Site icon Erasmusgram

Slovenya Yaz Dönemi 5 Haftalık Gönüllülük Projesi

ANA FAALİYETLER – Permakültür çiftçiliği, Sürdürülebilir yaşam tarzı, Doğal yapı ve bakım, Sürdürülebilirliği Teşvik, Kendin Yap projeleri, Yerel toplumla işbirliği.

 

GÖNÜLLÜLÜK EKİBİ: 12 katılımcı yer alacaktır.

KİM, NEREDE:

Kmetija Veles, mevsiminde gönüllülerle birlikte kalıcı olarak çiftlikte yaşayan bir ailenin oluşturduğu, Slovenya’daki bir permakültür çiftliğidir.

DAHA GENİŞ HEDEFLER:

Gençlere kırsal topluluklarda, girişimlerde ve aile çiftliklerinde sürdürülebilir yaşamı deneyimleme olanağını açmak. Permakültür çiftçiliğine dahil olmanın yanı sıra, kuruluşun etkinliklerinde koordinasyon ve hizmet, sosyal permakültür, çocuk bakımı, eko-inşa ve bakım, yerel halkın ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı olma, sürdürülebilirliği teşvik etme (fotoğraf çekme, video çekme, birlikte çalışma) sosyal medya…), bölgedeki yerel entegrasyon faaliyetleri… ve bazı yeni fikirlere de açığız!

 

ESC TAKIMI GÖNÜLLÜLERİNE YÖNELİK FAALİYETLERİN AÇIKLAMASI:

 

Günlük çiftlik akışı Bu ESC faaliyeti, sürdürülebilir inisiyatif çiftliğinde gerçekleşecek, bu nedenle gönüllüler, kırsal yaşamda düşük çevresel ayak izine ilişkin iyi uygulama örnekleriyle etkileşime girecek.

Program çeşitli etkinlikleri içerecektir; çalışırken sürdürülebilir uygulamaların farklı alanlarından (çoğunlukla permakültürel çiftçilik, doğal inşaat, topluluk yaşamı, sosyal permakültür, sosyal girişimcilik, enerji kaynakları, sitedeki su döngüsü, doğal kozmetikler).

Ek aktiviteler

Gönüllüler, çiftliğin ihtiyacına, ilgi ve motivasyonlarına göre dernek bünyesinde gerçekleştirilecek çeşitli etkinlik ve projelerde/çalıştaylarda çalışacak ve hizmet vereceklerdir.

Her zaman dahil olan herkesi destekleyen dengeyi bulmaya çalışıyoruz: çiftlik, gönüllüler, aile, yerel çevre.

Ayrıca gönüllülerin diğer gönüllüler için atölye çalışmaları yürütebileceği açık alan düzenlenecektir.

 

Ayrıca dernek, çeşitli sürdürülebilir ve/veya yerel kuruluşlarla işbirliği yapmaktadır. Bu nedenle, gönüllüler, yerel topluluk ve diğer kuruluşların ihtiyaçlarına göre dahil edilme olanağına sahip olacaktır.

 

ESC ekiplerinin faaliyetinin SÜRESİ:

5 hafta; 13.6.2023 – 18.7. 2023;

varış günü 12.6.2023; ayrılış günü 19.7.2023

 

Proje hakkında daha detaylı bilgi için tıklayınız

Başvuru formuna erişmek için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version