Site icon Erasmusgram

Yunanistan Komotini 4 Haftalık Gönüllülük Projesi

AKTİVİTE AÇIKLAMASI

Bu etkinlik, çevremizi, içinde yaşadığımız toplumu değiştirmek – iyileştirmek anlamına gelen bir gönüllü ekip projesi olan “Mahallenizi Kentinizi Markalaştırın” çerçevesinde gerçekleşmektedir.

Gümülcine’deki vatandaşlar (özellikle gençler) çevremize saygı duyma ihtiyacına odaklanıyor.

Hem coğrafi (mekan odaklı) hem de sosyal (insan merkezli) bileşenleri içeren mahallenin anlamı içinde yer alan kavramlar.

Mahalle, insanların benzer ihtiyaçlar ve yaşam tarzları ile tanımlanmış bir çevrede yaşadıkları özel bir yerdir.

İçinde hareket ederek, gönüllülerimiz mahallenin kendisine odaklanarak, çevre ve gençlikle ilgili çok sayıda konu hakkında yeni yetkinlikler geliştirerek kendilerini yeniden tanımlayarak mahalleyi yeniden tanımlayacaklar.

Kuruluşumuz, gönüllülere yeşil beceriler, toplum gelişimi ve sağlıklı yaşam tarzı alanında çeşitli yaratıcı etkinlikler sunar.

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Gönüllü, STK’nın ihtiyaçlarına göre haftanın 5 günü günde 6 saat hizmet verecek.

Gönüllünün, proje koordinatörü ile en az 2 hafta önceden bildirimde bulunarak önceden anlaşarak biriktirilip alınabilecek ayda 2 gün tatili olacaktır.

 

Seyahat masrafları Mesafe Bandı hesaplayıcısına göre karşılanacaktır. Konaklama, ofisten yürüyerek 5 ‘dir.

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

Gönüllülük ekibi, yaygın eğitim metodolojisi ve organizasyon faaliyetlerimiz hakkında 2 günlük bir hoş geldin eğitimi alacak.

Mentor desteğinin yanı sıra güçlendirilmiş mentorluk desteği

KATILIMCI PROFİLİ

18-30 yaş arası, öğrenmeye hevesli, gençlerle çalışmaktan keyif alan, yaratıcı fikirlerle dolu, hevesli, enerjik gönüllüleri bekliyor.

Tüm faaliyetler, organizasyonumuzda ESC’lerini aynı anda yapacak olan farklı milletlerden karma gönüllü gruplarında yapılır.

Gönüllülerin projemizin temalarıyla ilgilenmeleri ve Yunanistan’daki gönüllü hizmetlerinde bu temalar üzerinde çalışmaya devam etmeleri bekleniyor. Sosyal hizmet ile ilgili çalışmalar ele alınacaktır.

Başvuru için tıklayınız

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version