Site icon Erasmusgram

Yunanistan Kısa Dönem Gönüllülük Projesi

FAALİYET AÇIKLAMASI

Bu gönüllülük faaliyeti somut ve somut olmayan kültürel mirasın korunması bağlamında Yunanistan’ın ikinci büyük şehri olan Selanik’te gerçekleştirilecektir.

 

Gönüllülerin, katılan gönüllülerin ülkelerinden müzik, geleneksel yemek tarifleri ve geleneksel danslar içeren etkinlikler düzenlemeleri, göçler ve kültürel mirasla ilgili videolar, fotoğraf galerileri veya makaleler gibi çıktılar oluşturmaları gerekecek, özellikle ortak noktalara odaklanılacaktır.

 

Yunanistan ve Türkiye arasındaki kültürel miras. Gönüllüler ayrıca “Balkan Beats” dergisinin konuya özel bir sayısını oluşturma ve düzenleme fırsatına da sahip olacaklar

 

Etkinliklerinin bir parçası olarak, aynı zamanda derinlemesine bir bakış sunma yöntemleriyle iki yaygın eğitim atölyesi düzenleyecekler.

 

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

 

Gönüllüler, şehir merkezinde (Anagnostara, 13) şehrin ana otobüs ve tren istasyonunun yakınında bulunan tam donanımlı bir binada kalacaklar. Her katı 150m2 olan 5 katlı özerk bir bina ve 6. katta bir teras bulunmaktadır. İki salon ve büyük bir mutfak, ortak katlarda duşlar ve her katta tuvalet bulunmaktadır.

Her gönüllü, aynı cinsiyetten en fazla üç kişiyle aynı odayı paylaşacak.

 

Yemek, hafta sonu her gün için ekstra yemek parası ile Pazartesi-Cuma için yemek yoluyla sağlanır. İsteyen gönüllülere belediye otobüsü kartı da veriliyor.

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

Tarih, kültürlerarasılık ve medya araçlarının kullanımına yönelik atölye çalışmaları şeklinde Balkanlar Birleşik Dernekleri organizasyonu tarafından verilen görevle ilgili eğitim.

KATILIMCI PROFİLİ

Katılımcıların 18-30 yaşları arasında olması ve projeyle gerçekten ilgili olması gerekmektedir. Katılmak için motivasyonları ve ilgileri önemli olacaktır.

En azından çok temel bir İngilizce (veya Yunanca) bilgisi gereklidir, bu nedenle katılımcıların sahada kullanılacak en az bir iletişim dili vardır.

 

Gönüllülerin ilgi alanları şu konulardan birini içermelidir: tarih ve araştırma, sosyal medya içerik üretimi, video yapımı, fotoğrafçılık ve/veya yazı

 

Başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version