Site icon Erasmusgram

Sadece Kimliğiniz ile Seyahat Edebileceğiniz Ukrayna’ya Gitmek için 15 Neden

1.Pasaport ve Vize Gerekmeden Sadece Kimliğiniz ile Gidebilirsiniz

Türkiye ile Ukrayna arasında yapılan seyahatlerde pasaport veya vizeye ihtiyacınız olmadan sadece kimliğiniz ile giriş yapabilirsiniz.

2.Avrupa ülkelerine nazaran daha ucuz bir ülke

Para birimi olarak Euro kullanan Avrupa ülkelerine nazaran daha ucuz bir ülkedir Ukrayna.

Avrupa’ya seyahat etmeyi düşünüyorsak daha çok düşünerek harcamalarımızı yapmak zorunda kalacağız.

Ukrayna ise daha ucuz bir ülke konumunda. Para birimi olarak Grivna kullanıyorlar.

Şu an güncel olarak 1 Türk Lirası 2,85 Grivna

Ukrayna’da yemek içmek alışveriş gibi birçok şey Avrupa ülkelerine nazaran daha ucuz.

3.Ukrayna’nın Muhteşem Doğası
Ukrayna’ya yapacağınız seyahatlerinizde en önemli nedenlerinden birisi ise Ukraya’daki muazzam doğayı keşfetmektir. Yeşillikler içinde geniş düzlükleriyle, derin gölleri ve  ormanlarıyla doğa tutkunlarına  unutulmayacak   deneyimi tattıracaktır. Ukrayna, hayranı olacağınız 20 doğal rezerv alanına sahiptir. Karpatlar’da bulunan Hoverla Dağı 2061 metre yüksekliğinde zirvesiyle sizleri şaşırtacak bir güzelliğe sahip. Askania Nova Biyosfer Rezervi, dünyadaki en eski bozkır rezervine ve gezegende bulunan en dikkatli  korunan doğal harikalardan birisidir Ukrayna’nın başkenti Kiev şehrinde olan AV Fomin Botanik Bahçesi, Ukrayna’da türünün en eskisidir. 22.5 hektar alana sahip bahçe, yeşillik ve egzotik bitkilerle sakinliği ve rahatlatıcı dünyaya dalmak isteyen sizler için güzel bir deneyim olacaktır. AV Fomin Botanik Bahçesi, 8,000 tanesi Ukrayna’nın Nadir Türler Kırmızı Kitabında kayıt altında ve 143’ten fazla farklı bitki türüne  ev sahipliği yapıyor Ukrayna’da bulunan kayak merkezleri arasında  en ünlü olanı Bukovel, Ukrayna Karpatlar’da  modern eğlence mekanı. 930 metre yüksekliği olan Bukovel, yerliler  ve turistler için tercih edilen bir yerdir.

4.Kültürel ve Tarihi Zenginlik

Ukrayna renkli ve eğlenceli hayatından ziyade köklü tarihiyle ve kültürüyle de öne çıkıyor. Kültür gezi turlarında  her sene çok fazla turistin Ukrayna’yı tercih etmesinde en önemli etken  1000 yılı aşan tarihi ile Ukrayna’da en önemli dini yapılar arasından birisi olarak gösterilen Altın Kapı, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesine  alındı.

Ukrayna’da ; minyatür, Çernobil, eczacılık, sanat ve çok daha fazla alanda 150 civarında  müze vardır. Lviv’de bulunan ve hastaların şifa bulduğu yer olarak gösterdiği eczacılık müzesini mutlaka görmeniz gerekiyor.  Lviv ve Odessa’da bulunan opera binaları, katedral ve kiliseler sizi  etkileyecek yapılardır.
5.Festivaller
Ukrayna’da  Lviv ve Odessa şehirlerinde  çok renkli festivallere ev sahipliği yapılıyor. Yeme içme festivalleri, dans festivalleri,  müzik ve tiyatro festivalleri gibi çok fazla etkinlikler ile festivaller çok renkli geçiyor.
6.İlginç Gelenekler
Ukrayna’da  Yaz mevsiminde , Ivana Kupala’ya (yaz gündönümünün kutlanması) katılabilirsiniz ve şenlik ateşinin üstünden atlayabilirsin..

Kış aylarında  pankek haftasına katılabilir  ve Maslenitsa (Ortodoks şenliği) tadını çıkarma fırsatını elde edebilir ve Kiev’de Hıristiyanlaşma onuruna 19 Ocak tarihinde  buz deliğine dalma tarzındaki farklı geleneklere katılma fırsatı elde edebilirsiniz.

7.Güvenli bir ülke

Tehlikeli olduğu düşünülenin aksine güvenli bir ülke. Yerli halk ve turistler sabahlara kadar eğlenebiliyor

8.Uçuş Süresinin Kısa Olması
Ukrayna coğrafi olarak Türkiye’ye çok yakın olması sebebiyle Ukrayna’ya gidecek iseniz İstanbul’dan Kiev’e  uçakla 2 saat içerisinde bir varış süresine sahip.

Ukrayna saat olarak Türkiye ile aynı saat dilimindedir. Bu yüzden jet lag gibi sorunlara sebebiyet vermez.

9.Hareketli Gece Hayatı

Evlere çekildiğiniz zamanlarda, asıl gecenin başladığı yer Ukrayna.

Bitmek bilmeyen gece hareketliliği ve güvenli bir ülke olan Ukrayna, sabahın ilk ışıklarına kadar süren gece hayatıyla popülerdir.

Enerjinin bitmediği ve eğlencenin had safhada olduğu Ukrayna bu konuda beklentinizi karşılayacaktır.

10.Eşsiz Hediyelik Eşyalar

Ukrayna, geleneksel kıyafetler konusunda dünyada popüler ülkeler arasındadır. Yapay çiçekler ve canlı çiçekler ile yapılmış muazzam çiçek çelenkleriyle vyshyvanka işlemeli gömlekler ilgi çekici. Hediyelik eşya olarak klasik hediyelik eşyalar  buzdolabı süslerinden ve alkollü içecek çeşitlerini de Türkiye’ye dönüşünüz öncesinde alacağınız hediyelik eşyaların arasındadır.

11.Yürüyüş Parkurları
Muazzam manzara eşliğinde yürüyüş yapmayı seviyor iseniz Ukrayna’da bulunan yerel yürüyüş parkurlarını tercih edebilirsiniz.

Birçoğu doğa parkları ve biyosferik rezervler üzerinden geçen bu parkurların en popülerler olanları Karpatlar’da bulunan Oleshky Kumulu (Ukrayna çölü), Marmarosh Masifi,  Chornohora, Güney Bug Nehri, Aktove Kanyonu ve Myhiya köyünün kıyılarıdır

12. Yeme içme Kültürü
Geleneksel yemeklerin olduğu restoranlarda  Borş çorbasını deneyebilir, bizim kültürde olan mantıya benzerliğiyle dikkat çeken Vareniki, farklı ekmek çeşitlerini deneyebilirsiniz. Ukrayna’da tatmanızı tavsiye edeceğimiz çorbaların  en popüleri borş (borsch) çorbasıdır. Lahana dolmasına benzeyen  golubtsi ve meşhur Kiev tavuğunu tadabilirsiniz. Krep seviyorsanız eğer, tatlı ya da tuzlu sunulan  mlyntsi ya da nalysnyky gibi tatları tadabilirsiniz. Baharatlı ve meyveli vodkalar ise Ukrayna’nın popüler içkilerindendir.

13. Şehir içi ulaşım kolaylığı

Ukrayna’da şehir içi ulaşım sağlayacaksanız eğer bu gayet kolaydır. Ayrıca ekonomik. Ukrayna’da Grivna ile otobüs, tren gibi toplu taşıma araçları için uygun bilet satın alabilirsiniz. Toplu taşıma kullanmak istemiyorsanız, taksi de uygun fiyata bulabilirsiniz fakat pazarlık yaparsanız daha uyguna getirebilirsiniz. Ukrayna’nın küçük şehirlerinde görülmesi gereken yerleri yürüyerek gezebilirsiniz. Ukrayna’yı daha fazla tanımak, kültürünü daha yakından tanımak istiyorsanız yürüyerek keşfetmenizi tavsiye ederiz.

14. Konaklama

Ukrayna’nın birçok açıdan uygun fiyatta fırsat sunmasının yanı sıra konaklama anlamında da uygun fiyata konaklama sağlayabilirsiniz. Gezilecek yerler, yani önemli meydan, tarihi yer civarında otel seçerek hem daha kolay erişim sağlamış olursunuz hem konaklama açısından daha sade bir şekilde ulaşırsınız.

Yaz aylarında otel vs konaklama ücretleri daha yüksek oluyor. Bu yüzden yaz mevsimi haricinde diğer aylarda daha ucuz bir konaklama yapmış olacaksınız.

Kiev şehrinde konaklama için en ideal yerler  Shevchenko, Pechers ve Podil

Lviv şehrinde Svobody Bulvarı ve Rinok Meydanı

Odessa şehrinde  Primorsky ve Arcadia konaklamanızı gerçekleştirmek için en fazla kullanılan yerlerdir.

Ev kiralama seçeneğini de düşünebilirsiniz. Arkadaş grubuyla seyahat ediyorsanız özellikle ev kiralama daha cazip bir opsiyon olabilir.

Evinin bir odasını kiralayan ukraynalı bir ailenin yanında kalabilir hem daha ucuz bir konaklama sağlamış olacak hem de aile sayesinde ukraynanın daha fazla kültürünü tanıma fırsatını elde etmiş olacaksınız.

15. Uygun Fiyata Uçak Bileti

Ukrayna’nın başkenti Kiev için ya da sıklıkla turistlerin uğrak noktası olan Odessa, Kharkiv ve Lviv’e Türkiye’den sene boyunca ucuz biletler bulabilirsiniz.

Exit mobile version