Site icon Erasmusgram

Ücretsiz CV (Özgeçmiş) Hazırlayabileceğiniz En iyi 15 Site

Bu yazımızda dijital ortamda CV hazırlayacağınız ücretsiz sitelerden bahseceğiz. Size yardımcı olacak, ücretsiz CV örnekleri ve CV hazırlama imkanı sağlayan 15 internet sitesini sıraladık

CVMaker: 

Türkçe dil desteği ile birlikte 17 dil desteği sunan CVMaker bu özelliği ile gözde bir durumda. Ana sayfada yer alan CV oluşturma seçeneği ile kolayca CV’nizi oluşturmaya başlayabilirsiniz. Ücretsiz ve premium özelliği ile hizmet veren CVMaker, premium üye özelliği  ile farklı karakter yazı tipleri kullanmanıza olanak sağlıyor ve online destek hizmeti sunuyor. CVMaker sitesi üzerinden hazırladığınız CV’nizi word ve pdf olarak indirebilirsiniz ve çıktı alabilme fırsatını elde edersiniz.

Canva:

Canva’nın en güzel yanlarından birisi ise, yaratıcılığınızı konuşturabilirsiniz, sıradışı tasarımlar  yapabilirsiniz. Sosyal medya platformlarında afiş, görsel hazırlama açısından bilinse Canva çok iyi CV örnekleri bulunduruyor. Fazlaca şablon, yazı tipi, arka plan görüntüsüne erişme fırsatı veren Canva, ayrıca  pdf, docx, jpeg gibi birden çok indirme formatı ve paylaşma opsiyonları ile de gayet güzel kullanım sağlar.

 

 

VisualCv: 

Türkçe dil desteği veren diğer özgeçmiş hazırlama platformu olan VisualCV  dünyada çok fazla kullanıcıya sahiptir. Hazırlayıp ve yolladığınız CV’lerin istatistik verilerinin tutulması da bu siteyi cazip kılan noktalardan birisidir. Sitede oluşturduğunuz CV ile direkt iş başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Yaptığınız iş başvurusunda e-mailinizi kaç kişinin açtığını ve görüntüleyen şirketlerin kim olduğu gibi istatistik verilerine erişebilirsiniz. Ayrıca siteye Linkedin hesabınız ile giriş sağlayarak burada yer alan bilgilerinizi CV’nize aktarma fırsatı da elde edersiniz.

DoYouBuzz:

Farklı farklı CV hazırlamayla alakalı blog ve CV taslaklarıyla bilinen bir platformdur. Türkçe de hizmet imkanı sunuyor. Premium üyelik alırsanız eğer daha ayrıntılı bir şekilde ve çok daha fazla tasarım hizmetinden faydalanabilirsiniz. Otomatik bir şekilde Facebook, Twitter ve Google+ üzerinden CV’nizin görünür vaziyette olmasını optimize ediyor. CV’nize pdf döküman, video ve sunum eklenebilme fırsatı sunar.

Kariyer.Net: 

Kariyer.net Türkiye’de en çok bilinen kariyer odaklı sitelerin başında gelmektedir. Kariyer.net genel olarak iş aramak için kullanılsa da, sitede oluşturduğunuz CV’yi pdf, Word, html  şeklinde indirme fırsatı sunuyor.

EuropassCV: 

Sade ve anlaşılır bir şekilde CV hazırlamak istiyorsanız bu platformu tercih edebilirsiniz. Özellikle yurt dışında gönüllülük projeleri, staj başvurusu yapacaksanız Europass CV tercih edilir. Motivasyon mektubu hazırlamak için de bu platformu kullanabilirsiniz.

Standard Resume
İsminden de anladığınız üzere basit ve klasik CV oluşturabileceğiniz bir platformdur. Ayrıntılı tasarım düzenleme işlemleri bu sitede yoktur.

Novoresume

Çok fazla ayrıntıya girmeyen fakat tasarım şık olan online Özgeçmiş oluşturma platformudur. İstediğiniz bir durum veya işe göre kişiselleştireceğiniz bir CV oluşturmanızı sağlar. Özgeçmişinizin eşsiz olması için yararlı ipuçları verir. Kayıt olursanız, oluşturduğunuz CV’nizi ücretsiz bir şekilde Pdf formatında indirme fırsatınız olur.

Resumonk: 

Ücretsiz CV hazırlamak istiyorsanız eğer ön yazı ve CV hazırlama açısından çok fazla tercih edilen sitelerden birisidir. Sitede ücretsiz bir şekilde 5 tane CV şablonundan faydalanabilirsiniz. Oluşturduğunuz CV’nizi ise pdf ve docx formatında indirebilirsiniz. Ayrıca ön yazı formatları da mevcuttur. Erişebilirsiniz.

Cake Resume 

 

Oldukça kolay bir arayüzü bulunan bu online Özgeçmiş hazırlama platformu Cake Resume, sizden hesap oluşturmanızı ister. Ücretsiz bir şekilde CV oluşturma fırsatı veren ve şablonlar sunan platform yalnızca 1 CV oluşturma imkanı sağlıyor.  Ücretsiz CV’nizi PDF formatında indirebilirsiniz ve online bir şekilde başvurunuzda kullanma fırsatı elde edersiniz.

Kick Resume: 

Sitede 4 tane özgeçmiş ve 1 tane ön yazı örneği mevcuttur. Bilgileri yazma fırsatı sunuyor fakat düzenleme seçeneğiniz yoktur. Özgeçmişi oluşturduktan sonra  pdf formatında bilgisayarınıza indirme seçeneği mevcuttur.

Enhancv

Kurumsal bazlı CV’ler için en popüler CV oluşturma platformlarından birisidir. Online bir şekilde erişebileceğiniz fazlaca şablon ve tasarım bulunmaktadır. Eğitim aldığınız konuya göre veya çalıştığınız sektörle alakalı seçim yaparak CV’nizi oluşturabilirsiniz.

Resume Help: 

 

Ücretsiz Özgeçmiş oluşturma siteleri arasında kullanıcılara bütün imkanları sağlayan platformdur. Oluşturduğunuz CV’lerden yalnızca birisini txt formatında indirme fırsatı sunar.

 

 

Your CV Builder

Platform, size 5 dakikada profesyonel bir şekilde ve ücretsiz olarak CV oluşturma fırsatı veriyor.

 

Cvlogin:

Profesyonel  bir şekilde CV hazırlamak için size hazır CV örnekleri sunuyor. Bu örnekler arasından dilediğiniz bir tanesiyle hızlı bir şekilde CV hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız CV’leri hesap oluşturarak kaydedin ve dilediğiniz zaman düzenleyin. Pdf formatında cihazınıza indirme fırsatı sunuyor.

 

Daha fazla fırsata erişmek için telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version