Site icon Erasmusgram

Slovenya , Kranjska Gora – 4 Günlük Erasmus+ Sempozyum

Program kapsamında seyahat masrafları, konaklama, yemek ve vize masrafları karşılanacaktır.

Slovenya’nın Kranjska Gora şehrinde gerçekleşecektir.

Avrupa gençlik çalışması alanındaki meslektaşlarla gençlik çalışmasındaki eğilimler ve yenilikleri, bunun nasıl uygulanacağını ve destekleneceğini ve gençlik çalışmasının geleceğin zorluklarına nasıl hazırlanacağını yansıtmak ve tartışmak ister misiniz?

Avrupa Gençlik Çalışmaları Akademisi (EAYW) nedir?

EAYW, Erasmus+ programı Ulusal Ajansları, gençlik alanı ve Avrupa Dayanışma Birlikleri [1] ve SALTO-GENÇ Kaynak Merkezlerinin bir girişimidir.

EAYW, gençlik çalışması ve gençlik çalışması politikasında yeniliği desteklemeyi, kaliteli gençlik çalışmasının gelişimini teşvik etmeyi ve gençlik çalışması ve gençlik çalışması politikası konusunda ortak bir zemin yaratılmasına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

Gençlik alanında ve bununla ilgili yenilik ve güncel Avrupa konuları, trendler ve gelişmeler hakkında yansıtma, değişim ve bilgi toplama için düzenli bir platform sunar.

EAYW, özellikle, bir alan olarak, gençlik çalışmasında inovasyonun neden, ne zaman ve nasıl gerçekleştiğinin ve yenilikçi yaklaşımların ve uygulamaların Avrupa genelinde gençlerin karşılaştığı güncel gelişmelere ve zorluklara yanıt vermede hangi koşullar altında başarılı olduğunun öğrenilmesini sağlamak istiyor.

Bu bağlamda, EAYW, Avrupa’daki gençlik çalışmasındaki farklı paydaşları “zaten var olan iyi yapıların ve uygulamaların sürdürülmesine, ihtiyaç ortaya çıktığında onların gelişimi ve düşüncemizde, organizasyonumuzda ve uygulamalarımızda yenilik için alan”. Özellikle “pandemi sonrası bir Avrupa’da, gençlik çalışması, halihazırda bilinen yolların ötesine geçmeli ve yenilik peşinde koşmalıdır”

EAYW çerçevesinde üstlenilen bu sorularla ilgili çalışmaların ve yansımaların ve iyi uygulamaların, görüşlerin ve tartışmaların sonuçları, Avrupa’da gençlik çalışmasının geliştirilmesi için siyasi çerçevelerin yanı sıra gençlik çalışmasının daha da geliştirilmesini desteklemeli ve böylece Avrupa Gençlik Çalışması Gündeminin Bonn süreci aracılığıyla uygulanması.

EAYW’nin 2. hakkında

2. EAYW etkinliği, Mayıs 2019’da Slovenya’nın Kranjska Gora kentinde düzenlenen ve farklı düzeylerde gençlik çalışmalarını destekleyen kurumlar da dahil olmak üzere gençlik çalışması uygulama, araştırma ve politikasından yaklaşık 170 profesyoneli bir araya getiren başarılı 1. pilot baskıyı takip ediyor.

Bir teklif çağrısının ardından, katılımcılar tarafından belirlenen güncel eğilimler ve gelişmelerle bağlantılı olarak gençlik çalışmalarıyla ilgili ve bunlarla ilgili 36 yenilikçi uygulama sunuldu ve tartışıldı.

ilk EAYW etkinliğinin deneyimlerine dayanmaktadır, ancak aynı zamanda zorluklara ve değişen koşullara bir yanıt olarak gençlik çalışmasında yeniliği tetikleyebilecek, sürdürebilecek ve destekleyebilecek mekanizmalar hakkında öğrenmeye daha güçlü bir vurgu yaparak bir adım daha ileri gitmeyi amaçlamaktadır.

Bugün Avrupa’da toplumların ve gençlerin karşılaştığı gerçekler var. Ayrıca, EAYW tarafından üstlenilen Gençlik Çalışmalarında İnovasyon üzerine yakın zamanda yapılan Çalışmanın sonuçlarını ve Kasım 2021 ile Nisan 2022 arasında gerçekleştirilen “Yıkılma ve değişim zamanlarında öğrenme” konulu bir dizi web seminerini de dikkate alır.

Hedefler

2. EAYW etkinliği, akran öğrenimi ve değişimi ve ağ oluşturma yoluyla bilgi oluşturma için bir alan sunacak

EĞİLİMLER: Yeni, yenilikçi ve yaratıcı yaklaşımlar ve gelişmeler için çağrıda bulunan ve bunlara öncülük eden gençlik çalışmalarıyla ilgili ve bunlarla ilgili temel zorlukların ve eğilimlerin neler olduğunu ortaklaşa araştırmak;

YANITLAR: Bu zorluklara ve eğilimlere yanıt olarak geliştirilen yenilikçi uygulamaları, yaklaşımları ve stratejileri sergilemek ve yaygınlaştırmak;

İNOVASYON: Gençlik çalışmasında yeniliğin nasıl geliştiği ve gençlerin, gençlik çalışanlarının, gençlerle çalışan kuruluşların ve diğer ilgili paydaşların yenilikçi ve etkili yaklaşımları, uygulamaları veya stratejileri harekete geçirmek ve sürdürmek için hangi koşullara ihtiyaç duyduğu hakkında daha fazla bilgi edinmek ve

GELECEK DESTEK: Etkinlik sırasında bilgi birikimi oluşturmaya yardımcı olacak ve gençlik çalışmasında inovasyonla ilgili daha fazla gelişmeyi destekleyecek olan yansımaların ve tartışmaların sonuçlarını üretmek.

EAYW, yaklaşımında kapsayıcı ve katılımcı olmayı ve gençlik çalışmasında farklı seviyeleri, ortamları ve paydaşları temsil eden katkılara ses vermeyi amaçlamaktadır. Ayrıca, gençlik çalışması uygulamalarını, araştırmalarını ve politikalarını içeren sektörler arası ve çok perspektifli yaklaşımları teşvik eder.

Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayınız

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version