Site icon Erasmusgram

TOEFL Nedir? TOEFL Sınavı Hakkında Bilmeniz Gereken Tüm Detaylar

TOEFL nedir?

TOEFL açılımı ise Test of English as a Foreign Language ismiyle bilinen ve ilk kez 1964 senesinde yapılan  Yabancı Dil İngilizce Sınavı, ilk zamanlarda Amerika’da üniversiteye giriş için talep edilen bir test idi.

Günümüzde ise dünya genelinde Kanada, Almanya, Fransa,  Birleşik Krallık, Hollanda, İsveç, Yeni Zelanda, Avustralya gibi ülkelerin arasında olduğu yaklaşık 130 ülkede 9000 üzerinde üniversite ve kurum TOEFL puanı istiyor.

TOEFL sınavı, kağıt tabanlı TOEFL PBT  ve  internet tabanlı TOEFL  sınav olarak yapılıyor.

 

 

TOEFL sınavına kimler girmelidir? 

TOEFL sınavı için genel olarak yurt dışında bir üniversite eğitimi almak isteyen  öğrenciler, vize başvurusunda bulunan öğrenciler, başvurdukları iş için seviyesini kanıtlamak isteyenler ve burslu adaylarla birlikte ingilizcesinin gelişmesini takip etmek isteyen kişiler girer.

​Neden TOEFL sınavına girmelisiniz?

Günümüzde, 130’dan daha fazla ülkede bulunan eğitim ve devlet kuruluşları, belirli pozisyonlar ya da kurslara başvuru yapıyorsanız eğer değerlendirme yapılırken TOEFL puanınız dikkate alınır.

Kurum kabul şartı sunarken; kurs için gerekenlerden ziyade devamın sağlanması için en az seviyede TOEL puanı talep edebilir. Bu puan aralığı 61-100 aralığında değişkenlik gösterebilir.

TOEFL sınavı puanı kaç yıl geçerlidir?

TOEFL sınavına girdiğinizde aldığınız puan 2 sene boyunca geçerlidir. 2 sene sonra ise geçerliliğini kaybeder. Bu sebepten dolayı  yurt dışında eğitim için başvurunuzu yapıyorsanız sınava tekrardan girmeniz gerekebilir.

TOEFL test türleri nelerdir? 

TOEFL test türleri 2 gruba ayrılmaktadır. Bu sınav türleri arasındaki fark ise, kağıt tabanlı test yapısıyla ve yazılı ifadelerin olduğu bölümün sözlü olmasıdır.

1. İnternet tabanlı test (TOEFL iBT)

 

 

2. Kağıt tabanlı test (TOEFL PBT)

TOEFL sınavına nerede girebilirim?

Yıl içerisinde dünya genelinde gireceğiniz çok fazla test bulunmaktadır. 165 ülkede bulunan 4.500 TOEFL sınav merkezi bulunmaktadır, kısacası kolay bir şekilde ulaşabileceğiniz merkez vardır.

Size en yakın bulunan sınav merkezini, sınav merkezlerinin yerlerini ve sınavı hangi formatta yapılacağına dair bilgiye resmi TOEFL web sitesi üzerinden erişebilirsiniz

Gitmek istediğiniz üniversite ya da kuruluşun kabul şartlarını inceleyerek TOEFL sonucunun istenip istenmediğini kontrol ediniz. TOEFL sonucu isteniyorsa eğer test için test merkezi bulmanızdır. TOEFL sonucunuzu alırsanız bunun 2 sene geçerli olduğunu unutmayınız.

TOEFL sınavının puanlaması nasıl yapılır?

TOEFL sınavında her bölümde adaylar 30 üzerinden puanlama yapılır. 4 bireysel puana ek olarak 120 puan alacaksınız.

TOEFL IBT sınav puanlaması ise Reading, Listening, Writing ve Speaking bölümlerinden alacağınız puanlarınız toplanarak hesaplanması yapılır.  Bu 4 bölüm 1-30 puan  aralığında hesaplanması yapılır. Her bölümden alacağınız en fazla puan 30’dur. En fazla alacağınız TOEFL IBT puanı 120’dir.

 

 

TOEFL sınavı ne zaman?

TOEFL testi sınavına girmek istiyorsanız sınav bütün sene süresince yapılmaktadır.  TOEFL sınavına yapılacak başvurular ise TOEFL web sitesi üzerinden yapılacaktır.

TOEFL sınavı sene içerisinde 50’den fazla defa yapılırken  12 gün ara verilerek sınava dilediğiniz zaman girebilirsiniz.  TOEFL testine başvurmak için link üzerinden hesap oluşturup online TOEFL kaydınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Kayıt yapmak için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version