Site icon Erasmusgram

Umudum Eğitim Programı Burs Başvurusu

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı ( KAÇUV) , eğitim hayatını Türkiye’de  sürdürmesi için maddi destek  ihtiyacına sahip  okul öncesi , ilköğretimine , ortaöğretime ve üniversite öğrencileri için  eğitim bursu verecektir.

  1. Bursun miktarı ve bursu alacak olan öğrencilerin sayısının her yılın Eylül ayında belirlenir.
  2. Her yıl eğitim kurumlarından alınan belgelere (karne, transkript) göre sınıfı geçen öğrencilerin bursu devam ettirilir.
  3. Belirtilen bütün kademelere  burslar KAÇUV’un açtığı  banka hesabına yatırılır.
  4. Okul öncesiyle ilköğretim öğrencilerine verilen burs her senenin eğitim ve öğretim yılının başında okul için kayıt parası ve kırtasiye için yapılacak masraflar için verilir.
  5. 8. sınıfta devam ediyor olan lise hazırlık kursunun ücretini bursu kazanmış olan öğrenciler bursunu yaşamış olduğu şehirdeki kurs merkezine taksit şeklinde yatırır ve öğrencinin devam durumunu kontrol eder.
  6.  9ncu , 10ncu ve 11.  sınıfını okuyan öğrenciler bursun dışında kalır ve başvurusu geçersizdir.
  7.  12. sınıfta devam ediyor olan üniversite hazırlık kursunun ücretini bursu kazanmış olan öğrenciler bursunu yaşamış olduğu şehirdeki kurs merkezine taksit şeklinde yatırır ve öğrencinin devam durumunu kontrol eder
  8. Üniversite öğrencisi için ise burs başvurularında açık öğretim ve yüksek lisansta okuyan öğrenciler için geçersizdir.
  9. KAÇUV bursu için kriterlere uymayan kişiler tesğit edilirse burs iptal edilir.

2020 2021 dönemi için Ekim ile Haziran ayları arasında bursların ödenmesi için belirlenen öğrenci sayısı şu şekildedir :

Okul öncesinde okuyan  50 öğrenci için 750 ₺ tek sefer için ödenecektir
İlköğretim (1 ile 7.sınıf arasında okuyanlar ) 150 öğrenci için 1000 ₺ tek seferde ödenecektir
Liseye hazırlık (8.sınıf) 50 öğrenci için  6000 ₺ limitli  lise hazırlık kursuna  ücretin ödenmesi
Üniversite  hazırlık okuyan öğrenclier  (12.sınıf) 35 öğrenci için  12.000 ₺ limitli üniversite hazırlık kursuna ücretin ödenmesi
Üniversite öğrenimine  devam ediyor olan öğreicilerden  15 öğrenci için 800 ₺ (9 ay) ödeme yapılacaktır

Başvuru için kriterler uyuyorsa ön başvurunuzu yapmanız gerekir. Burs programı ayakta tedavi gören veya tedaviyi tamamlayan ve eğitimine devam ediyor olan öğrenciler içindir.

Üniversite öğrencisi olanlara  burs programı üniversite kayıtları tamamlanınca başlayacaktır ve ayrıeten duyurulacaktır.

Başvurmak için tıklayın

Exit mobile version