Site icon Erasmusgram

Yunanistan , Yamochori Uzun Dönem Gönüllülük Projesi

Yamochori’de ESC projesine katılma fırsatı!

küçük bir grup genç tarafından başlatılan ve değişim, eğitim, seminer ve gönüllüleri ağırlamak için organizasyon için bir yer olarak belirlenen bir eko projedir.

COVID 19 krizinden sonra, şehirlerde yaşama biçiminin gerçekten stresli, amaçsız ve hiçbir sürdürülebilirlik duygusu olmadığı fark edildi

Projenin kurucularından birinin geldiği Makra Logka köyüne taşınmaya karar verildi.

 

Hayatları tamamen değişti ve şimdi permakültür tasarımı, gıda ormanı, doğal yollarla inşa etme, Kendin Yap projeleri ve yerel toplumu güçlendirme yoluyla toprağımızda küçük bir sürdürülebilirlik çekirdeği yaratmaya çalışılıyor

Ana hedeflerinden bazıları doğal yapı, doğal tarım, geri dönüşüm, doğaya saygı ve ekolojik ayak izini azaltmaktır.

 

Tesislerin tamamı taştan, ahşaptan yapılmış, sıfıra yakın ekolojik ayak izi olan doğal bina yapılarıdır. Üretim olanakları açısından arazi bize kestane, ceviz, erik, ayva ve sebze üretimi için bir bostan sunmaktadır.

Farklı ülkelerden gençlerin, yetişkinlerin birlikte yaşadığı, birlikte çalıştığı ve toprağı hasat ederek, zihni besleyerek, ruhu ve bedeni neşe ve yaratıcılıkla, karşılıklı saygı ve eşitlikle besleyerek birlikte yarattığı bir alan tasavvur ediyoruz.

Felsefemizin temel unsurlarından biri, sosyal bir amacın önemini öğrenmeye, bir birim ve grup olarak gelişirken deneyimi teşvik etmeye ve böylece daha geniş toplumumuzun gelişimi için katalizör görevi görmeye kendini adamıştır.

Biz inanıyoruz:

● Doğanın özveriyle sunduklarını çok fazla müdahale etmeden korumak veya kullanmak.

● Geleneksel tohumlardan kendi gıdamızı geleneksel ekim yöntemleriyle üretmek ve üretim sorunları ortaya çıktığında (bitki hastalıkları, doğal afetler vb.) doğal müdahale etmek.

● Bilgi, uyumlu ilişkiler, akıl sağlığı, esenlik, beden ve ruhun dengesi ve uyumu söz konusu olduğunda harekete geçmek.

● Toprağımızın hikayesine saygı duymak ve öğrenmek.

Konum, sürdürülebilirlik ve eko yaşam hakkında atölye çalışmaları düzenlememiz için mükemmel bir fırsat. Yunan ve yabancı genç insan gruplarında bilginin uyanması için gerekli koşulları yaratmayı amaçlıyoruz.

🗓️ 5 ay (Program başlangıcı: 1 Nisan 2023 /esnek tarih)

📍Yamochori, Yunanistan

🌍 Erasmus+ program ülkelerine üye olan ülkelerden gelenler (Türkiye dahil)

🗣️ Yamochori’ye sadece küçük bir tat almak için değil, daha uzun süre yaşamak, çalışmak ve eğitici bir eko-topluluğun parçası olmak için nasıl gelebileceğinizi merak ettiniz mi?

🛠️ El sanatları, sürdürülebilirlik, doğal inşaat, doğa eğitimi faaliyetleri konusunda tutkulu musunuz ve becerilerinizi uygulamak mı istiyorsunuz?

🌱 YamoChori’de 5 ay yaşayın ve Yamochori’nin faaliyetlerini desteklemek, bölgeyi iyileştirmek, yerel topluluğa ulaşmak ve kendi kişisel bilgilerinizi bırakmak için ellerinizi ve aklınızı kullanarak kırsal bir bölgede yaşama fırsatını yakalayın

🔎 Yamochori, motivasyonu ve yeni zorluklara, öğrenmeye istekli ve kendilerini ve çevrelerindeki insanları değiştirmek için birlikte çalışmak isteyen 4 kişiye kadar gönüllü arıyor.

ℹ️ Ayrıntılı bilgi için tıklayınız

 

👉 Başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

📪 Herhangi bir sorunuz için mail gönderiniz: youngactiveminds@gmail.com

Bu program, Avrupa Dayanışma Teşkilatı tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir.

Exit mobile version