Site icon Erasmusgram

Youthpass Sertifikası Nedir? Tüm Detaylar Burada

Youthpass sertifikası, katıldığınız Avrupa Birliği programları kapsamında gerçekleşen proje sonrası aldığınız, kişisel öğrenimlerinizin çıktılarından olan sertifikadır.

 

Yaygın öğrenim teknikleri kapsamında gerçekleşen proje sonrası aldığınız bu sertifikanın size çok fazla kapı açan belge olması ve yurt içi ve yurt dışı iş başvurularınızda bu belgenin geçerliliğinin olması, hatta İngiltere’de alınan oturum izninde youthpass sertifikasının etkisinin olduğu bilgisini de alıyoruz.

 

Youthpass’in ana fikri; Avrupa genelinde gençlik çalışmalarının görünürlüğü ve bilinirliğini daha fazla arttırmaktır. Gençlik çalışanlarının istihdam olanaklarını arttırmak ve gençlerin katılımını teşvik etmektir.

 

Youthpass sertifikasının CV’nize çok büyük katkı sağladığını ve Avrupa çapında geçerliliği olduğunu unutmamak gerekiyor. Katıldığınız programlara dahil olma ve yeterliliklerinizin resmi bir belgesi olan bu sertifikanın kariyeriniz için önemli bir etkisi olduğunu unutmayalım Youthpass sertifikası her dilde hazırlanabilir.

 

Uluslararası geçerliliği olması açısından ingilizce dilinde olması gerekir.

 

Örnek vermek gerekirse, Çekya’da katıldığım bir eğitim kursu projesinde hem ingilizce hem çekçe dillerinde europass sertifika aldım. Çekya’da daha sonra başvuracağım bir program ya da iş başvurusu için Çekçe youthpass sertifikasının önemi büyük olacaktır

 

Youthpass sertifikası 2 kısımdan oluşmaktadır. Birinci kısım, katılımcının kişisel bilgileri ve proje ile ilgili bilgileri içerir İkinci kısım ise 8 (sekiz ) anahtar yeterliliği  üzerinden öğrenme çıktıları ve yeterliliklerini tanımlar. Bu kısımı doldurmak tercihe bırakılmıştır, zorunluluk yoktur.

 

YOUTHPASS 8 ANAHTAR YETERLİLİK

  1. Anadilde iletişim

  2. Yabancı dilde iletişim

  3. Matematiksel ve temel bilimsel, teknolojik yeterlilik

  4. Dijital / Sayısal yeterlilik

  5. Öğrenmeyi öğrenmek

  6. Sosyal yeterlilik 

  7. İnsiyatif kullanma ve girişimcilik yeterliliği

  8. Kültürel farkındalık ve ifade edebilme yeteneği

 

ÖNEMLİ: Whatsapp ve Telegram kanallarımıza katılarak fırsatlardan anından haberdar olmak için ister misiniz?

Erasmusgram WhatsApp Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız

 

Erasmusgram Telegram Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız
Exit mobile version