Site icon Erasmusgram

Tunus Uzun Dönem Gönüllülük Projesi

FAALİYET AÇIKLAMASI

Tunus’ta Médecins du Monde-Belgium’un projeleri, sağlık hizmetlerine erişimi olmayan veya artık olmayan tüm insanlara yöneliktir.

Tek Sağlık yaklaşımıyla göç hakları & sağlık, risk azaltma ve cinsel & üreme hakları ve sağlığı, Ruh Sağlığı & Psikososyal Destek ve son dönemde çevre sağlığı konularında projeler yürütüyoruz.

 

Savunuculuk cilt. daha önce projeler tarafından tanımlanan savunuculuk faaliyetlerinin uygulanmasında misyon programını destekleyecek ve yeni savunuculuk eylemleri ve faaliyetleri üzerine düşünmeye katkıda bulunacaktır.

Ana görevler şunlardır:

 

Misyonun savunuculuk eylem planının uygulanması ve izlenmesi. / Araçların ve yönergelerin oluşturulması ve dağıtılması. / Hedef alan ve temanın tematik ve politik olarak izlenmesi. (Aktörlerin ve muhatapların belirlenmesi/haritalanması. / Anahtar mesajların tutarlılığının geliştirilmesi ve gözden geçirilmesi, argümanların oluşturulması, MdM sunumlarının gözden geçirilmesi için destek. / Faaliyet raporlarının ve politika özetlerinin hazırlanması

 

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Tunus misyonundaki sosyal iklim, yeni üyelerin entegrasyonuna çok elverişlidir. Tunus’ta genel olarak iyi bir atmosfer var ve güvenlik olayı riski çok düşük. Gönüllüler için barınma, MdMBE tarafından sağlanacak ve binaların güvenlik (koruma) yönetimi de sağlanacaktır.

 

MdMBE, gönüllülere iyi barınma koşulları sağlamak için elinden geleni yapacaktır. Gönüllüler, yemeklerini ve diğer masraflarını karşılamak için yerel para birimi cinsinden 345 €’ya eşdeğer aylık harcırah alacaklardır.

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

Gönüllüler, insani yardım eylemleri ve güvenlik, toplumsal cinsiyet, psikososyal destek gibi belirli konularda eğitim yoluyla mesleki bilgilerini geliştirecekler… ve öğrenimlerine devam etmeleri için eğitim kaynakları sağlanacak.

Seçilenler, saha çalışmalarına başlamadan önce Brüksel’deki MdM merkezinde misyon ve pozisyonla ilgili farklı departmanlarla brifing/eğitim ve ayrıca çevre konularında zorunlu çevrimiçi eğitim alacaklar.

 

Eğitim oturumları, hem destekleyici kuruluşların hem de ev sahibi kuruluşların ülkelerinde gerçekleştirilecektir.

 

Başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version