Site icon Erasmusgram

Slovenya , Domžale 5 Günlük Erasmus Eğitim Kursu

Otizmli gençleri gençlik çalışmalarında desteklemek: İlişkiler ve sosyal etkileşimler

Eğitim Kursu

22-28 Ağustos 2022 | Domzale, Slovenya

Bu, Gençlik merkezi Domžale’nin Association ASPI ile otizm alanında hazırladığı üçüncü eğitim kursu ve bu sefer ilişkiler ve sosyal etkileşimlere odaklanacaktır.

 

Ana hedef, otizmli gençler de dahil olmak üzere farklı genç gruplarıyla farklı ilişkileri ve bu konuları nasıl ele alacağımızı keşfetmektir.

Özellikle arkadaşlar, aile, kendini savunma ve ortaklık gibi ilişki konularına odaklanacağız. İlişki dinamikleri açısından, duygular, davranışlar ve etkileşimler konularını da ele alacak.

Proje süresince, otizmli gençler, Association ASPI kullanıcıları ve Gençlik merkezi Domžale’deki diğer genç gruplarıyla doğrudan çalışmayı planlıyor.

Amaç, gençlik çalışanlarına ve diğerlerine, bir grup gençle ilişkiler konusunu ele almak için kullanmalarına yardımcı olacak araçlar hazırlamaktır.

İlişkiler ve sosyal etkileşimler, tüm gençler için ilgi çekici, ancak özellikle otizmli gençler için önemlidir.

Eğitim kursunun amacı, bu grup bu alandaki en büyük zorluklarla karşı karşıya olduğu için, katılımcıları bu konuda, otizmli gençler de dahil olmak üzere farklı genç gruplarıyla kullanmaya uygun yöntemler geliştirecek becerilerle donatmaktır.

 

PROJE SONUÇLARI

Eğitmenleri ve gençlik çalışanlarını ilişkiler, sosyal etkileşimler ve duygular konusuyla uğraşırken destekleyecek kartlar Kartlar, temel kullanım için uyarlanabilir ve duygulara daha fazla odaklanılarak güncellenir.

Kartlarla birlikte, kartların farklı kullanım seçeneklerinin sunulduğu bir kitapçık geliştirilecektir.

 

KATILIMCILAR:

Farklı genç insan gruplarıyla ilişkiler, duygular ve çalışma konularında  girdisi almak;

otizmli gençlerle doğrudan çalışma ve grubun üyeleri olarak onlarla işbirliği yapma deneyimi;

gençlik çalışması bağlamında formel olmayan öğrenme metodolojisine dayalı olarak, ilişkiler ve sosyal etkileşimler konularında gençler için atölye çalışmaları oluşturmak ve sunmak;

çeşitli sosyal etkileşimlerde yeniden bağlantı kurma konusunu ele alarak, post covid’in zorluklarını ele alarak çalıştayları kuruluşlarında ve çevrelerinde uygulamaya koyma fırsatına sahip olmak

 

Başvuru için tıklayınız

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version