Site icon Erasmusgram

Uganda 12 Haftalık Gönüllülük Projesi

Kampala, Uganda: Uganda’da seçebileceğiniz beş ev sahibi kuruluş vardır – Caritas Kampala, VC Uganda Ofisi, Kiyinda Mityana, FOHO Street Children Project ve BMCTI.

 

Caritas Kampala’da gönüllüler, kadın sağlığı, sürdürülebilir tarım, adalet ve barış ve kooperatifler gibi sosyo-ekonomik ve toplumsal cinsiyet konularında çalışacak. Kıyında Mityana’da gönüllüler 390 okulda eğitimde çalışacak ve kızların eğitimde kalmalarına yardımcı olacak sağlık programlarına odaklanacaklar.

FOHO’da topluluk temelli bir kuruluş gönüllüleri, sokak çocukları ve savunmasız gençler ve gecekondu sakinleri, genç anneler ve uyuşturucu bağımlıları gibi diğer hedef gruplarla birlikte çalışacak.

 

BMCTI’de bir Danışman Eğitimi enstitüsü gönüllüleri, genel hizmetleri ve ayrıca nüfusun Yaşlı üyelerine psikososyal destek sağlanmasını destekleyecektir. Gönüllü, Viatores Christi Kampala ofisinde VC’nin yerel ve uluslararası çalışmalarını destekleyecektir.

 

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Varışta tüm gönüllüler yerel ESC Koordinatörü Rose Salaama Bavuga tarafından toplanacak ve VC Kampala ofisine götürülecektir. Kabul, eğitim ve oryantasyonlarını alırken Kampala’da kalacaklar.

 

Kampala ofisi, ABD büyükelçiliği ile aynı caddede, Caritas ofisi ve üssü de yakınlarda bulunuyor. Kırsal bölgelere sevk edilen gönüllüler, gidecekleri yerlere ulaştırılacak.

Tüm ev sahibi kuruluşlar, VC CEO’su tarafından ziyaret edilmiş ve denetlenmiştir ve konaklama, yiyecek ve kamu hizmetlerine erişim açısından gerekli standartları karşılamaktadır.

 

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

Viatores Christi, insani yardım alanında tanınmış bir eğitim kuruluşudur. Alanında önde gelen akademisyenler ve akademisyenlerle işbirliği içinde kurslar tasarladılar ve verdiler.

Viatores Chirist gönüllüleri, yerleştirme sırasında tüm bu eğitim programlarına ve modüllere ücretsiz ve sınırsız erişime sahip olacaklar.

 

Kendi takdirinize bağlı olarak bunlardan çevrimiçi olarak yararlanabilirsiniz ve yalnızca Kariyerinizde size büyük bir avantaj sağlayan Geliştirme Çalışması ve İnsani Yardım bilginize katkıda bulunmakla kalmaz, aynı zamanda kısa vadede EUPass’ınıza da katkıda bulunur.

 

KATILIMCI PROFİLİ

VC ile gönüllü olmaktan fayda sağlayacak gönüllü türü, coşkulu, iyimser, dirençli, zorluklara alışkın ve yeni ve bazen alışılmadık deneyimlere iyi uyum sağlıyor.

 

Uganda harika bir yer ve eşsiz bir fırsattır ve elinizden gelenin en iyisini yaparak ve etrafınızdakilerle iyi çalışarak bu fırsattan en iyi şekilde yararlanmaya hazır olmanız önemlidir.

Uganda’da başarılı olan gönüllüler açık, vicdanlı, dışa dönük, uyumlu ve diğerleriyle iyi geçinmenin yanı sıra kendi kendine başlayan ve kendi inisiyatifleriyle rahat çalışan kişilerdir.

 

Başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version