Site icon Erasmusgram

Ücretsiz E-Kitap Okuyabileceğiniz 10 Site 

Günümüzde dijitalleşmenin giderek arttığı telefon, tablet ve bilgisayar cihazlarından online olarak kitap okumak daha da çok kullanılır hale gelmiştir.

Çünkü her yerde okuma imkanına sahip olabiliyorsunuz. Size ücretsiz e-kitap okuyabileceğiniz 10 site önereceğiz.

Ücretsiz olarak e-kitap okuyabileceğiniz 10 site adresini sizlerle paylaşmak istedik. Çünkü elektronik cihazlarla daha çok akit geçirdiğiniz şu zamanları daha verimli hale dönüştürmek istedik.

Hem eğlenceli hem de daha çok kitaba ulaşmanızı sağladık. İşte e-kitap okuyabileceğiniz internet siteleri;

Ücretsiz bir şekilde okuyabileceğiniz en çok kullanılan kitap okuma platformlarından biridir. Okuyacağınız kitaplar ücretsiz olarak yayımlanmış ise okuyabilirsiniz.

Ücretsiz kitaplar içinde kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Eğer dilerseniz satın almak istediğiniz bir kitap varsa ön izleme içeriğini görebilirsiniz. 

Google Kitaplar’dan ücretsiz e-kitap okumak için önce kitap araması yapmalısınız. Sonra Tools kısmına tıklayın. Ve alt Books başlığı altında Free Google E-Books seçeneğini işaretlemelisiniz.  

Apple kullanıcılarına verilen bir yazılım hizmetidir. Bu uygulama hem yeni kitaplara ulaşabilir hem de istediğiniz kitapları okuma imkanına sahipsiniz. Burada İngilizce kitapları Türkçe kitaplara oranla sayıları çok daha fazladır.

Bu kitap yazılımı telefonlarda yüklenmiş olarak gelmektedir. Bu bağlamda herhangi bir yükleme yapmanıza gerek yok.  

Apple Books uygulamasında ki kitaplara ücretsiz olarak ulaşabilmeniz için “ücretsiz kitaplar” kısmına geçiş yapmalısınız. Gizem, gerilim, romantik ve diğer türler hakkında milyonlarca kitap bulunmaktadır. İsterseniz sesli kitap seçeneğinden de faydalanabilirsiniz.   

Ücretsiz olarak e-kitaba ulaşmanızı sağlamaktadır. E-devlet halk kütüphanelerinin arşivindeki elektronik kitaplar olarak sunuyor. Türkiye’nin 81 ilinde üyelerine hizmet veriyor.

Elektronik kitap sayısı tam bir milyondan fazladır. Gelmiş geçmiş en büyük elektronik kitap sitesidir. Türkçe de dahil olmak üzere hemen her dilde ve her türde kitaba erişim imkanı bulabilirsiniz. Bir düğer üstün hizmeti ise kitabı iki haftalığına ödünç olarak alıp okuyabiliyorsunuz. 

PDF, DJVU,MOBI ve diğer formatlarda indirebilirsiniz. Fantastik romanlar, tarih, biyografi, sanat ve tıp alanında birçok kitabı içinde barındırmaktadır. Arşivi oldukça fazladır. 

Ücretsiz olarak sesli kitaplara ulaşabilirsiniz. Kurslar, filmler, dil dersleri hepsinden ücretsiz olarak yararlanabilirsiniz. Hem kitap okuyabilir hem de dilinizi geliştirebilirsiniz.

Üstelik sadece öğrenmek istediğiniz dili değil diğer dilleri de öğrenme imkanına sahip olabilirsiniz. Kısa filmleri, kurs eğitimlerini de kitap okumak istemediğiniz zamanlarda eğitiminizi eğlenceli hale getirebilme imkanına sahip olabiliyorsunuz. 

E-kitap sitelerinde çocuklar unutulmadı onlar içinde bir kitap sitesidir. Dünyanın her yerinden çocuklar çevirimiçi olarak okuyabilme imkanına sahip olabiliyorlar. 50 dilin üzerinde dijital çocuk kitapları ücretsiz olarak çevirimiçi kütüphanedir.

3 ila 13 yaş arası çocuklar ve ebeveynler International Chidren’s Digital Library internet sitesindeki kitaplar kaliteye, değere ve uygunluğa göre seçilim arşivlenmiştir. Yazarların ve yayıncıların telif hakları izni ile siteye eklenmektedir. 

Sitenin amacı çocuklara okumayı sevdirmek, onları bir şeyleri araştırmayı öğretmek ve farklı kültürlere karşı saygı duymayı amaç edindirmektir. Sitenin sunduğu çevirimiçi ücretsiz kitapları “kitapoku” uzantısına tıklayarak okumaya başlayabilirsiniz. 

Kitap okuyarak isterseniz kendinizi de geliştirebilirsiniz. Drama ve bilim kurgu kategorilerine ayrılmış olan birçok kitap bulabilirsiniz.

Ücretsiz e-kitap siteleri arasında yerini almıştır. Kitap tutkunları için en ideal olan site adresidir. Dilerseniz dinleyebilir dilerseniz okuyabilirsiniz. Kitabı önce indirmelisiniz.

Daha sonra okumayı tercih etmek isterseniz okuyabilirsiniz. Ancak sesli kitap sistemini seviyorsanız başka işle meşgul olurken dahi kitap okumaktan kendinizi uzaklaştıramıyorsunuz. 

Sanat, bilim, biyografi gibi yaklaşık olarak 1 milyon civarı kitap sitesidir. Oldukça iyi bir hizmeti vardır. Bu 1 milyon kitabın içinde dünya dillerinin tamamını yazarları ve eserleri olan kitaplara kolaylıkla ulaşabiliyorsunuz.

Ücretsiz bir dil eğitimini de almış oluyor ya da dilinizi geliştirebiliyorsunuz. 

Önerilen yasal okuma e-kitap sitelerinden biri de kitapindir.com adresidir. Kar gütme amacı olmayan site, sadece kitap okuma alışkanlığını çoğaltmaya ve yayamaya yöneliktir.

Site içinde hem yerli hem de yabancı olmak üzere çok sayıda kitap bulunmaktadır.

Kitap satın almadan önce fikir sahibi olmak için bu siteden kolaylıkla fikir sahibi olma imkanınız bulunur. Ayrıca yazarlar hakkında da bilgi vermektedir.

Burada önemle belirtmemiz gerekiyor. Bir kişi 24 saat içinde en fazla 24 saat ulaşıma izin verilmektedir. Eğer kitabı beğenirseniz satın almanız gerekecektir. 

Exit mobile version