Site icon Erasmusgram

Slovenya Kısa Dönem Gönüllülük Projesi

Gönüllüler ihtiyaç sahibi insanlara yardım edecek, yerel toplulukları ve STK’ları, çiftçileri destekleyecek, çocuk ve yaşlı evleriyle çalışacak ve çok daha fazlasını yapacak.

 

Yardım etmek, birçok yeni beceri kazanmak ve Avrupa’nın her yerinden gelen bir grup gönüllüde çalışmak istiyorsanız gönüllü merkezimiz harika bir yerdir.

Proje, 2021 yılında Salto Ödülleri tarafından Avrupa’nın en iyi beş gönüllü projesinden biri olarak aday gösterildi.

 

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Gönüllüler Kastelec köyündeki gönüllü merkezinde kalacaklar. 16 gönüllünün konaklayabileceği ortak odalarımız (2 gönüllü için 2 oda ve 6 gönüllü için 2 oda), 2 ortak tuvalet ve duş, büyük mutfak, oturma odası, dinlenme odası ve güzel çevremiz var.

 

Evin hemen arkasında basketbol sahası, küçük fitness alanı, trambolin ve gevşek çizgimiz var. Gönüllüler birlikte 3 vejetaryen yemek pişiriyor.

Proje seyahat masraflarını, konaklamayı, yemeği, sigortayı ve günlük 5 avro harçlığı kapsıyor. Kıyı kenti Koper arabayla 10 dakika uzaklıktadır.

 

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

 

Park Istra’da çalışma koordinatörü ve kişisel mentorunuzun tam desteğini alacaksınız. Boş zamanlarınızda birbirimizle bilgimizi paylaşıyoruz, sosyal oyunlar oynuyoruz, gevşek halatta yürüyoruz, yüzmeye gidiyoruz, kaya tırmanışı yapıyoruz (yakınlarda harika tırmanma alanları var), voleybol, basketbol oynuyoruz, kitap okuyoruz, film izliyoruz, konuşuyoruz ve güzel Slovenya’yı keşfediyoruz.

 

Çevremiz Istria yürüyüş, bisiklet ve tırmanma egzersizleri yapmak için güzel bir bölgedir. Istria, mutfak deneyimleri için Avrupa’nın en iyi yerlerinden biridir.

 

KATILIMCI PROFİLİ

 

Park Istra, sürdürülebilirlik, çevre koruma, hayırseverlik ve eğitimle ilgili çeşitli konularla ilgilenen gönüllüleri ağırlıyor.

 

Yaptığımız işin çoğunun fiziksel olduğunu unutmayın (kolay yenileme çalışmaları, çiftçilik, yürüyüş yollarının bakımı…) bu nedenle ellerinizi kirletmeye hazır olun.

 

Gönüllülerde aradığımız temel özellik başkalarına yardım etme motivasyonunun yüksek olmasıdır. Daha az fırsata sahip gönüllülerin avantajı vardır.

 

“Solidarity in Primorska” projesi kapsamında Park Istra, 61 gün boyunca 4 gönüllüyü ağırlayacak.

 

Detaylar ve başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version