Site icon Erasmusgram

Tunus’ta 2 Ay Gönüllülük Yapmak İster Misiniz?

Proje kapsamında yol masrafları, konaklama, yerel ulaşım desteği,  yemek, sigorta , vize  masraflarınız karşılanacaktır. Gönüllü her ay cep harçlığı alacaktır.

Proje sonunda Youthpass sertifikası verilecektir. Youthpass uluslararası geçerliliği olan bir sertifikadır

Proje 2 ay sürecektir.

Yaş aralığı: 18-30 yaş arasında olan kişiler başvurabilir

Projeye Türkiye’den 4 Gönüllü seçilecektir.

Proje Tarihleri: 1 Nisan – 1 Haziran 2021

Proje nerede gerçekleştirilecektir: Sousse, Tunus

PROJE AÇIKLAMASI

01.04.2021 – 01.06.2021 tarihleri arasından Tunus’da gerçekleştirilecek ESC projesi için 4 gönüllü seçilecek ve projeye dahil edilecektir. Proje gönüllülük ve gençlik katılımı ile ilgilidir. Projede sosyal farkındalık çalışmaları, atölye çalışmaları, gençlik merkezi ziyaretleri, sportif faaliyetler, kültürel çalışmalar, hobi ve mesleki çalışmalar, İngilizce kursları gibi faaliyetlere yer verilecektir.

Proje kapsamında gönüllülerin akranlarıyla ve farklı ülke vatandaşlarıyla işbirliği yapabilmeleri ve birlikte çalışabilmeleri, farklı kültürleri ve farklılıkları kolayca kabul etmeleri ve gönüllü çalışmayı ücretli çalışmadan üstün tutmaları beklenmektedir. Katılımcıların geçerli bir pasaportu olmalıdır.

KONAKLAMA, YEMEK VE DİĞER MASRAFLAR

Proje için yaş aralığı 18-30 ‘dur. Potansiyel katılımcıların yanı sıra (Ekonomik ve sosyo-kültürel açılardan) dezavantajları bulunan katılımcıların projeden faydalandırılmasına olanak sağlanacaktır.

Proje konaklama ve yeme içme masrafları ücretsiz olup, https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/resources/distance-calculator_en web sitesindeki mesafe bandı göz önüne alınarak 360 Euro’ya kadar seyahat masrafları proje bütçesinden karşılanacaktır. katılımcılara aylık cep harçlığı + yeme içme masrafları olarak 190 Euro ödenecektir. Katılımcılar CİGNA sağlık sigortası ile sigortalanacaklardır.

EĞİTİM BOYUNCA AKTİVİTELER

Eğitim ve destek: Gönüllülerin ihtiyaç duyması halinde, ev sahibi kuruluş, faaliyetlerinin her biri için eğitim ve destek organize edilecektir. Vize: Gönüllünün orijinal faturayı sağlaması durumunda, gönüllünün vize masrafları koordinatör kuruluş tarafından geri ödenecektir.

Mentör: Gönüllünün kişisel destek için bir Mentörü olacaktır. Proje aktiviteleri ve detayları hakkında daha fazla bilgi için: https://www.mailo.com/attachlinks.php?id=MTg2ODQuPGVhLW1pbWUtNjAzOTUwZDMtMzkwMi0zNzI2M2EyOEB3d3ctOC5tYWlsby5jb20%2b linkinden ulaşabilirsiniz.

KATILIMCI PROFİLİ

Proje konusuna ilgi duymak, farklı kültürlere ilgi duymak, yaratıcı, aktif, açık fikirli ve takım çalışmasına açık olmak, gönüllü olarak çalışabilir ve sorumluluk almaya hazır olmak, eğitime ve yeniliklere açık olmak, kendi ülkesi ve gönderen kuruluş en iyi şekilde temsil edebilmek, en azından kendini ifade edebilecek şekilde İngilizce konuşabilmek, çözüm odaklı ve hoşgörülü olmak, planlı çalışan ve Erasmus + programlarının tüm kurallarını kabul etmek, dezavantajlı statüde (sosyal, kültürel, ekonomik, coğrafi) olmak, 18-30 yaşları arasında olmak.

Resmi web sitesine erişmek ve başvuru için tıklayınız

Exit mobile version