 

Idealist

Bu platform üzerinden staj ve iş ilanlarına erişebilirsiniz. Idealist üzerinden gönüllülük fırsatları, staj, yüksek lisans ve çok daha fazla içeriğe erişebilirsiniz.

 

 

ÖNEMLİ: Whatsapp ve Telegram kanallarımıza katılarak fırsatlardan anından haberdar olmak için ister misiniz?

WhatsApp Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız

 

Telegram Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız
Exit mobile version