Site icon Erasmusgram

Slovakya Uzun Dönem Gönüllülük Projesi

ESC projesi sanat, kültür ve gençlik çalışmaları ile ilgilenen biri için öğrenme deneyimi sunar.

Záhrada kültür merkezinde hayalleriniz ve yeteneklerinizle örtüşebilecek görevler ve fırsatlar bulabilirsiniz. Günlük işleyişine ve kurum içi görevlerine, etkinlik yönetimine, teknik yardıma katkıda bulunmak veya kendi başınıza projeler ve tematik etkinlikler başlatmakta özgürsünüz.

 

Dünyanın dört bir yanından sanatçılar, öğrenciler, ziyaretçiler ve gezginlerle buluşarak yerel topluluk yaşamının yanı sıra kültürel programın da tadını çıkarabilirsiniz.

Organizasyon, eski bir maden kasabası olan Banská Bystrica’nın tarihi merkezinde yer almaktadır. Konserler, tiyatro, dans gösterileri, söyleşiler, atölye çalışmaları ve festivallerin düzenlendiği (yılda 150 etkinlik) bir mekana sahiptir.

FAALİYETLER

– kültürel ve toplumsal etkinliklerin hazırlanması ve teknik olarak gerçekleştirilmesi – mekan bakımı, sıradan onarım işleri – ses mühendisliği, ışık tasarımı – tiyatro, dans, konserler, enstalasyonlar – park bakımı, bahçıvanlık.

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Konaklama, 2 tek kişilik oda ve 1 mutfak-oturma odası, banyo ve tüm olanaklarla ortak bir dairede sağlanmaktadır. Daire, kültür merkezine (15 dakika) veya tren/otobüs istasyonuna (5 dakika) yürüme mesafesinde yer almaktadır.

 

Banská Bystrica şehri çevresinde çok sayıda yürüyüş ve seyahat imkanı vardır, bölge kültür turizmi ve pitoresk manzarasıyla ünlüdür.

Aylık olarak yemek ve harçlık verilmektedir. Seyahat gerektiren faaliyetlerde, örn. bölgenin diğer bölgeleriyle işbirliği, atölye çalışmaları ve/veya etkinliklere katılım, masraflar iade edilir.

 

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

Katılımcıya ihtiyaçlarına, tercihlerine ve öğrenme hedeflerine göre çeşitli eğitimler sunulacaktır:

-gidiş öncesi eğitim -varışta eğitim (kuruluş ve yerel toplumla tanışma) -dil kursu -mentorluk programı -kurumdan günlük destek ev sahibi kuruluş -tematik atölyeler (kültür merkezinde düzenlenen atölyelere isteğe bağlı katılım, örneğin fotoğraf, dans, ses, ışık tasarımı)

 

KATILIMCI PROFİLİ

Záhrada kültür merkezi, Slovakya’da bir yıllık bir proje için bağımsız, açık fikirli, esnek, sorumlu ve maceracı

Burada, yetenekleriniz ve tutkularınızla örtüşebilecek görevler bulabilirsiniz.

 

Etkinlikler, kültür merkezinin programından keyif alırken ve/veya programa katkıda bulunurken etkinliklerin teknik olarak gerçekleştirilmesi, ses mühendisliği, ışık tasarımı, mekan bakımı veya park bakımı alanlarında size öğrenme fırsatları sunmak için tasarlanmıştır.

 

Başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version