Site icon Erasmusgram

Yunanistan , Selanik 33 Haftalık ESC Gönüllülük Projesi

Proje, halen Avrupa’yı (ve özellikle Yunanistan’ı) etkileyen mülteci krizine yanıt veren, çocuklara ve üçüncü ülke vatandaşlarına ve ayrıca savunmasız nüfusa odaklanan mülteci desteği, kentsel entegrasyon, ayrımcılık yapmama ve diğer sosyal yardım kavramlarına odaklanıyor

Proje, İnsan haklarından yoksun bırakılan binlerce kişiye kişisel gelişim ve refahları için yol göstericidir.

Projenin faaliyetleri, ARSIS’in yıllar içinde varlığının çocuk, genç ve gençlerin manzarasını önemli ölçüde değiştirdiği Selanik’in daha geniş bir bölgesinde gerçekleştirilecektir.

Savunmasız grupların korunması ve desteklenmesi gibi.

ARSIS, gönüllülerinin amaçları ise  Refakatsiz Küçükler Sığınma Evleri (Pylaia, Oreokastro, Tagarades), “ARSIS Evi”-Hassas Çocuklar/Risk Altındaki Çocuklar için Barınak (Oreokastro), Gençlik Destek Merkezi (YSC at Spartis str. ), Selanik’te Refakatsiz Küçükler (UAM’ler) için Destekli-Bağımsız Yaşam dairelerindeki insanların hayatını kolaylaştırmaktır.

 

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Program, ESC’nizin başında ve sonunda Selanik’e gidiş-dönüş seyahat masraflarını, şehir içi ulaşımı, konaklamayı, günlük yemekleri kapsar.

Günlük harcamalarınız için her ayın başında size harçlık verilecektir. Projeniz süresince ve proje tamamlandıktan sonra iki ay daha özel CIGNA sigortası kapsamında olacaksınız.

Cigna, AB Sağlık Kartından ek sigorta olarak çalışır ve sigortaya kayıt Gönderen kuruluş tarafından yapılır.

ETKİNLİK SIRASINDA EĞİTİM

Gönüllülük programı, gönüllülerin önlerindeki tüm zorluklara hazırlıklı olmalarını ve yanıt vermelerini sağlamak için eğitim seminerlerini (bireysel ve grup) içerir.

Bu eğitimler,

• Farklı milletlerden kişilerle, ARSIS çalışanları ve diğer gönüllülerle çalışacakları için gönüllülerin yabancı dil becerilerini geliştirmeyi

• kendi başlarına yaşayacakları ve kendilerine güvenerek, sorumluluk sahibi olacakları için bağımsızlık becerilerini geliştirmeyi amaçlamaktadır. ve

• Çalıştıkları alanla ilgili bilgilerini zenginleştirme (iltica süreçleri, insan hakları üzerine seminer).

KATILIMCI PROFİLİ

ARSIS, çalışmaya ve deneyimlerini ve fikirlerini kuruluşa ve daha geniş topluluğa sunmaya istekli, motive olmuş genç insanlar arıyor.

AB’nin demokrasi, özgürlük, ayrımcılık yapmama konusundaki değerlerinin yanı sıra ARSIS’in sosyal içerme, gençlerin korunması ve tüm bireylere eşit muamele edilmesi konusundaki inançlarını paylaşan insanları dahil etmek, ikincisi için büyük bir ilgi olacaktır.

Korunmasız nüfuslarla çalışmaya gerçekten ilgi duyan ve mülteci krizini ilk elden deneyimleyen katılımcıların memnuniyetle karşılanacağını belirtmek büyük önem taşımaktadır.

Orta düzeyde İngilizce gereklidir.

Proje tarihleri: 01/06/2022 to 28/02/2023

NOT: Yoğun başvuru sebebiyle Türkiye’den başvurular artık kabul edilmiyor. Diğer ilanlarımız için takipte kalın

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version