Site icon Erasmusgram

Slovenya , Gračišče : Kısa Dönem Gönüllülük Projesi

FAALİYET TANIMI

Sunny Hill, 50’li yaşlarının ortasındaki bir çift tarafından yönetilen, gönüllülerin ve orada kalıcı olarak yaşamasalar da düzenli olarak daha uzun süre orada yaşayan bir grup bireyin yardımıyla yönetilen sürdürülebilir bir çiftlik evidir.

 

Doğa, topluluk oluşturma ve sürdürülebilir yaşam tarzlarıyla bağlantılı hafta sonu ve hafta boyu süren atölye çalışmaları ve deneyimsel etkinlikler için bir mekandır.

 

FAALİYETLERİN/İŞLERİN AÇIKLAMASI

 

Gönüllü organik bahçede çalışacak, keçilerimiz ve süt ürünlerimizle mülkün çevresi ve ev işleriyle ilgilenecek, .

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Su tasarrufu için kuru tuvaletler kullanıyoruz ve suyu geri dönüştürdüğümüz için yalnızca çevre dostu kozmetik ve temizlik ürünleri kullanıyoruz ve bunu bahçelerimiz için kullanacağız.

 

ESC gönüllülerinin içinde yatak, dolap ve çalışma masası bulunan özel bir odası olacak. Odanın büyüklüğü yaklaşık 12 m2’dir.

 

Mutfağı, banyoyu ve oturma odasını paylaşıyoruz. Genellikle evde gönüllüler ve misafirler dahil 4-8 kişi bulunuyor. Etkinlik düzenlediğimizde evdeki kişi sayısı 20’ye kadar çıkabiliyor.

 

KATILIMCI PROFİLİ

 

Sunny Hill, sessizliği seven, uzun yürüyüşler yapmaktan, kitap okumaktan, resim yapmaktan veya enstrüman çalmaktan hoşlanan doğa tutkunları için uygun bir ortamdır.

 

Dışarıda çalışmaktan hoşlanan ön insanlar. Çalışma genellikle bağımsız olarak organize edilir (koordinatörün önceden yardımıyla).

Çoğu kişi için Sunny Hill’de kalmak, doğayla bağ kurmaları sayesinde kendileriyle daha iyi bir bağ kurmalarını sağlayan hayat değiştiren bir deneyim oldu.

 

En yakın mağaza ve bar 6 kilometre uzaklıktadır. Bölge oldukça uzaktır ve günde sadece üç otobüs Koper’e bağlanmaktadır.

 

Proje hakkında detaylı bilgiye erişmek için tıklayınız

 

Başvuruyu ingilizce yapınız. Başvuru formuna erişmek için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version