Site icon Erasmusgram

Türk Lirası’nın Değerli Olduğu Ülkelerin Listesi

Türk lirası hangi ülkelerde değerli sorusunun cevabı sizleri daha  az masraf ile  seyahat ve tatil imkanını sağlayabilir. Kur farkı sebebiyle yapılan masrafların yüksek olması sizi daha kısıtlı bir seyahate zorlayabiliyor.

Bu yüzden seyahatinizin daha kaliteli ve uzun sürmesi için Türk lirasının değerli olduğu ülkelerin listesini hazırladık. Bu ülkeler sadece Türk lirasının kıymetli olmasından ziyade, turistik anlamda da sizleri memnun edecektir.

Türk lirasının değer kayıpları seyahat planlarımızın değişmesine veya ertelememize sebebiyet verebiliyor.  Haliyle Türk lirasının hangi ülkelerde değerli olduğuna dair araştırmalara koyulabiliyoruz.

 

Tayland

 

Doğal güzellikleri , tatil opsiyonlarının fazla olduğu, lezzetlerinin tadılması gereken , vize istemeyen ülkelerin başında Tayland geliyor. Türk liramızın kıymetli olduğu ülkelerden birisi olan Tayland, listemizin başlarında geliyor. Budist tapınaklarıyla, mimarisinin güzellikleriyle, baharatlı yemeklerinin çeşitliliği, denizi gibi çok güzel seyahat etmeniz için sebepler sunan Tayland para birimi olarak Tayland Bahtı kullanıyor.

16 Ocak   1 ₺ = 1,17 Tayland Bahtı’na denk gelmektedir.

Moldova

 

Moldova  seyahatiniz için pasaporta veya vizeye ihtiyacınız yoktur. Kimlik kartınız ile Moldova’ya gidebilirsiniz.  Nüfusunun az ve AB üyesi olmayan Moldova para birimi olarak Moldova Leyi kullanıyor.

Moldova’nın iç hatlarda uçmayacak kadar küçük bir yüzölçümü vardır.  Ulaşımınızı genellikle otobüs ile yapabilirsiniz. Araba kiralayıp gezedebilirsiniz.

 

16 Ocak 1 ₺ = 0,59 Moldova Leyi

Sırbistan

Sırbistan seyahatiniz için vizeye ihtiyacınız yoktur. Pasaportunuz ile seyahat edebilirsiniz. Başkent Belgard, Tuna nehri ve Sava nehri birleşimiyle oluşan yerde bulunuyor. Belgrad gece hayatıyla baya popüler ve Avrupa’nın genelinde sırf gece hayat sebebiyle Belgrad tercih sebebi. Tarihiyle bilinen ve savaş sonrası izlerle ve coğrafyasıyla gitmenize görmenize değecek olan Sırbistan’ın para birimi Sırp dinarıdır.

16 Ocak  1 ₺ = 3,58 Sırp Dinarı

Filipinler

Filipinler’de Türk lirası kıymetli ve 7641 adası bulunan bu ülkenin doğal güzelliklerine aşık olacaksınız.  Filipinler’in para birimi Filipinler pesosudur. 30 gün kadar yapacağınız seyahatleriniz için sadece pasaportunuz ile vizesiz gidebilirsiniz.

16 Ocak 1 ₺ = 1,86 Filipin Pesosuna eşitti

Arjantin

Güney Amerika’da bulunan ve Güney Amerika denilince akla gelen ilk ülkelerden olan Arjantin doğal güzellikleriyle birlikte tango gecesiyle de turistler tarafından popülerdir.  Vizeye ihtiyacınız olmadan seyahat edebilirsiniz fakat uzak olmasından dolayı bilet fiyatlarından ötürü uçak biletleri pahalıdır. Arjantin genel olarak ucuz bir ülkedir. Türk lirası Arjantin pesosuna göre değerli ve dünyanın en ünlü danslarından birisi olan tangoyu yerinde öğrenebilirsiniz.
16 Ocak 1 ₺ = 27,18 Arjantin Pesosu

Rusya

 

Yeşil pasaport sahipleri için vizesiz seyahat edebileceğiniz Rusya için vize ihtiyacı olan kişiler ise e-vize alabilecektir. Fiyatı henüz belli olmasa da yüksek bir fiyat olacağını düşünmüyoruz. Rusya , festivalleriyle, manzarası, Moskova’da bulunan Kızıl Meydanı ve eğlenceli geceleriyle popülerdir. Türk Liras Rus Rublesine göre daha değerlidir.
16 Ocak 1 ₺ = 2,93 Rus Rublesine eşitti

Hindistan

Hindistan; başlı başına farklı bir kültür , yaşam tarzı, yemek kültürü , tapınaklarıyla keşfetmenizi bekliyor. Hindistan sizi sürekli kendisine hayran bırakan, şaşırtan ve asla bitmeyecek rotalarıyla sizi yoracak bir ülke. Bu kadar tanrının olduğu bu ülkenin para birimi  Hint rupisidir.

16 Ocak 1 ₺ = 2,76 Hindistan Rupisi

Kuzey Makedonya

 

Makedonya seyahatiniz için vizeye ihtiyacınız yoktur. Pasaportunuz ile seyahat edebilirsiniz. Temel ihtiyaclarınız olan, yemek, konaklama, ulaşım gibi masrafların pahalı olmadığı bir ülke olan Kuzet Makedonya yaklaşık 2 milyon nüfusa sahip ve genel olarak Türk dizilerinden öğrenilen türkçe ile iletişim konusunda sıkıntı yaşamazsınız. Ohrid özellikle gidilmesi gereken önemli bir şehri ve başkent Üsküp’te gezilecek yerleriyle güzel anılar biriktirebileceksiniz.
16 Ocak 1 ₺ = 1,88 Makedonya Dinarı

Endonezya

 

Mesafe olarak çok uzak ve bilet fiyatları pahalı olan , doğası ve özellikle tatil yerleri açısından dikkat çeken Endonezya , para birimi olarak Türk lirasından daha değerli değil. Bu yüzden Endonezya’da konforlu seyahat ve tatil yapabileceksiniz.

 

16 Ocak 1 ₺ =  518,80 Endonezya Rupisi

Vietnam

 

Vietnam’ın doğası ve savaş sonrası kalan izleriyle sizde etki bırakacak ve bu savaş izlerini silmeyen günümüze kadar taşıyan tünelleri ve kullanılan savaş aletleriyle sizi o günlere götürecektir. Vietnam seyahatlerinizde en bilinen spor markalarının ürünleri çok cüzi fiyatlarla alabileceksiniz. Türk lirasının değerli olduğu bu ülkenin para birimi Vietnam dongudur.

 

16 Ocak 1 ₺ = 814,56 Vietnam Dongu

Ukrayna

 

Ukrayna Avrupa kıtasında yer alıyor. Ukrayna’ya seyahatlerinizde sadece çipli kimlik kartınızla giriş yapabilirsiniz.

 

16 Ocak 1 TL = 1.26 Grivna

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version