Site icon Erasmusgram

Tunus 5 Günlük Erasmus+ Seminer

Toplam 25 katılımcı yer alacaktır.

15 Mayıs – 19 Mayıs 2023 tarihleri arasında Tunus’ta düzenlenecek olan seminer. Seminer, Tunus’ta katılımcıların katılımıyla ilgili gerçekleri ve iyi uygulamaları keşfetme olanağı sağlar ve deneyimlerin ve araçların paylaşılmasını ve aktarılabilirliğini destekler.

 

Seminer konsepti, İtalyan Ulusal Ajansı tarafından SALTO EuroMed Kaynak Merkezi, Birleşik Krallık Ulusal Ajansı ve GIZ LEAD programı işbirliğiyle TCA 2019 kapsamında Beyrut’ta düzenlenen “Kadınların siyasete ve girişimciliğe katılımı” seminerinin devamı olarak doğdu.

 

Kadınların siyaset ve girişimcilik alanındaki farklı Ülke gerçeklerini keşfettikten ve katılımcı boyutun her iki alan için ne kadar önemli olduğunu deneyimledikten sonra, fikir, kadınların tam katılımı için ana başlangıç noktalarından biri olarak katılımı merkeze koymaktır.

 

Kadınların topluluklarına daha fazla katılımını sağlayabilecek birçok faktörü sıralayabiliriz:

Kadınların toplumdaki rolünün sosyal ve kültürel olarak tanınması

 

Aile Hukuku: Ulusal sistemdeki aile hukuku, haklar, mali destek vb.

Sağlık/Refah: Kadınların işyerinde/toplumdaki aktif varlıklarını dengelemelerine ve ailelerini ve ailenin refahını desteklemelerine olanak tanıyan ulusal sistem.

 

İstihdam/Meşguliyet: çalışma koşulunun sosyal olarak tanınması, toplumdaki statü, kendini idame ettirme, sürdürülebilirlik.

Bu unsurlar, daha iyi bir Cinsiyete Duyarlı Çalışma Ortamı sağlamak için K faktörleridir. Gençlik çalışmasının rolü, aşağıdan yukarıya bir sosyal değişim için koşulların yaratılmasındaki en önemli faktörlerden biridir.

 

Seminer aşağıdaki yönleri inceleyecektir:

Toplumsal cinsiyet nedir ve Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bir Çalışma Ortamı yaratmak ne anlama gelir?: Ne demek istiyoruz ve gençlik çalışmasının rolü ne olabilir?

 

Toplumsal Cinsiyete ve Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Gençlik Çalışması: gençlik çalışmasının genç kadınları sivil hayata katılım ve katılım konusunda desteklemedeki rolü;

Cinsiyet ve Sosyal ve kültürel tanınma (her zaman gençlik boyutuna odaklanın)

Cinsiyet ve Aile Hukuku/Refah (her zaman gençlik boyutuna odaklanın)

Kariyer yolunda cinsiyet ve fırsat eşitliği (her zaman gençlik boyutuna odaklanın)

 

Başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version