Site icon Erasmusgram

Yücel Kültür Vakfı Yabancı Dil Bursu Başvurusu

Yücel Kültür Vakfı tarafından verilecek olan burs, yabancı dil okulları ile yapılan ortaklık ile öğrencilere veriliyor. Verilecek olan nurs ücretin bir bölümünü kapsamaktadır.

 

Her düzeyde başarınızın ardından vakıf sizi desteklemeye devam eder. Başvuru döneminde başvurunuzu yapmanız gerekiyor. Akabinde ise komite tarafından yapılacak inceleme ile kontenjan sayısına göre bursiyerlerin seçimi yapılıyor.

 

Bursiyerler seçildikten sonra, bilgilendirmenin akabinde bursiyer  tercih etmek istediği okulu kendi iradesine göre seçer ve vakıfa bildirir.

 

Bursiyerlerin eğitime devam etme zorunluluğu %60’tır. Aksi durumda ise sağlanan bursu geri ödeme yükümlülüğü taşır. Sağlık problemleri sebebiyle devam edemediğiniz günlerde devam sorunluluğu kapsamında olmayacaktır.

Yücel Kültür Vakfı Yabancı Dil Bursu almanız için üniversite öğrenci şartı yoktur.

 

18 – 26 yaş aralığındaki bütün gençler başvurusunu yapabilir. Bir kez bursu almaya hak kazanan kişiler, eğitim aldığı dilde her düzeyde minimum şartları sağlaması halinde devam etmek istediği düzeye dek devam edebilir.

Fakat bursiyer hak kazandığı yabancı dili değiştiremez.

Asil ve yedek liste internet sites üzerinden yayınlanacaktır.  Asil listede bulunan kişilerin, belgelerini göndermesi ve eğitim alacakları kurumu seçmesi için 3 ay süreleri vardır.

Bu süre geçtiği takdirde hak yedekte olan kişiye geçiyor. Yedek listede bulunan kişiler güncel durumlarını bu listelerden takip edebilir.

 

Başvurular online yapılır.

Dönem boyunca burs başvuruları devam etmektedir.

İstanbul’da yaşamayan öğrenciler ise bu burs kapsamında, istediği eğitim kurumuna kayıt olup dil öğrenebilir.

Kesin olarak İngiliz Kültür ya da Fransız Kültür Merkezi kapsamında eğitim alma gibi bir zorunluluk bulunmamaktadır. Fakat vakıfın vereceği burs miktarı her yıl vakıf yönetimi tarafından açıklanan miktar dahilindedir, üstünü bursiyer karşılamalıdır.

 

Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayınız

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version