Site icon Erasmusgram

Slovenya , Šentjanž : 5 Hafta Gönüllülük Projesi

Bu ESC etkinliği, sürdürülebilir bir girişim çiftliğinde gerçekleşecek ve gönüllüler, kırsal yaşamdaki çevresel etkileri azaltma konusunda iyi uygulama örnekleriyle etkileşimde bulunacaklar.

 

Program, çoğunlukla permakültürel tarım, doğal inşaat, topluluk yaşamı, sosyal permakültür, sosyal girişimcilik, enerji kaynakları, arazide su döngüsü ve doğal kozmetik gibi sürdürülebilir uygulamaların farklı alanlarına odaklanarak pratik deneyimler sunacak.

 

Çalışma saatleri, günlük 7 saat olup, program dahilinde yemek pişirme ve temizlik de dahil olmak üzere faaliyetlerle geçecek. Sabah 08.00’de başlayacak ve 16.00’ya kadar çalışılacak (1 saatlik ara).

 

Öğle yemeği birlikte yenilecek ve sonrasında dinlenme, sosyalleşme, yürüyüş gibi serbest zaman aktiviteleri yapılacak. Etkinliğin amacı, çiftlikte ve günlük köy yaşamında birlikte yaşamak ve aynı zamanda kendimize ve diğerlerine iyi bakmak, yeni bağlantılar kurmak ve gönüllü olarak mekanla ilgilenirken birbirimizden öğrenmek.

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Yemekler vejetaryen olacak ve birlikte pişirilecek. Mümkün olduğunca yerel ve/veya ekolojik gıdalar tercih edilecek.

 

Konaklama, basit ancak keyifli ortak çadırlarda sağlanacak. Uyku tulumu getirmek isteyenler için bu imkan sunulacak ancak zorunlu değil. Daha fazla mahremiyet isteyenler kendi çadırlarını getirebileceklerdir. Mat ve ekstra battaniye temin edilecektir.

 

Kuru, kompost tuvaletler ve güneşli duşlar kullanılacaktır. Tüm olanaklar açık havada sunulacaktır. Yemek, konaklama ve seyahat masrafları (kapsanan seyahat masraflarının oranı mesafeye bağlı olarak değişiklik gösterecektir) karşılanacaktır.

 

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

NEREDE: Permakültür Çiftliği, Veles, SLOVENYA

NE ZAMAN: 5 hafta; 15.5.2024 – 19.6. 2024; varış günü 14.5.2024; ayrılış günü 20.6.2024

 

ANA FAALİYETLER: Permakültür çiftçiliği, Sürdürülebilir yaşam tarzı, Doğal yapı ve bakım, Sürdürülebilirliği teşvik etmek, Kendin Yap projeleri, Yerel toplulukla işbirliği.

 

Değerlendirilmek için başvuruda bulunmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanmanız gerekmektedir! Kısa veya uzun süreli olarak ESC’ye katılmış olsanız bile, bu fırsatın bir parçası olmaya hak kazanırsınız ve memnuniyetle karşılanırsınız.

Aranan Kriterler:

Sürdürülebilirliğe ilgi duyan ve 15 kişilik bir grupla işbirliği yapmaya istekli gençler (18-30 yaş arası)

Basit yaşam tarzını çiftlikte deneyimlemek isteyenler (toplum taşıma yok)

Doğada ve doğayla birlikte yaşamaya ve çalışmaya istekli

 

NOT: Formda son başvuru tarihi 2 Mart. Fakat portalda 5 Mart son başvuru tarihi olarak gözüküyor. Başvuru için form açıktır. Başvuru için tıklayınız

 

ÖNEMLİ: Whatsapp ve Telegram kanallarımıza katılarak fırsatlardan anından haberdar olmak için ister misiniz?

Erasmusgram WhatsApp Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız

 

Erasmusgram Telegram Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız
Exit mobile version