Site icon Erasmusgram

Yunanistan, Larissa 13 Günlük Gençlik Değişimi

COB eko-projesi bir permakültür çiftliği ve doğal yapı, rejeneratif tarım ve alternatif teknolojiler konusunda uzmanlaşmış kasıtlı bir topluluktur.

COB eko-projesi, öncelikle kaynakların ve enerjinin güvenli ve sürdürülebilir yönetimi tarafından yönlendirilen doğal bina ve biyoiklimsel mimarinin teknik bilgisini, felsefesini, teorisini ve pratiğini yaymak için bir eğitim projesi olarak başlayan bir sürdürülebilir kalkınma sosyal kooperatifidir.

 

Kuruluşumuz on yedi yılı aşkın bir süredir gençlik ve yetişkin eğitimi alanında faaliyet göstermektedir. Kendi eğitim yöntemlerini, çalıştaylarını ve kurslarını geliştirmiş ve sürdürülebilirlik ve ekoloji konusunda çok sayıda eğitim etkinliği düzenlemiştir.

 

Bu Gençlik değişim etkinliği, Yunanistan’ın merkezindeki COB çiftliğinde gerçekleşecek. Konaklamanız süresince, COB’un badem korusu içindeki çadırlarınızda uyuyacaksınız. Kendi çadırınızı ve dış mekan uyku malzemelerinizi getirmeniz gerekmektedir.

Sivrisineklerin de olduğunu unutmayın, bu yüzden doğal bir sivrisinek kovucu getirdiğinizden emin olun.

Lütfen dışarıda rahatça uyumak için ihtiyacınız olanı getirin. Kompost tuvaletler ve açık hava duşları ihtiyaçlarımızı karşılayacaktır.

Çevremizdeki ekosistem ve besin ormanı ile denge içinde yaşamaya çalışırken suyu bilinçli kullanıyoruz.

 

Ayrıca duş ve lavabo suyunun doğaya zarar vermemesi için lütfen bitki bazlı tamamen biyolojik olarak parçalanabilen tuvalet malzemeleri (şampuan, sabun, diş macunu, sivrisinek kovucu vb.) getiriniz. Eğer yoksa, size 7 € karşılığında bir tuvalet seti sağlayabiliriz.

 

Çiftlikteki ev, sağlıklı ve VEGAN olan günlük yemeklerimizi pişirmemiz için size bir mutfak sağlıyor. Herhangi bir alerjiniz veya intoleransınız varsa, lütfen bize önceden haber verin, böylece buna göre plan yapabiliriz.

Çiftlikte, evin yakınında biraz internet erişimi var ama internet yerine doğa ile bağlantı kurmayı unutmayın.

Dahası, çiftlik şebekeden bağımsız ve biz bir güneş paneli sistemi tarafından sağlanan enerjiyiz, bu nedenle elektrik sınırlıdır. Sistemimizin saç kurutma makinesi gibi ağır enerjili cihazları destekleyemeyeceğini göz önünde bulundurmalısınız. Tüm cihazlar (tablet, cep telefonu vb.) gündüz şarj edilmelidir. Güneşsiz uzun bir süre (yoğun bulutlar/yağmur) varsa, ihtiyaçlarımızı ön planda tutarak hiç enerji harcamaktan kaçınırız.

 

13 günü bu kadar basit ve basit bir yaşam tarzı içinde geçirmeyi kabul ettiğinizi bilmek bizim için önemli.

– Gerçekler ve Gereksinimler –

Yaş: 18-30 yaşında

Süre: 1-13 Eylül 2022 (10 katılımcı +4 seyahat günü )

 

Gerekli belgeleri sağlamanız halinde seyahat masraflarınız karşılanacaktır.

Yer: Nessonas köyüne yakın Cob eko-projesi, Larisa, Yunanistan

 

Başvuru için tıklayınız

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version