Site icon Erasmusgram

Tunus Gönüllülük Projesi : Tüm Masraflar Karşılanıyor

Proje kapsamında yol masrafları, konaklama, yemek, sigorta , vize  masrafları karşılanacaktır.  Gönüllü 1 aylık cep harçlığı alacaktır.  Bu şartlar Avrupa Dayanışma Programının kurallarıdır.

Proje sonunda Youthpass sertifikası verilecektir. Youthpass uluslararası geçerliliği olan bir sertifikadır

Yaş aralığı: 18-30 yaş arasında olan kişiler başvurabilir

Proje nerede gerçekleştirilecektir: Sousse, Tunus

Tunus’ta ev sahibi kurum  the Association Solidarite Echange et Developpement – ASED ile birlikte başvurulan ve Avrupa Dayanışma Programı (ESC) , Yüksek Öncelikli Bölgelerde Gönüllülük Takımları projesi olan  “IPlan-et”, Eğitim, Görsel-İşitsel ve Kültür Yürütme Ajansı (EACEA) tarafından kabul edilmiştir.

Proje dahilinde Eğitim Programları ve Evrensel ve Kültürel Aktiviteler Derneği – EPEKA projede gönderici kuruluştur.

İki akış şeklinde gerçekleşecek ve  20 Türk gönüllünün , 1 aylık periyodlar ile , 24 Tunuslu gönüllüyle beraber  cadde, sokak, plaj ve sualtı temizliği yapması , çiçek ve ağaç dikilmesi , çocuklar ve yetişkinler için geri dönüşüm atölyelerinin düzenlenmesi,  forum tiyatrosu yapılması , geri dönüşüm sergilerinin düzenlenmesi, çevre üzerine kurmaca filmlerin yapılması ve çevre konusu üzerine film gösterilerinin yapılması için Tunus’ta bulunan Sousse şehrine gönderilecektir.

Gönüllülerin bu projede tek aktör olmayacağı ve sizle beraber halk da bu projeye dahil olacaktır. Hareketliliğin sonrasında Sinop’ta proje tanıtım faaliyeti gerçekleştirilecektir.

Bu proje için katılım sağlamak isteyen 18-30 yaş aralığında ve  TC vatandaşı olan gençler iremebruster@gmail.com mail adresine mail atıp başvurusunu yapabilir.

Sorularınız olduğu takdirde belirtilen mail adresiyle iletişime geçiniz. Yaygınlaştırmak için paylaştığımız bir proje ilanıdır.

Exit mobile version