Site icon Erasmusgram

WORK and TRAVEL hakkında HER ŞEY !

Ecem Erdemir ; Wisconsin Dells şehrinde Work and Travel programına katıldı. Erasmusgram TV ” Bir Gidene Sor ” programı 9. Bölüm konuğu olarak sizlerden gelen sorulara cevap verdi.

Bu videoda hangi soruların cevabı var ?

►Şirketle her hangi bir sorun yaşadın mı ? Ya da olası sorunlar neler olabilir?
►Vize alma süreci nasıldı? Zor mu ? Red yeme durumu olabiliyor mu ?
►En uygun başvuru tarihi ne zaman ?
►Bulunduğun eyalet hakkında bilgi verir misin ? Nerede konakladın ?
►Adaptasyon sürecinde kendini nasıl motive ettin ?
►Hangi sektörde work and travel yaptın ? Neden o sektörü seçtin ?
►Çalışma şartların nasıldı ?
►Saatlik kaç dolar aldın?
►Gerçekten hem para kazanıp hem gezip tozmak mümkün mü ?
►Başvuru yaparken ingilizcen hangi seviyedeydi ? dili akıcı konuşmak gerekiyor mu?
►Work and travel dil gelişimime nasıl etki eder ? ve sana Work and travel boyunca ingilizcen ne kadar gelişti ?
►Para kazandın mı ? Ne kadar parayla döndün ?
►Work and travel süresince karşılaştığın extrem bir durum oldu mu güvenlik açısından ?
►Kaç işte çalıştı ?

WORK AND TRAVEL NEDİR ? 

Work and Travel, Amerika Birleşik Devletleri hükümeti tarafından düzenlenen, yasal çalışma iznini barındıran kültürel değişim programıdır. Work and Travel için  J-1 vizesi almanız gerekmektedir. J-1 vizesi ile 4 ay boyunca çalışma ve yaşama fırsatı sunmaktadır. Genel olarak saatlik 8 ile 12 dolar arasında ücret alırsınız.  Work and Travel özellikle üniversite öğrencileri açısından büyük ilgi görüyor. Üniversite öğrencisi iken mutlaka yaşanması gereken bir tecrübe ve bu tecrübeyi yaşamanız için size her türlü yardımda bulunacağız.

Work and Travel sayesinde hem çalışarak para kazanabilir ( çalışırken ingilizceni geliştirip, becerilerinizi geliştirebilirsiniz) hem de gezebilirsiniz

Şirkete ödediğiniz paradan daha fazlasını kazanabilir ( bu tamamen size kalmış ), ekstra olarak bir çok işte çalışabilirsiniz. Hayatınızın en güzel deneyimini kazanabilirsiniz. Ecem Erdemir, Erasmusgram TV konuğu olarak tecrübelerini, bilgilerini sizinle paylaşarak kafanızdaki soru işaretlerini gidermenizde yardımcı olmak istedi. Kendisine bu iyi niyet ve gönüllü davranışından dolayı teşekkür ederiz. Erasmusgram TV için siz de tecrübelerinizi paylaşmak isterseniz www.instagram.com/erasmusgram adresinden ulaşabilirsiniz

TÜM BU SORULARIN VE SORULARINIZIN CEVABINI ÖĞRENMEK VE VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Work and Travel sürecinde merak ettiğiniz soruları videonun yorum kısmında yazabilirsiniz. Size de ayrıca bir bilgi verelim.

Dünya’da Work and Travel programına en çok Türkiye’den katılım sağlanıyor

Ecem size kısa sürede dönüş sağlayacaktır. Amerika’da yapılan diğer programlar hakkında bilgi edinmek isterseniz eğer, bunun ile ilgili yazacağımız blog yazılarını takip etmenizi tavsiye ederiz. Bilgiye erişmenin bu kadar kolay olduğu bir dönemde maalesef hala yurt dışına giderken gerekli bilgileri edinme ve kafanızdaki soru işaretlerini giderme hususunda noksanlıklar olduğunu duyuyoruz.  Bu yüzden alanında tecrübeli arkadaşlarımız ile çekeceğimiz videolar ile size kolaylıklar sağlamasını umut ediyoruz.  

Videoyu beğendiyseniz eğer sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak bize destek olabilirsiniz. 

Exit mobile version