Site icon Erasmusgram

Ücretsiz Rusça Online Kurs

Online Dil Kursları, Erasmus-Avrupa Dayanışma Programı ( ESC ) Projesi kapsamında Karaman’a gelen Ukraynalı gönüllü “Vladyslava” ile Karaman Gençlik Kulübü Derneği tarafından yürütülecektir.

Erasmus-Avrupa Dayanışma Birliği Projesi kapsamında Karaman’a gelen Ukraynalı gönüllü Vladyslava tarafından her Salı ve Pazartesi günleri Zoom platformunda 16: 00-17: 30 saatleri arasında online dersler verilecektir.

Planlanan süre 6 haftadır. Dersler 10 Kasım’da başlayacak ve 17 Aralık’ta sona erecek. Derslerin dili İngilizce olacaktır.

İletişim: karamanyouth@gmail.com

Online kursa katılmak ile  ilgileniyorsanız, lütfen formu doldurun. Yakında sizinle iletişime geçilecektir.

Kayıt yapmak için tıklayınız

 

Neden Rusça online kursuna katılmalısınız ?

. Rusça, dünyanın en çok konuşulan dillerinden biridir.

Dünya çapında en çok konuşulan diller listesinde, Rusça sekizinci sırada yer alıyor.
Rusya ile birlikde, aynı zamanda Belarusya, Ukrayna, Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan, Tacikistan, Türkmenistan, Azerbaycan, Gürcistan, Moldova, Letonya, Litvanya, Ermenistan, Estonya ve İsrail’de de konuşuluyor. Aynı zamanda Rusya’nın kalıcı siyasi etkisi nedeniyle Doğu Avrupa’nın çoğu için popüler bir ikinci dil.

2. Rusya Dünyanın En Büyük Ülkelerinden biridir.

Rusya çok büyük bir ülkedir. Şimdi bu sonsuz ülkede keşfedilecek ne kadar çok yer olduğunu hayal edin! Birkaç örnek: Kremlin ve Baykal Gölünden Altay’ın Altın dağlarına kadar-Rusya’da bulunan muazzam kültürel ve ekolojik zenginliklerle ilgili duymuşsunuzdur.

3. Ruslar çok fazla İngilizce bilmiyor.

Rusya, dünyanın en düşük İngilizce yeterlilik oranına sahiptir. Rusların sadece %5;i İngilizce biliyor ve Rus şehirlerinin çoğunda Latin alfabesiyle yazılmış neredeyse hiç işaret bulamazsınız. Tam olarak bir turistin rüyası değil. Yani eski Rus İmparatorluğu’nun topraklarını fethetmek istiyorsanız, en azından temel bir Rusça bilgisi olmadan etrafta dolaşamazsınız. Kiril alfabesiyle uğraşmaya ve seyahatiniz sırasında yerlilerle bağlantı
kurmak için bazı cümleleri öğrenmeye kesinlikle değer!

4. Rusça öğrenirken kendi sınırlarına meydan okursun.

Türkçe konuşanlar için öğrenmesi en zor dillerden biridir ve karmaşık bir dilbilgisi yapısına sahiptir. Aynı zamanda, Kiril alfabesi o kadar yabancı görünüyor ki, bazı insanları dili öğrenmekten alıkoymak için yeterli — ama aslında göründüğü kadar korkutucu değil. Bunu öğrendiğinizde, başka bir alfabeyi okuyabildiğiniz gerçeğinden gerçek bir başarı duygusu hissedeceksiniz! Evet, ilk başta korkutucu, ama cümleleri konuşmaya başladığınızda harika hissedeceksiniz.

5. Rusça Öğrenmek Düşündüğünüzden Daha Kolay.

Rusça öğrenmek için iki zorluk var ve Kiril alfabesi bunlardan biridir — biraz özveri ile, bu 33 harfi kısa zamanda öğrene bilirsin. (Harflerin şekillerinin çoğu aynı veya benzerdir, bu yüzden beyninizin harfleri belirli seslerle nasıl ilişkilendirdiğini yeniden ayarlamanız gerekir.) Diğer zorluk ise birkaç gramer kuralı ile alakadardır..

 

6. Rusça Güzel Bir Dildir.

Bu kuşkusuz oldukça öznel bir ifadedir, ancak bilimsel gerçeğin bir külçesine sahiptir: çoğu insan, zengin sesli harf çeşitliliğine sahip dilleri çekici bulur. İtalyanca, örneğin, A, E, I, O, U sesleri vardır. Bu, İtalyanların yabancılara bu kadar melodik gelmesinin nedenlerinden biridir. Rusça da aynı şekilde – bu Slav dili aynı zamanda büyüleyici bir
müzikal kalite yaratan şaşırtıcı bir zenginliğine sahiptir. Zengin bir örnek için Kızıl Ordu Korosunu dinleyin. Ben şarkıcı değilim, ama Rusça konuştuğumda, gerçekten bir melodi taşıyabiliyormuşum gibi hissediyorum!

7. Rusça Geleceğin Dilidir.

Eğer ekonomi okuyor ya da ekonomiyle ilgileniyorsan sana bir haberim var: şu anda Rusya, Doğu Avrupa ve Orta Asya’da ortaya çıkan bir dizi ekonomik fırsat var. Ve tahmin et ne oldu: orada harekete geçmek için Rusça konuşmalısın!

8. Rusya’nın nüfusu her geçen gün büyüyor

Stalin’in tarihi mirası nedeniyle, SSCB ve Soğuk Savaş-ve hatta bugün Vladimir Putin-Rusya, kolayca bir tehdit olarak algılanıyor. Fakat Rusça öğrendiğinizde, dünya görüşünüz bir seferde iki kez değişir: birincisi, yeni bir dil edindiğiniz için (ki bu her zaman bir varlıktır) ve ikincisi, dünyanın bir kısmı hakkındaki önyargılarınızı otomatik
olarak kırdığı için. Rus halkı tasvir edildiği kadar korkutucu değil.

9. Rus Dili Büyük Bir Ailenin Parçasıdır.

Biraz Rusça öğrendikten sonra, bir dizi başka dil aniden sizin için kullanılabilir hale gelir. Rusça, Hint-Avrupa dil ailesinin ve özellikle Slav ailesinin bir üyesidir. Eğer Rusça bilirseniz, diğer Slav dillerini de hızlı bir şekilde anlayabilirsiniz.

10. Rus Edebiyatı

Dünyaca meşhur Dostoyevski, Çekov, Tolstoy, Turgenevin kitaplarını Rusça (orijinal dilinde) okuma şansınız olacak

Exit mobile version