Site icon Erasmusgram

Slovenya’da Ne Yenir?

1)Nobel Burek

Gece atıştırmaları için 7/24 açık olan Balkan börekçisi çok iyi bir seçenek. Bu restoranda 3 Euro’ya lezzetli bir börek veya 4 Euro’ya doyurucu bir pizza yiyebilirsiniz. Ayrıca çalışanlar biraz Türkçe biliyorlar ve gayet samimi insanlar.Boni kart maalesef burada geçerli değil. 

2) Šeherezada

Listemizin ikinci sırasında bir Türk restoranı olan Şehrazat var. Bu restorantta Boni kartınızı kullanarak 1.5 euro ile döner + çorba + elma + vişne suyu menüsünü alabilirsiniz. Gayet doyurucu ve lezzetli. Ayrıca falafel de denemenizi tavsiye ederim. Çalışanların çoğu Türk ve samimi insanlar.

3)McDonald’s

Listemizin üçüncü sırasında bir dünya klasiği olan McDonald’s var fakat Sloven hükümetinin değişim öğrencilerine sunduğu boni kart imkanı ile bu McDonald’s da fiyatlar diğer Avrupa ülkelerinden çok farklı. 2 Euro ile Bigmac + pommes + tatlı + su menüsünü alabilirsiniz.

4) Forum

 Boninizi kullanarak çeşitli yemekler yiyebileceğiniz, şehir merkezinde yer alan bir mekandır. Ayrıca alkollü ve alkolsuz içecekler de mevcuttur. Şehir merkezinde olması ve fiyatların da uygun seviyede olmasından dolayı akla ilk gelebilecek mekanlardan biridir. Burger, makarnalar ve  vejetaryen menüler ile bir kaç çeşit daha yemek mevcuttur . Fiyatlar boni ile birlikte 3-4 Euro civarı değişmektedir.

5) Que pasa

Otobüs istasyonunun önünde boni ile 3.5 Euro’ya Meksika yemekleri yiyebileceğiniz mekan. İçeride burrito, fajita, chimicanga gibi dürüm arası et ve tavuk bulabilirsiniz. Açıkçası menüler arasında pek tat farkı yok, hepsi birbirinin aynı gibi ama yine de ucuz bir miktar karşılığında bu yemeklere şans verebilirsiniz. Çorbası, salatası, meyve ve soslarıyla seçeceğiniz menü oldukça doyurucu olacaktır. 

6)Pizzeria šestinka

Meydana yakın bir lokasyonda bulunan bu pizzacıda boni ile bedava olarak bir büyük bir küçük dilim pizza bulabilmeniz mümkün. Doyurucu olmasa da bedavaya böyle bir şeyi bulabilmek oldukça makul. Yanında salata ve meyvesiyle de atıştırmalık için güzel bir yer.

7) Subway 

Boni kullanarak 2 Euroya açık büfeden kendi menünüzü oluşturuyorsunuz. Tüm menüyü nasıl isterseniz öyle yapabilirsiniz. Bu sandviçlere ek olarak elma ve istediğiniz bir kurabiye de yanında veriliyor.  

8) Interspar  

Boni kullanarak 3,50 Euroya çorba ana yemek meyve salata yiyebilirsiniz. Bunun yanında su ve ekmek de fiyata dahil. Kendi salatanızı açık büfeden alabilirsiniz. Açık büfedeki yemekler sınırlı olsa da oldukça doyurucu. Ayrıca eğer yemekleriniz bitmediyse ve dökmek istemiyorsanız her yemek için farklı kapları da satın alarak yemeğinizi yanınızda götürebilirsiniz.

9) Villa Domus Koper

 Boni ile bir çok menüyü 3 euroya yiyebiliyorsunuz. Balıktan tavuğa bir çok seçenek mevcut. Bu restoranda salata ve çorba için para alınmıyor. Her yemekte mutlaka servis ediliyor. Porsiyonlar oldukça doyurucu.

10) Hotspot

Ljubljana üniversitesinin bezigrad kampüsü içinde yer alan ve öğrencilere hizmet sunan sevimli bir mekan. Çoğu mekanda olduğu gibi burada da boni ile yemek yiyebiliyorsunuz ve yemekleri oldukça lezzetli. Fiyatlar boni ile birlikte 3.5 eurodur. Alkollü içecekler de mevcuttur.

11) Pizzeria Foculus 

Restoranda herkes çok güler yüzlü ve hoş bir ortam vardı. Boni menüsü size sunuluyor istediğimiz pizzayı seçiyorsunuz(büyük bot pizza ) çorba,su ve meyve ile sadece 3,80 Euro ödedim.

 

İçerik Sahibi: Mert Tekin

Umarım bu yazı sizin için yararlı olmuştur. Yazının hazırlanmasında yardımlarını esirgemeyen arkadaşlarım İlayda, Fatih ve Ulaş’a çok teşekkür ederim. Slovenyada erasmusla  ilgili daha fazla içerik görmek istiyorsanız Mert’in kanalına abone olmayı unutmayın. Birlikte çok eğleneceksiniz ☺☺

Mert’in Youtube kanalına erişmek için tıklayınız

instagram.com/mrtekkn

Exit mobile version