Site icon Erasmusgram

Yunanistan, Ioannina Gönüllülük Projesi

Refakatsiz sığınmacı küçüklerin sağlık ve eğitimlerine destek olmayı ve yerel vatandaşlar arasında sığınmacı teması hakkında farkındalık yaratmayı amaçlayan 6 aylık gönüllülük fırsatı.

 

Bir gönüllünün ana faaliyetleri, 12-17 yaş arası erkek sığınmacı gençler için gayri resmi ve yaygın eğitim faaliyetlerinin planlanması, hazırlanması ve uygulanması ile çevrimiçi içerik oluşturma (makaleler, fotoğraf, video, podcast’ler, vb) sığınmacılarla ilgili temalar hakkında.

Her gönüllü, gençlerle haftada 2-4 kez yaygın eğitim faaliyetleri uygulayacak, haftada 2 kez haftalık hazırlık toplantılarına katılacak ve her gün birkaç saat çevrimiçi içerik oluşturma (sığınmacı entegrasyonu ile bağlantılı temalar üzerinde) üzerinde çalışacak.

 

Covid kısıtlamaları veya diğer yerel koşullar, gönüllülerin sığınmacılarla çalışmasına izin vermediğinde, bu faaliyet kapsamında çevrimiçi içerik oluşturma ve gönüllülerin diğer girişimlerine odaklanacağız.

 

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Konaklama, şehir merkezindeki dairede (aynı cinsiyetten 1 veya 2 diğer gönüllü ile ortak yatak odası), ofise 3 dakikalık yürüme mesafesinde olacaktır.

Gönüllü, yemek giderleri için aylık 4 Avro ve günlük 5 Avro cep harçlığı alacak. Sığınmacı konaklama tesisinde gerçekleştirilecek faaliyetler için ulaşım (şoförlü araba/minibüs) sağlanacaktır.

 

ETKİNLİK SIRASINDA EĞİTİM

Gönüllüler, kuruluşun Davranış Kurallarına ve çalışma alanlarının belirli kurallarına uymaları için eğitilecek ve yönlendirilecektir.

 

Entegrasyon günleri boyunca gönüllüler, güvenlik, koruma ve güvenlik, özellikle çocuk koruma, hijyen ve sağlık, cinsel sömürü ve istismardan korunma ve refakatsiz sığınmacı entegrasyonu bağlamında yaygın eğitim hakkında eğitim ve/veya bilgi alacaklardır.

KATILIMCI PROFİLİ

 

22 – 30 yaş arası, akıcı İngilizce bilen, bağımsız, araştırma yapmaya istekli ve düzenli olarak faaliyetler önermek/başlatmak, uluslararası bir ekipte çalışmak, sorumlu ve çok yüksek sorumluluk duygusu ile kurallarımıza ve düzenlemelerimize uyan, yaratıcı, adaylar aranıyor

 

Önde gelen yaygın ve yaygın eğitim faaliyetleri ve gençlerle çalışma, video yapma ve diğer tür içerik oluşturma deneyimi, başvuru sahipleri için güçlü bir varlık olarak değerlendirilecektir.

 

Başvuru için tıklayınız

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version