Site icon Erasmusgram

Yunanistan 19 Haftalık Gönüllülük Projesi

The Crossroads  bir Kent Villasını Eko Sürdürülebilir Toplum Yaşam Tarzı Projesine dönüştürmeyi amaçlıyor.

 

Asırlık bir villayı terk edilmiş, bakımsız bir yerden yiyecek ormanı, bitki bahçesi, doğal bina inşaatları ve kültürel alışveriş, topluluk oluşturma, sanat, kişisel gelişim ve gelişim alanıyla güzel bir vahaya dönüştürdükten sonra, bir sonraki adım daha fazla odaklanmaktır.

Hedefler:

 

kentsel villanın kendi kendine yeten bir eko projeye dönüşümünü tamamlamak ve kasabanın kültürel, sosyal, ekonomik ve ekolojik yenilenmesine aktif olarak katkıda bulunmak, doğayla iç içe, insanların olduğu, ilişkileri kolaylaştıran sağlıklı bir yapı yaratmak.

Yeni beceriler ve deneyimler öğrenip paylaşabilir ve kişisel gelişim için güvenli bir alana sahip olabilir.

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Gönüllüler, restore edilmiş villanın 8 ayrı ikiz yatak odası, bir mutfak, sıhhi tesisler ve arka bahçesinde bir gıda ormanı bulunan özel bir bölümünde konaklayacaklar.

Villaya 5 dakikalık yürüme mesafesinde kısa veya uzun süreli bireysel gönüllüleri veya gönüllü ekiplerini ağırlayabilecek ortak bir alan ve 7 ayrı ikiz yatak kapasiteli başka bir destekleyici altyapı olan aile oteli Leto da bulunmaktadır.

Şu anda villanın restorasyonunu tamamlama, eskiyi yenileme ve barındırma tesislerine yeni mimari özellikler ekleme sürecindeyiz.

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

Sebze bahçeciliği ve yakınlardaki başka bir arazi parçasında başka bir gıda ormanı yaratmak, bu, bir orman ve bir nehir arasında yer alan, güzel, bakir bir arazidir.

 

Kümes hayvanları ve küçük memeliler gibi hayvancılık (planlama aşamasında). Doğal yapı projeleri, ‘Soul Food Kitchen’: sıfır atık mantığıyla kendi ve yerel taze meyve, sebze ve otların pişirilmesi ve saklanması. Yabani otlar ve mantar toplama ve gıda ve doğal tıbba işleme. Farklı manevi uygulamalar, grup toplantıları ve ekip oluşturma teknikleri nedeniyle kültürel ve kişisel değişim ve gelişim

KATILIMCI PROFİLİ

İmkanları kısıtlı, bakış açısını genişletmek ve topluluğunu bir adım öteye taşımak için çaba sarf etmek isteyen 2 gönüllü aranıyor.

Rejeneratif hareket gibi yayılmaya değer ağlar yaratmada permakültür, eko-inşa, kültürel etkinlikler, yeşil ve adil geçiş, sanat ve yerel sosyalleşme alanlarında daha fazla beceri kazanmak için motivasyonlarına ve ilgi alanlarına göre seçilecekler.

 

Ekip çalışma becerilerini geliştirerek ve bir topluluğun parçası olarak sürekli olarak kişisel ve profesyonel olarak gelişmeye çalışan, hevesli değişim yaratıcıları ve ekip çalışanları olacaklar.

 

Başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version