Site icon Erasmusgram

Workaway Hakkında HER ŞEY !

Workaway nedir ?

Dünyanın dört bir yanındaki gönüllü fırsatlarını, sizler için bağlayıcı bir rol olarak üstelenen online bir platformdur. Gönüllülerin ; aile yanında veya işletme sahibinin sunduğu ücretsiz konaklama ve kültürel alışveriş sağlamasının karşılığında ,  yardıma ihtiyaç duydukları işler  için katkı sağlamanızı istediği bir sistemdir.

Workaway sisteminde ev sahibi host, çalışacak gönüllüler ise volunteer olarak adlandırılıyor

Workaway ile hangi alanlarda gönüllü çalışabilirim ?

Bu platform ile bir hostelde gönüllü olarak çalışabilirsiniz , Norveç’te balıkçılık ile uğraşan bir ailenin yanında onlara yardım edebilirsiniz. Çiftlikte çalışabilirsiniz. Kolombiya’da kahve tarlalarında çalışabilir,

Arjantin’de üzüm bağ bahçelerinde üzüm kesebilirsiniz. Daha fazla bilgiyi workaway.info adresinden erişebilirsiniz

Neden Workaway ?

Gitmek istediğiniz ülkenin dilini, o bölgenin veya yörenin aksanını öğrenebilirsiniz. Gelenek ve göreneklerini yakından tanıyabilir yemek kültürünü öğrenebilirsiniz. İlgi duyduğunuz alan ile kendinizi geliştirebilir ve gönüllü çalıştığınız alanda size eşsiz tecrübeler edindirebilir.

Workaway hangi masrafları karşılıyor ? Maaş alır mıyım ?

Workaway; vize, uçak  masraflarını karşılamıyor.  Ev sahibi size maaş ödemiyor. Workaway gezmek ve yeni tecrübe kazanmak isteyenler için güzel bir fırsat.  Vizeniz yok ise zorlanabilirsiniz o yüzden vize istemeyen ülkeler için bu programı kullanmanızı tavsiye ederim. Workaway ile konaklama ve yemek masraflarınızı ev sahibi karşılar.

 

Genellikle ev sahibi ile aynı yemeği yersiniz

Workaway’in sunduğu fırsatlarda Ev sahibi kim ?

Ev sahipleri;  ailelerden, bireylerden, işletmelerden ve kâr amacı gütmeyen kuruluş ( STK ) olabilir.
Workaway sadece çiftlik işleri veya hostelde gönüllü çalışma fırsatları sunmaz. Gönüllü çalışma çeşitlilikleri açısından daha fazla seçenek sunuyor.

 

Workaway ile ingilizce öğretmekten tasarım çalışmalarına, bahçeciliğe, toplumsal gelişime, resepsiyon görevlerinden, ev tadilatlarına ve birçok fırsata erişebilirsiniz

Workaway sistemi nasıl çalışıyor ?

Ev sahibi kurum veya aile , workaway.info’ya kayıt olurlar ve yaptıkları işi, sundukları konaklama hizmetini ve sahip oldukları kriterlere gerçekleştirilmeleri gereken yardım türleri, sundukları konaklama yerleri ve bekledikleri kişi hakkında bilgi vermeleri beklenir.

 

Gönüllüler kayıt olurken kişisel bilgilerini girerler ve  sahip oldukları belirli becerileri içeren bir online profil oluşturur ve bundan sonra ise web sitesi aracılığıyla ev sahipleriyle iletişim kurabilirler

1- Kaydol

İş arayan bir gönüllü , dünyanın dört bir yanından binlerce ev sahibi ve Workaway işine tam erişim elde etmek için bir yıllık abonelik kayıt olması  gerekiyor.

Bir yıllık abonelik maliyeti 49 dolardır iki kişi kaydolursanız 59 dolardır. Yıl boyunca bir veya daha fazla gönüllü olarak çalışmalara katılmak istiyorsanız ve planlıyorsanız iyi bir fırsat olabilir.

2- Profilinizi oluşturun

Kendinizi ve yeteneklerinizi ev sahibi kurum için etkili bir şekilde sunun ve yaratıcı eşsiz olduğunuzu hissettirin.
Profilinizin en önemli unsurlarından birisi de  fotoğraflarınızdır.

Bu nedenle gülümsemenizi ve kendinizi gösteren kaliteli fotoğraflarınızı yükleyin. Maceracı veya pratik olarak yaptığınız fotoğraflar da her zaman iyidir!

3- Ev sahibinizi bulun

Çok geniş olan veritabanında arama yapabilirsiniz ve size en uygun olanını bulabilirsiniz.
130’dan fazla ülkede 18.000’den fazla ev sahibi kayıtlı ve birçok seçeneğe sahip olabilirsiniz.

4. Ev sahibi ile iletişim kurun

Tavsiye olarak şunu söyleyebiliriz. Genel bir mesajı mail olarak gönderirken asla kopyalayıp yapıştırma yöntemini kullanmayın.

Kendilerine ve gönüllü fırsatlarına uygun olduğunu bilmelerini sağlayan düşünceli ve hevesli bir mesaj yazın. Yazdıkları bir şeyden söz ederek profilini okuduğunuzu bilmelerini sağlayın ve onlara neden onlarla gönüllü olmak istediğinizi söylediğinizden emin olun.

 

 

ÖNEMLİ: Whatsapp ve Telegram kanallarımıza katılarak fırsatlardan anından haberdar olmak için ister misiniz?

WhatsApp Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız

 

Telegram Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız
Exit mobile version