Site icon Erasmusgram

Tekfen Vakfı Burs Başvuru Duyurusu

Tekfen Vakfı, 2020 – 2021 eğitim döneminde  maddi destek ihtiyacı olan 550 başarılı öğrenci için burs verecek.

Başvurmak için temel şartı, adayların ailesinde en fazla kazanan kişi aylık brüt geliri maaşı ve ikramiyeler dahili (fazla mesai ve prim hariç) 5.370 Türk Lirası ve aşağısında olmasını belgelemesi gerekiyor.

Tekfen Vakfı tarafından bursu  alacak öğrenci, okulu tarafından, resmi (bursiyerin KYK tarafından geri ödemeli kredisinden yararlanabilir, bursundan yararlanamazlar), özel kurumlar, kuruluş veya STKdan burs alamaz.

Tekfen Vakfı iki farklı kategori içinde burs verecek:

1) Kamuya Açık Burs Fonu / Grup Dışı Burslar

Kamuya Açık Burs Fonu, Türkiye’de en parlak ama aynı zamanda maddi destek ihtiyacı olan öğrenciler için destek sağlamaya yöneliktir. Bu fon bursları için, Türkiye’de öğrenimini gören, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve Burs Tahsis Kriterleri (sitede bulunmaktadır ) yerine getiren 4 ile 6 yıllık üniversite (lisans) öğrenciyseniz başvurabilirsiniz. Bu fon bursiyerleri  için seçim yöntemi gayet basittir: en iyi olan kazansın!

2) Velisi Tekfen’de  Çalışan Öğrenciler için Burs Fonu

Tekfen Vakfı’nda , 18000’den fazla çalışanı olan geniş Tekfen ailesinde çocukların eğitimleri için destekte olması için oluşturulan burs fonudur.

Bu fon için bursiyerleri belirlemek için yöntem, öğrencilerin akademik başarısı ile doğru, velisinin gelir seviyesiyle ters orantılı şekilde  çalışan bir formülü vardır.

Diğer bir ifade ile , daha başarılı olan ve daha düşük gelir seviyesinde olan adayların burs değerlendirmesindeki süreçte diğer adayların önüne geçecektir. Bu fon burslarında , Türkiye içerisinde öğrenimini gören, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve Burs Tahsis Kriterlerini (sitede bulabilirsiniz) yerine getiren lise, meslek yüksek okulu ve üniversite öğrencisi başvurabilir.

Daha detaylı bilgi ve Başvuru yapmak için tıklayınız

Exit mobile version