Site icon Erasmusgram

Yapay Zeka: Gençler nasıl yer alabilir? Semineri Strasbourg / Fransa – Tüm masraflar karşılanıyor

Aralık 2019’da, “Yapay Zeka ve genç insanlar üzerindeki etkisi” semineri, Yapay Zeka ile ilgili konularda gençlerin daha yakın katılımı için daha uzun bir öğrenme ve hareket etme süreci ve gençlik politikası ve gençlik çalışması paydaşlarının ilgi göstermesi için başlangıç ​​noktasıydı. Yapay Zeka okuryazarlığı ve katılımı.

Bu çalışma “Gençler Nasıl Katılabilir?” Semineri ile devam ediyor. Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Alman Başkanlığı çerçevesinde 24-27 Kasım 2020 tarihleri ​​arasında düzenlenecektir

Seminer,  Yapay Zeka ile demokratik vatandaşlık arasındaki bağlantıyı kurmak için Avrupa Konseyi tarafından halihazırda atılan farklı adımların daha geniş bir çerçevesi içinde konumlandırılmıştır. Rolü, potansiyel paydaşların gençlerin Yapay Zeka ile ilgili karar alma süreçlerine her düzeyde katılımını güvence altına almak için sahip olabileceği sorunları, zorlukları ve rolleri keşfederek, Yapay Zeka seminerinden çıkan sonuçları ve onun gençler üzerindeki etkisini daha da dönüştürmektir. Seminer, katılımcılar arasında öğrenme ve bilgi paylaşımı için alan sağlayacak ve gelecekteki eylemler için somut noktaları belirleyecektir. Bu bağlamda,  Yapay Zeka ve gençlik alanında şimdiye kadar Avrupa Konseyi tarafından yapılan çalışmaları pekiştirecek ve gençlerin politika, araştırma, eğitim ve öğretim çalışmalarına dahil edilecek belirli konuları, eylemleri ve kaynakları önerecektir.

Başvuru çağrısı 15 Ekim 2020’ye kadar açıktır. Kaçırmayın!

Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayınız

Avrupa Gençlik Merkezi’nde Avrupa Konseyi tarafından finanse ediliyor.

Daha fazla bilgi için lütfen eyc.programme@coe.int ile iletişime geçin.

Exit mobile version