Site icon Erasmusgram

Turing Bursu

Verilen Burs Nedir?

Verilen burs, geri ödemeli bir burs değildir.

Bursun Geçerliliği Ne Kadar Süreyle Sınırlıdır?

Bir eğitim-öğretim dönemi boyunca burs verilmektedir. Ancak her yıl bursiyer seçimi tamamlandıktan sonra burs komitesi tarafından o yıl kaç ay burs verileceği belirlenmektedir. Ayrıca, her yıl yeniden başvuruda bulunmak gerekmektedir.

Öğrencilere Sağlanan Burs Türleri Nelerdir?

Başvuruda bulunan öğrencilere ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde burs verilebilir.

Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

Burs başvuruları belirtilen tarihte sona erer.

 

Başvuruların değerlendirilmesi burs komitesi tarafından yapılır, ve mülakata hak kazanan öğrenciler bu sürecin sonunda belirlenir. Öğrenciler mülakata hak kazanıp kazanmadıklarını burs başvurusu yaptıkları sistem üzerinden takip edebilirler.

Mülakata Hak Kazandıysam Ne Yapmalıyım?

Mülakata hak kazandıysanız, burs başvurusunu yaptığınız sisteme giriş yaparak size uygun mülakat tarihini seçmeli ve istenen belgeleri hazırlamalısınız.

 

İstanbul’da okuyan öğrenciler Turing İstanbul Genel Merkezi’nde, Ankara’da okuyan öğrenciler ise Turing Ankara Merkezi’nde mülakata katılmalıdırlar.

Burs Başvurusu İçin Şehir, Üniversite, Bölüm Kısıtlaması Var mı?

Burs başvurusu için herhangi bir bölüm kısıtlaması bulunmamaktadır.

YÖK’e bağlı İstanbul ve Ankara’da bulunan bütün üniversitelerin, bütün bölümlerinde okuyan öğrenciler burs başvurusunda bulunabilirler.

İstanbul ve Ankara’da özel veya vakıf üniversitelerinde okuyan öğrenciler Turing bursuna başvurabilmeleri için %100 burslu olmaları gerekmektedir. Daha düşük burs oranına sahip olanların başvuruları değerlendirilmemektedir.

 

Başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version