Site icon Erasmusgram

VPN Nedir ?

VPN, orjinal dilinden çevirisini yaparsak sanal özel ağ (virtual private network) manasına gelmektedir. VPN sizi olmadığınız bir yerde fiziksel bir şekilde sizi ağa uzaktan bağlıyor. Genellikle şirketlerin şubeleri arasında  iletişimi şifreli bir şekilde  güvenli olarak  sağlanmasını amaçlıyor ayrıca VPN girilemeyen sitelere girilebilmenizi sağlayan mucizevi bir çözüm. 

En genel tanımını yapacak olursak  internette gerçek IP adresinizi gizleyerek , farklı bir IP adres üzerinden bağlanmanıza olanak sağlayan  hizmet.

 VPN, bağlantınızı güvenli hale getiriyor.  Herhangi bir ağa bağlanırken bağlantınızı şifreliyor kimliğinizi tespit edilememesini sağlıyor. İletişim şifreli yani kriptolandığı için  ülkenizde yasaklanmış veya kısıtlı site veya IP’ye VPN tüneli ile erişiminize olanak sağlıyor . VPN  ile gönderdiğiniz veya aldığınız tüm veriler şifreleniyor ve üçüncü şahısların görmesini engelleyen bir güvenlik sistemi olarak kullanılabiliyor.

KAÇ ÇEŞİT VPN VARDIR ?

3 çeşit VPN bulunuyor:

VPN için ücret öder miyim ?  Ne kadar öderim?

Piyasada bulunan  yabancı menşeynli firmalar genel ya da  özelleşmiş VPN çözümleri sunmaktadır. Bu hizmetler fiyat aralığı olarak aylık 10 ile 20 lira arasında  değişmektedir . Para ödenmeyen ücretsiz hizmetler ise genel olarak veri miktarında sınır bulunuyor ve bir noktadan  sonra tamamiyle durma veya kullanılmayacak kadar durma seviyesinde yavaşlamaktadır

 

Exit mobile version