Site icon Erasmusgram

Tek Başına Seyahat Eden Kadınlar için Tavsiyeler

Yalnızlık, yalnız seyahat etmek birçoğumuzun tercih ettiği ve seyahatinizi daha keyifli daha stressiz geçirmek için tercih ettiğiniz bir durum. Yalnız yolculuk yapıyorsanız, kendinizi daha iyi tanıyabilir, kendinizle zaman geçirmek için seyahat etmek güzel olabilir. Yalnız seyahat etmek size özgüven kazandırır.
Birçok özelliğinizin geliştiğinizi fark edersiniz.

Not: Aşağıda bulunan maddeler sadece kadınlara özgü değil, erkekler içinde geçerlidir. Cinsiyetçi bir yaklaşım yoktur. Seyahatinizin daha kaliteli ve sorunsuz geçmesi tek temennimizdir. Sevgiler

Pasaportunuzun geçerlilik tarihini ,  vizenizi kontrol edin

Seyahat etmeden önce gideceğiniz ülkenin vize isteyip istemediğini, istiyorsa detaylarını incelemeyi ihmal etmeyin. Vize istemeyen ülkeye seyahat ediyorsanız bile bazı şartlar olabilir, araştırın. Dönüş bileti istenebilir veya başka şartlar da olabilir.

Pasaportunuz ve varsa vizenizin kopyasını yedeklemeyi unutmayın.

Pasaport ve vizenizin bir kopyası muhakkak yanınızda ve mail adresinizde bulunsun. Pasaportunuzu kaybetmeniz ihtimaline karşı işleminiz daha rahat bir sürece girecektir.

Gittiğiniz ülke dilinden biraz kelime öğrenmeye üşenmeyin

Gittiğiniz ülkenin ana dili uluslararası konuşulan bir dil olmayabilir ve seyahat etttiğiniz her ülkenin dilini bilmek zorunda değilsiniz fakat basit seviyede iletişim kuracak kadar öğreneceğiniz kelimeler ( Merhaba, nasılsınız, lütfen, iyi günler ) sizi hem yerel halka karşı güzel bir karşılama sağlatacak hem sempatik gösterecektir.

Merhaba demek zor değil

Yalnız seyahat ediyor olsanız bile, sohbet edeceğiniz kişiler olması güzeldir. Aynı rotada sizinle seyahat edecek kişilerle güzel anılar biriktirmek keyifli olacaktır. Müzede, etkinliklerde yalnızca merhaba diyerek diğer kişilerle tanışarak, bazı yerleri beraber gezebilirsiniz.

Gideceğiniz yeri detaylı bir şekilde araştırın

Seyahat etmeyi seviyorsanız bunun planlamasını yapmak da çok keyifli olacaktır. Çoğu kişi için bu süreç biraz çetrefilli geçse de bazı kişiler için ise keyifli ve gideceğiniz rotaları belirlemek, destinasyonlar hakkında bilgiler edinmek, notlar almak, opsiyonları belirlemek en güzel aşamadır araştırmak.

Seyahat edecekseniz gideceğiniz yer için detaylı araştırma yapmanızı tavsiye ederiz. Gideceğiniz şehrin kültürünü, şehrin yapısını, sokaklarından insanlarının turistlere olan yaklaşımına kadar kapsamlı araştırma yapmak önemlidir. Gideceğiniz şehrin suç oranı veya Afrika’ya gidecekseniz olmanız gereken zorunlu aşılar olup olmadığı önemlidir. Kapıda vize veren ülkeler var ve ücretli olabiliyor. Planlamalarınız için bu hususlar sizin için önemli.

Seyahat edeceğiniz ülkeye varış saatinizi, konaklamanızı nerede yapacağınızı ve birçok planınızı kalem kalem yazmanızı tavsiye ederiz.

Hostellerde konaklamayı tercih edin

Yabancı kişilerle birlikte aynı oda paylaşma fikri hoş gelmeyebilir. Tek kişilik odada da konaklayabilirsiniz fakat ortak alan kullanacağınız zaman diğer gezginler ile tanışabilir, rotanızda size yardımcı olabilir veya güzel anılar biriktirmenize katkı sağlayabilir.

insanlar ile aynı odayı paylaşmak, hızlı bir kaynaşma sürecini beraberinde getirse de herkes tercih etmeyebilir. Tek kişilik odada kalacak bile olsanız hosteli tercih edin. Hostellerin ortak alanlarında size benzeyen bir çok gezgin ile tanışacaksınız. Birbirine selam bile vermeyen insanlarla dolu bir otel yerine, hostel de kalmak sizi sosyalleştirecek ve yalnızlıktan uzaklaştıracaktır.

Kaybetmekten korktuğunuz eşyalarınızı seyahatiniz esnasında yanınızda bulundurmayın

Seyahat ederken gece gündüz sürekli yolda olabiliyorsunuz, konaklamayı gece otobüste geçirerek halletmeyi düşünüyor olabilirsiniz. Spontane geziyorsanız rotasız seyahat ediyorsunuzdur. Fakat her şey bu kadar  heyecanlı giderken bir anda yazınız kışa dönüşebilir. Ansızın bir yerde düşürebilir veya çalınabilir. Bu eşyanızın sizi çok üzecek bir hediye, anı içermesi üzüntünüzü daha da katlayabilir. Bu yüzden bu eşyalarınızı yanınızda bulundurmayın. Pasaportunuzu kaybederseniz hiç bilmediğiniz bir ülkede dilini bilmediğiniz bir ülkenin polisiyle anlaşma açısından cebelleşebilirsiniz. Bu yüzden kaybetme durumunda sizi sıkıntıya sokacak eşyaları belgeleri parayı yanınızda bulundurmayın.

Kesici delici alet taşımayın

Birçok kadın kendi güvenliğini sağlamak için yanında kesici alet bulunduruyor. Bu kesici aletleri daha önce kullanmadıysanız size acil şartlarda zarar verebilmektedir. Seyahat ettiğiniz ülkede kanunen yanınızda taşımak yasak da olabilir. Dikkat edin.

Paranızın tamamınızı üzerinizde bulundurmayın. Kart kullanmayı tercih edin.

Seyahat ederken gittiğiniz yerde, bütün nakitinizi yanınızda taşımak ve sadece bir yerde bulundurmak sizin için risk oluşturacaktır. Size yetecek kadarınızı yanınıza alabilirsiniz kalan kısmını ise otelinizdeki kilitli dolapta muhafaza edebilirsiniz. Kart kullanmak en ideal yöntemdir.

Çağımızın elektronikleşmesi ve yurt dışında dövizinizi bozdurmak için elektronik bankacılık artık çok daha tercih edilen bir sistem. Ödemelerinizi bu şekilde gerçekleştirebilir ve yanınızda çok fazla nakit taşımamanız için güzel bir alternatif sunuyor.

Kıyafet ve ayakkabı seçerken rahat edebileceğiniz tercih edin

Seyahat ederken sizin en yakın arkadaşınız kıyafetleriniz, ayakkabınız olacak. Bu yüzden seyahatinizde uzun yollar yürüyebilir, yokuşlardan çıkabilirsiniz. Seçeceğiniz kıyafetleriniz rahat kıyafetler ve spor ayakkabısından yana olmalıdır.

İnstagrama atacağınız fotoğraflarda daha güzel çıkmak için tercih edeceğiniz kıyafetler size gün içerisinde zorluklar çıkarabilir ve kıyafetinizi sürekli değiştirecek yer bulamayabilirsiniz. Size rahatlık vermesi seyahatinizin de güzel geçmesini sağlayacaktır.

Seyahatiniz yaz mevsiminde  ise alt; rahat ve pamuklu olmasını, üst ise terletmeyen t-shirt , gece vakitlerinin biraz esmesini göz önünde bulundurursak sweatshirt güzel seçim olacaktır.

Yaz sıcağından ve güneş ışıklarından korunmak için ise şapka ve gözlüğünüz olmazsa olmazlardan.

Alışveriş yapmayı düşünüyorsanız katlanabilir bez çanta tercih edebilirsiniz.

Kış mevsiminde seyahatinizi gerçekleştiriyorsanız, valizinizi çok kabartmayan sizi sıcak tutacak kıyafetler tercih edebilirsiniz.

Sosyal medya hesaplarınızı kullanın

Sosyal medya hesaplarınızda paylaşımlarınız sizin nerede olduğunuz veya en son nerede bulunduğunuz açısından önemlidir. Yer bildirimi yaparken konaklama yaptığınız yeri sadece ailenizle paylaşabilirsiniz. Sosyal medyada  belirtmeyin. Yabancı birisinin takip etmesi  size sıkıntı yaşatabilir.

Seyahat Edeceğiniz Destinasyonun Kültürüne Adapte olun

Avrupa’daki kişilerin  casual giyindiği bilhassa Fransa , Estonya gibi ülkelerde yaşayanların basic t-shirt ve siyah pantolon ve spor ayakkabı ile gözlemleyeceksiniz.

Seyahatinizin rotası Orta doğu, Afrika gibi yerler ise kıyafetlerinizin sizi varlıklı, zengin gibi göstermemesine dikkat edin. Ederinden fazla tutarda sizi  kazıklamaya çalışan taksiciler, tur veya işletme sahipleri olabilir.

Cebinizdeki parayı ulu orta yerde çıkartıp sayarsanız çevrenizde paranıza göz dikenlerin gazabına uğrayabilirsiniz.

Alkol tüketiyorsanız dikkat edin

Alkol tüketiyorsanız gittiğiniz ülkenin lokal içkisini denemek isteyebilirsiniz fakat ilk defa denediğiniz içki sizde negatif etki yapabilme ihtimalini göz ardı etmeyin. Çok güzel tadı olan içkileri denemek isteyebilirsiniz fakat denerken yavaşça ve sakin içmeye dikkat edin. Kontrolünüzü kaybetmeden, tadımlık deneyerek sizdeki etkiyi kontrol altına alabilirsiniz.

Her ülkenin aşina olduğu ve sıklıkla içtiği içkilerine midemiz aynı reaksiyonu vermeyebilir.

Yeni Tanıştığınız Kişilere Hemen Güvenmeyin

Seyahat ederken hayatınızda yeri olacak, unut(a)mayacağınız, arkadaşlık ilişkinizin uzun yıllar sürebileceği kişilerle tanışabilirsiniz. Aksi durumda olabilir size güven verdiğini düşündüğünüz kişiler yazınızı kışa çevirebilir. Bu yüzden tedbiri elden bırakmayıp dikkat etmenizde fayda var. Tanıştığınız kişinin sizden istediği şeylerin dozunun artmamasına dikkat edin. Hislerinize güvenin, kafanıza yatmayan bir yere gitmeyin. Yukarıdaki örnekte verdiğimiz gibi alkol miktarına dikkat edin. Güvenliğinizi öncelik yapın.

Yolculuğunuzun keyfini çıkartın. Seyahatler, an’ı yaşamayı deneyimlediğiniz nadir zamanlardır.

Exit mobile version