Site icon Erasmusgram

Turistik Doğu Ekspresi Başlıyor – İşte Bilet Fiyatları

Ekonomik, konforlu ve güvenilir bir taşıma hizmeti, Anadolu’nun zengin tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetmeyi arzulayanlar için cazip bir seçenek sunuyor.

 

Son dönemde, Doğu Ekspresi, farklı tatil deneyimleri arayışında olan gezginler ve sanatseverler arasında büyük bir ilgi topluyor. Bu yılın turistik Doğu Ekspresi seferleri 11 Aralık’ta başlayacak ve bilet satışları bugün itibariyle başlamış durumda.

 

Turistik Doğu Ekspresi trenleri, 2023-2024 sezonunda Ankara’dan pazartesi, çarşamba ve cuma günleri; Kars’tan ise çarşamba, cuma ve pazar günleri olmak üzere seferlerine devam edecek.”

 

Bununla birlikte, yılbaşı ve sömestr dönemlerinde Ankara’dan 31 Aralık 2023, 20 Ocak 2024 ve 27 Ocak 2024 tarihlerinde ek seferler düzenleneceği de açıklandı. Buna göre, toplamda Ankara-Kars ve Kars-Ankara yönünde 42’şer ek sefer gerçekleştirilecektir.

 

DOĞU EKSPRESİ ÜCRETLERİ

 

Turistik Doğu Ekspresi’nin yataklı oda fiyatları mevsime göre değişiklik gösteriyor.

 

Düşük sezon oda ücreti 6.000 TL, normal sezon oda ücreti 8.000 TL ve yüksek sezon oda ücreti 12.500 TL olarak belirlenmiştir.

 

Her bir odada en fazla iki yetişkin yolcu seyahat edebilirken, 0-6 yaş arası en fazla iki çocuğun ücretsiz seyahat etmesine izin verilmektedir.

 

Turistik Doğu Ekspresi’nin Ankara-Kars yönünde kalkış saatleri 15:55, Kars-Ankara yönünde kalkış saatleri ise 22:20 olarak planlanmıştır.

 

Turistik Doğu Ekspresi ile Ankara-Kars yönünde Erzincan, Erzurum, İliç ve Divriği’de toplam 164 dakika duraklama yaparak 30 saatlik bir yolculuk sunarken, Kars-Ankara yönünde ise İliç, Divriği ve Sivas’ta toplam 230 dakika duraklama yaparak 34 saat 30 dakikalık bir yolculuk deneyimi yaşatmaktadır.

 

Bugüne kadar Turistik Doğu Ekspresi ile 66.258 yolcu taşınmıştır

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version