Site icon Erasmusgram

YLSY Bursu Nedir ? Yurt dışında Tam Burslu Okumak

YLSY Bursu, üniversitelerde ve kamu kuruluşlarında kendini yetiştirmiş, donanımlı insan ihtiyacının
karşılanması amacıyla, Milli Eğitim Bakanlığının yürüttüğü, yıllardır öğrencileri tam burslu yurt dışında
çeşitli ülkelere gönderen bir burs programıdır.

Bu burs çok fazla öğrenci tarafından bilinmemekte olup, yurtdışında lisansüstü okumak isteyen öğrenciler için altın değerinde bir fırsattır. Üstelik kazanması çok zor değil! Sadece birkaç koşulu var.

Son 3 yılda yapılan ALES’ten en az 75 puan almak ve lisans diploma notunuzun 4 üzerinden en az 2.50 olmasıdır.

Bursun geri bir ödemesi yoktur.

Üstelik geri döndüğünüzde yurt dışında okuduğunuz sürenin 2 katı kadar atandığınız kurumda ya da üniversitede kadroya alınarak maaşlı bir şekilde çalışıyorsunuz. Tek mecburiyeti budur. Peki, bu burs neleri kapsıyor?

Yurt dışına giderken ve dönerken uçak biletleriniz, okul ücretlerinizin tamamı (bench fees dahil), sınav ücretleriniz, yurt içi ve yurt dışı dil kurslarınız, aylık burs ödemesi (gideceğiniz ülkenin asgari ücretine denk), hem Türkiye’de hem yurt dışında sağlık giderleriniz, diş masraflarınız, kırtasiye giderleriniz YLSY bursu tarafından karşılanmaktadır.

Bu burs çok kapsamlı bir burs olup daha çok fazla detay içermektedir.

Yeni başvurularının Eylül’de olması beklenmekte olup daha fazla detaylı bilgi için, Youtube’dan “İrem Çokdoğan” adlı kanala girip bursla ilgili YLSY bursu yetiyor mu, mülakat ipuçları, YLSY ile ilgili sık sorulan sorular, burslu dil kursları, IELTS sınavına hazırlanma ipuçları, yurtdışında okumanın zorlukları, kolaylıkları gibi birçok detay içeren çeşitli videolara erişim sağlayabilirsiniz.

Yazıyı hazırlayan İrem Çokdoğan’a teşekkür ederiz

İrem’in sizlere faydalı olması ve kafanızdaki soru işaretlerini giderebilmesi için Ylsy ile ilgili detayları içeren videolarına bu linkten erişim sağlayabilirsiniz

Exit mobile version