Site icon Erasmusgram

Sırbistan , Belgrad : 3 Gün Erasmus+ Projesi

Seminerin temel amacı, katılımcıların ruh sağlığı ve refah kavramını, gençlerin ihtiyaçlarını ve gençlerin ruh sağlığını destekleyebilecek etkinlik ve yaklaşımları anlamalarını teşvik etmektir.

 

Gençler ergenlik döneminde karmaşık fizyolojik, duygusal, sosyal ve bilişsel değişimlerle baş etme zorluğuyla karşı karşıyadır. Bir yanda öğretmenleri, okul psikologları ve danışmanları, diğer yanda gençlik çalışanları, gençlerin büyümeleri sırasında önemli bir güvenlik ağının parçası olabilirler.

 

Ergen gelişimi ve ruh sağlığının farklı yönlerini öğrenmek, eğitimcilerin ve gençlik çalışanlarının gençlerin gelişim aşamalarını, tipik tepkilerini ve zorluklarını daha iyi anlamalarına ve onları desteklemek için etkili stratejiler geliştirmelerine yardımcı olabilir.

 

Hem resmi hem de resmi olmayan ortamlarda gençlerle çalışan çeşitli profesyonellerin yetkinliklerinin geliştirilmesini desteklemek amacıyla gençlerin ruh sağlığı konusunda 2,5 günlük bir seminer hazırladık.

 

 

Programın temel amacı, katılımcıların ruh sağlığı ve refah kavramını, gençlerin ihtiyaçlarını ve gençlerin ruh sağlığını destekleyebilecek etkinlik ve yaklaşımları anlamalarını teşvik etmektir.

Bu seminerin özel hedefleri şunlardır:

Ruh sağlığı ve refah kavramının daha iyi anlaşılması;

Gençlerin gelişimine ilişkin çeşitli yönler ve aşamalar, tipik tepkileri ve karşılaştıkları zorluklar hakkında artan bilgi;
Gençlerle çalışırken uygulanabilecek pratik araç ve yöntemlere aşinalık;

Gençlerin ruh sağlığını geliştirmede eğitimcilerin ve gençlik çalışanlarının rolünün daha iyi anlaşılması ve (yeniden) değerlendirilmesi;

Mevcut iyi uygulamalara ve ortak zorluklara aşinalık;
Ruh sağlığı alanında artan potansiyel ortak ağı.

 

Bu hedeflere bir dizi etkileşimli atölye çalışması, deneyimsel öğrenme, sunumlar ve açık tartışmalar yoluyla ulaşılacaktır.

 

Ayrıca bu eğitim ruh sağlığı sorunlarının nasıl teşhis edileceği, müdahale edileceği veya tedavi edileceği konusunda bilgi sağlamayacaktır.

Eğitim, Erasmus+ Gençlik Ulusal Ajansları ve Avrupa Dayanışma Birliği’nin uzun vadeli bir projesi olan Gençlik Çalışmalarında Ruh Sağlığı SNAC kapsamında düzenleniyor.

 

Başvuru için tıklayınız

 

ÖNEMLİ: Whatsapp ve Telegram kanallarımıza katılarak fırsatlardan anından haberdar olmak için ister misiniz?

Erasmusgram WhatsApp Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız

 

Erasmusgram Telegram Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız
Exit mobile version