Site icon Erasmusgram

Sivil Toplum Kuruluşlarında Dijital Dönüşüm “STK 4.0 – Ücretsiz Sertifikalı Eğitimler

Yıldırım Belediyesi, Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Içişleri Bakanlığı ortaklığında Bursa Düşünce Kulübü tarafından STK 4.0 projesi gerçekleştirilecek. Bu proje kapsamında “dijital yönetişim” ana teması çerçevesinde ÜCRETSIZ ve SERTİFİKALI EĞİTİMLER verilecek.

PROJEDE VERİLECEK OLAN EĞİTİMLER ;

1. Kaynak geliştirme eğitimi

2. Dijital içerik hazırlama eğitimi

3. Proje hazırlama yürütme ve raporlama eğitimi

4. Stk’lar için Dijital okuryazarlık ve dijital dönüşüm eğitimi

5. Stk’lar için hızlı web tasarımı eğitimi

6.Stk’lar için Dijital Yönetişim ve Üye bağışçı gönüllü ilişkileri eğitimi

7. Stk’lar için Dijital iletişim ve sosyal medya eğitimi

8.Stk’lar için veri tasarımı görselleştirme ve yönetimi eğitimi

9. Sosyal girişimcilik eğitimi

10. Kalite yönetimi ve Stratejik planlama ve kurumsal kapasite geliştirme eğitimi

EĞİTİMLER HAKKINDA GENEL BİLGİLER

• Eğitimler toplam 5 gün sürecektir. Tercih ettiğiniz eğitim tarihi aralığında 09:00 – 17:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan eğitimler sonucunda sertifika almayı hak eden katılımcılara sertifika verilecektir. Sertifika hak etmek için en az %70 katılım gereklidir.

• Eğitimler için 5 farklı tarih aralığı bulunmaktadır;

*03-04-10-11-17 Nisan
*22-23-29-30 Mayıs ve 5 Haziran
*06-12-13-19-20 Haziran
*26-27 Haziran ve 03-04-10 Temmuz
*11-17-18-31 Temmuz ve 1 Ağustos

• Eğitimler Zoom üzerinden online gerçekleştirilecektir.

Bursa’daki 3000 sivil toplum kuruluşu çalışanının yanı sıra üniversite kulüplerinde aktif olan üniversite öğrencilerine ve eğitimimize katılmak isteyen tüm katılımcılara dijital dönüşüm, kaynak geliştirme ve proje hazırlama konularında eğitimlerin verileceği projeye Yıldırım Belediyesi ve Yıldırım İlçe Milli eğitim müdürlüğü de ortak oldu.

Demokratikleşme ve sivilleşme reformlarını çağımızın devrimi olan endüstri ve dijitalleşme ile harmanlayarak çevre, etkili alan oluşturması dahil olmak üzere projenin amaçları arasında karar alma mekanizmalarına katılımcı çözümler üretebilmek var.

Proje kapsamında katılımcılar 50 şer kişilik on grup halinde  80 saatlik programlara katılarak; kaynak geliştirme eğitimi, dijital içerik hazırlama eğitimi, proje hazırlama yürütme ve raporlama, sosyal girişimcilik, Stk’lar için dijital okuryazarlık ve dijital dönüşüm eğitimi, Stk’lar için hızlı web tasarımı eğitimi, Stk’lar için dijital yönetişim ve üye bağışçı gönüllü ilişkileri eğitimi , Stk’lar için dijital iletişim ve sosyal medya eğitimi vb. konularda uzmanlardan eğitimler alınacak.

Projenin hedef kitlesinde ise demokrasi, aktif vatandaşlık, insan hakları, çocuklar, kadın hakları, şehit, gazi ve yakınları, engelliler, tarih, medeniyet, aile içi şiddetin önlenmesi ,kültür, sağlık, spor, bağımlılık ile mücadele eden, göçmenlerle çalışan ve sosyal risk gruplarla çalışan sivil toplum kuruluşları, çalışanları, gönüllüleri üniversite öğrenci kulüpleri ve topluluk üyeleri yer alıyor. Bursa’nın tüm İlçelerinde uygulanacak olan Sivil toplum kuruluşlarında dijital STK projesi şu an devam ediyor.

Başvuru formuna erişmek için tıklayınız

Resmi Linke erişmek için ise : http://turkiyedusuncekulubu.org/duyurular/sivil-toplum-kuruluslarinda-dijital-donusum-stk-4-0-egitimleri-basliyor/

Exit mobile version